Svojedobno se bivša zvijezda Dnevnika HRT-a Dijana Čuljak na sva zvona hvalila kako s tadašnjim suprugom ode u Pariz pa pegla kartice po najskupljim robnim kućama i lokalima te je bila znamenita po tome kako potroši desetke tisuća eura na krpice i kozmetiku. Kada je izbila afera s Core Mediom krahirala je ne samo poslovno već i privatno s tadašnjim suprugom Vladimirom Šelebajem Sellierom. I dok ona zbraja dane u Zagrebu njezin bivši poslovno se uspinje u francuskoj metropoli.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Prije tri godine objavljena je presuda u jednoj od najvećih medijsko - marketinših afera u Hrvatskoj. Bivši supružnici Vladimir Šelebaj Sellier i Dijana Čuljak u listopadu 2017. su na zagrebačkom Županijskom sudu proglašeni su  krivima za izvlačenje novca iz produkcijskih tvrtki Core media i Media spot, a kako su im nepravomoćno dosuđene djelomično uvjetne kazne, u zatvoru bi trebali provesti po godinu dana. Šelebaj je osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine i tri mjeseca zatvora, što znači da bi nakon godine dana zatvora ostatak trebao zamijeniti uvjetnom kaznom uz rok kušnje od tri godine. Njegova bivša supruga, javnosti poznata kao nekadašnja novinarka HTV-a, kažnjena je s dvije godine i pet mjeseci zatvora. I ona bi nakon godine dana zatvora trebala biti puštena na uvjetnu slobodu, a iza rešetaka više neće ići ako u tri godine ne ponovi kazneno djelo.

Čuljak i Šelebaj, uz zatvorske kazne, moraju vratiti i novac pa je Šelebaju dosuđen povrat 4 i pol milijuna kuna, a Dijani Čuljak 1,6 milijuna kuna.Otad je bivši suprug nekad jedne od najmoćnijih urednica i novinarki HRT-a povremeno punio novinske stupce pričama kako je upoznao treću ljubav, Zadranku Mišel Zorić koja je potom postala treća gospođa Šelebaj Sellier. Svojedobno je osvanuo članak kako su se na javnom mjestu posvađale te fizički naguravale prva i treća gospođa Šelebaj Sellier te da je intervenirala i policija. Prema objavljenom, prva supruga Blaženka Šelebaj Sellier bučno je prigovorila trećoj spočitavajući kako njezin suprug zanemaruje obveze prema njihovim zajedničkim kćerima otkako je ušao u treće bračne vode.

Potom je Vladimir Šelebaj Sellier naglo iščeznuo iz hrvatske zbilje jednako naglo kako je devedesetih u nju uplovio povratkom iz Francuske gdje je odrastao i školovao se. Krenuli smo u potragu za kontroverznim poduzetnikom i slamateljem ženskih srdaca i pronašli smo ga u gradu svjetlosti, francuskoj metropoli. Tamo je Šelebaj Sellier pod novim prezimenom - samo francuskim Sellier - otvorio tvrtku Bosshard SA sa sjedištem u otmjenom 17. arondismanu, točnije u Ulici Rue de Logelbach. Tvrtku je osnovao u siječnju 2017. godine sa 100 eura temeljnog kapitala. Vladimir je tada prijavio privatnu adresu u otmjenom i najskupljem 16 arondismanu u Boulevard Lannes u Parizu.

Provjerili smo kako se dvosobni stan od 170 m2 u toj ulici trenutačno iznajmljuje za 6.000 eura na mjesec. Tvrtku je osnovao s osnovnom namjenom za tradicionalne ugostiteljske djelatnosti. Međutim, na web stranici piše potpuno drukčija djelatnost tvrtke. Tamo se navodi kako je to konzultantska tvrtka s iskustvom u provedbi poboljšanja poslovanja, nošenja s kriznim situacijama ali i kontrolom jakog rasta te upravljanja krizom. Piše i kako je osnivač Vladimir Sellier međunarodni menadžer s više od 18 godina na vodećim menadžerskim pozicijama. Jasno je kako Šelebaj, odnosno sada samo Sellier, nigdje ne navodi kako ga je iskustvo menadžmenta koštalo zatvora i kako se iza njegova poslovanja vuku tragovi optužbi i procesa. Na web stranici Vladimir je postavio i svoju fotografiju koja, ako je netom snimljena, odaje lice osobe na kojoj proteklo desetljeće nije ostavilo nekog značajnije traga.

Na web stranici pod reference naveo je kako je tvrtka savjetovala MG food and beverage u Marokou / Luksemburgu i to u financijsko - operativnom restrukturiranju, optimizacija obrtnog kapitala i upravljanje novčanim tokovima. Spominje i hrvatski Dioki te navodi kako je tvrtka provela četverogodišnji  plan restrukturiranja što je rezultiralo prodajom strateškom partneru. Spominje i slovenski Elan group za koji ističe kako je izradio i proveo 18-mjesečni plan što je rezultiralo prodajom investicijskom fondu te  parišku kliniku La clinique du portable. Naravno da će Vladimir Sellier navesti najbolje reference kako bi pridobio nove klijente neovisno o tomu ima li u navedenom i koliko istine i činjenica.

No, činjenica je kao je bivši muž Dijane Čuljak prijavio i privatnu i poslovnu adresu u dvjema najskupljim pariškim četvrtima govori dovoljno sama za sebe. S druge strane, pregledamo li oglasnu ploču hrvatskih sudova pronaći ćemo podatak kako je Trgovački sud iz Zagreba tražio njegovu suprugu Mišel Šelebaj Sellier zbog stečaja tvrtke Benedicta nad kojom je taj postupak pokrenula Fina jer je tvrtka 1. rujna 2015. imala dugovanja u neprekinutom razdoblju od 183 dana, u ukupnom iznosu od 1.809,02 kn. Zato je nad tom tvrtkom u siječnju 2018. otvoren i zatvoren stečajni postupak. S druge pak strane 12. studenog 2020. Općinski građanski sud iz Zagreba oglasio je ovrhu nad jednom od kćeri Vladimira Šelebaja Selliera iz prvog braka zbog neplaćenih računa za  vodu za stan u Grškovićevoj ulici.

Pretragom u telefonskom imeniku Francuske doznali smo za još dvije adrese Vladimira Selliera u toj zemlji. Jedno je adresa stana u novogradnji u mjestu Huningue na sjeveroistoku francuske u Alzaku a drugo je imanje u Prairies, u oblasti  Ranspach-le-Haut koja je poznata kao mjesto s kućama za odmor u istoj pokrajini. Satelitska snimka otkriva kako se tu radi o vilama s vrtovima te bazenima. Dakle, Vladimir Šelebaj Sellier očito živi na visokoj životnoj i poslovnoj nozi  u Francuskoj kao da mu se nikada nije ni dogodio poslovni i privatni krah u Hrvatskoj.