Na Općinskom sudu u Makarskoj, Stalnoj sudskoj tužbi u Imotskom, od siječnja prošle godine započeo je zanimljiv spor u kojem se kao tužiteljica pojavila najpoznatija regionalna pjevačica starije generacije, 70-godišnja Neda Ukraden koja je na Dnevniku rekla kako najbolje spava u Glavini Donjoj.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Jedna od najvećih regionalnaih pjevačica zabavne glazbe, sada 70-godišnja Neda Ukraden, nikada nije krila koliko je privržena vlastitoj obitelji. Njezina majka Anđe umrla je prije dvije i pol godine a ove godine bit će i 24. godišnjica smrti njezinog oca. Sjećanje na roditelje, odnosno emotivnu objavu, podijelila je sa svojim pratiteljima  u veljači prošle godine. 'Ovih dana bliži se obljetnica smrti mojih roditelja. Prije godinu dana je mama Anđa i prije 23. godine tata Dušan otišao na vječni počinak, no nikada iz naših srca. Mila moja majko, Anđelija, dragi moj oče Dule, počivajte u miru i hvala vam za bezgraničnu ljubav koju ste meni i mojoj Jeleni pružali', napisala je Neda na Instagramu ispod fotografija nikad prežaljenih roditelja. Neda (Dušana i Anđelije). Odmah je pobrala masu izraza podrške. 

I na Facebook profilu najseksi bake Balkana, kako joj mediji tepaju, u uvodu je Neda istaknula svoje porijeklo. Tako piše: "Neda Ukraden rođena je 16.08.1950 godine u malom mestu Imotski u Hrvatskoj. Prezime Ukraden potiče od Bojanića i Pavlovića koji su živjeli negdje na granici Crne Gore i Hercegovine. Doselili su se u Imotsku Krajinu prije više od 200 godina. Jedan od njih je ukrao djevojku, koju nije smio ukrasti, i tako je nastalo to malobrojno prezime. U Imotskom je živjela do druge godine uz baku i djeda a zatim odlazi sa roditeljima u Višegrad, gdje je živjela do polaska u osnovnu školu", tako piše na Nedinom Faceu.

Sve do rata Neda je živjela u Sarajevu a nastupala diljem Jugoslavije. Od početka rata preselila se u Beograd. No, čim je rat završio Neda se brzo vratila svojoj regionalnoj publici pa tako i onoj Hrvatskoj. No, u siječnju prošle godine Neda je odlučila riješiti i stanje u zemljišnim knjigama kako bi upisala svoju imotsku djedovinu. Da bi to bilo moguće, posegnula je za pravnom radnjom na Općinskom sudu u Makarskoj, Stalnoj službi u Imotskom. Predmet je otvoren kod suca Ante Knezovića. Balkansku Tinu Turner zastupa imotski odvjetnik Ivan Ćosić koji je u Nedino ime tužio redom:  Republiku Hrvatsku koju zastupa Općinsko državno odvjetništvo u Splitu, Stalna služna u Makarskoj,  Grad Imotski,  koji zastupaju odvjetnici Marko Perkušić i Mirko Perkušić te još 26 članova obitelji Ukraden. Kadijević, Miloš i Putica. 

Među tuženima je i Dušan Ukraden, sin pok. Petra pa ne znamo je li možda Neda tužila i pokojnog oca. Budući je tužila puno osoba s prezimenom Ukraden, jasno je kako se tu radi i o njezinoj rodbini. Svim fizičkim osobama koje je Neda Ukraden tužila postavljena je privremena zastupnica Matea Burazin Lončar, odvjetnica iz Imotskog. Naime, boravište tuženika je nepoznato, a kako nemaju opunomoćenika, redovan postupak oko postavljanja zakonskog zastupnika tuženicima dugo bi trajao pa bi za stranke mogle nastupiti štetne posljedice. 

U svibnju 2019. Neda je nastupila za Dnevnik NoveTV opisujući svoje emocije i iskustva iz Imotskog. Tako je pričala kako je u rodnom Imotskom napravila prve korake, da se tamo prvi put zaljubila, ali i doživjela najteže rastanke u životu. Povod je bio što se prvi put u rodnom Imotskom odlučila snimiti  videospot. 'Znate, korijeni su čudo. Džaba, možeš bilo gdje da živjeti, na bilo kojoj adresi, ali uvijek si vezan za svoj rodni kraj. Ja sam spavala po svim svjetskim najelitnijim hotelima, ali najljepše spavam u mojoj Glavini Donjoj', govorila je Neda prošlog svibnja. Neda je tada otvorila srce i dušu Dnevniku NOve TV: 'Moja prva simpatija je naravno bio moj susjed. Naravno, on je meni bio najljepši na svijetu. Toliko sam rado željela doći na to ljetno ferije. Toliko je to sve meni bilo mistično, lijepo, nedodirljivo. Toliko se to nije moglo uspoređivati s mladićima koji su mene okruživali tamo gdje sam išla u školu, gdje smo živjeli...', prisjetila se Neda.

Preostaje nam vidjeti hoće li Neda Ukraden nakon tog pravnog manevra, odnosno tužbe, uspjeti uknjižiti djedovinu u Imotskom. I hoće li tako osigurati da spava najljepše na svijetu u svojoj domovini u Glavini Donjoj pokraj Imotskog. Očito Nedi ne trebaju madraci koje poznate osobe reklamiraju na TV-u već joj treba komad rodne grude da bi zaspala kao beba.