Nakon objave članka o Mihaelu Zmajloviću i njegovoj udruzi čiji dopredsjednik ujedno tvorac perianalnog sapuna zaprimili smo reagiranje Emira Džanića koji objavljujemo u cijelosti:

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Poštovano uredništvo,

U članku 'SDP-ov kandidat Mihael Zmajlović osnovao udrugu s tvorcem perianalnog sapuna' iznosite netočne tvrdnje, vrijednosne sudove i konstrukcije koje mogu nanijeti reputacijsku štetu Mihaelu Zmajloviću i meni. Naime vaš naslov, podnaslov: „SDP-ov kandidat za zagrebačkog župana imenovao dopredsjednikom Emira Džanića koji se predstavlja kao doktor a u obrtnom registru upisao je trogodišnju trgovačku školu“, ali i drugi dijelovi teksta, smatram da navode čitatelja na zaključak da se lažno predstavljam što smatram ozbiljnom reputacijskom prijetnjom.

Dobar dio svoje karijere sam proveo u gospodarstvu, te se ponosim uspjesima u različitim industrijama te u području suradnje gospodarstva i znanosti. Diplomirao sam na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu, a doktorirao u području ekonomije, 20.9.2018. na IEDC Bled. Rješenjem od 18.1.2019. Agencija za znanost i visoko obrazovanje RH priznaje mi kvalifikaciju Doktora znanosti u skladu sa člankom 11. Zakona o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija.

Također, vrlo je jednostavno provjeriti i moj matični broj znanstvenika na stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja RH što ste mogli uraditi u sklopu vašeg istraživanja, a niste. Čini se da ste u ovom, ali i u drugim dijelovima predmetnog teksta tumačili informacije na način da omalovaže i dovedu u pitanje vrijednu inicijativu koju smo pokrenuli.

Molim vas također da u tekstu uz moj politički ili profesionalni angažman ne vezujete osobe iz mog osobnog života, suprugu, brata i prijatelje. Ostalim dijelovima vašeg teksta se neću posebno baviti u ovom demantiju. Molim da postupite u skladu sa Zakonom o medijima. Također molim da objavite ovo pismo samostalno i u cijelosti. Ovo je pismo, u skladu sa Zakonom o medijima, potpisano i poslano poštom na vašu adresu iz naslova.

dr.sc Emir Džanić