Joško Klisović upisao je adresu apartmana na Manhattanu koji ima pogled na Empire State Building a Davor Filipović živi na zagrebačkoj Peščenici u stanu koji glasi na njegovog oca Ivicu Filipovića. U imovinsku karticu Tomislav Tomašević upisao je i obrt Omček koji je osnovan u listopadu 2020. 

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Kako nam se bliže lokalni izbori i zahuktava utrka za zagrebačkog gradonačelnika istaknuti kandidati stranaka i političkih opcija postaju sve popularniji i zanimanje za njih raste. Glavni protukandidati Milanu Bandiću koji je  gradonačelnik od 2000. su sigurno Davor Filipović iz HDZ-a, Joško Klisović iz SDP-a i Tomislav Tomašević iz Možemo - Zagreb je NAŠ. Među ostalima koji su istaknuli kandidature ali zasad imaju sasvim male šanse za ulazak u drugi krug ili za pobjedu su odvjetnica s mršavim rezultatima o čemu smo već pisali Vesna Škare - Ožbolt kao nezavisna, Zvonimir Troskot ispred Mosta, Željko Uhlir iz HNS-a te Mirando Mrsić ispred svoje stranke Demokrati.

Kandidati se zasad natječu da izraze distancu i različitost od aktualnog gradonačelnika. Tako je HDZ-ov Davor Filipović gostujući u Nedjeljom u 2 rekao kako je on sve suprotno Milanu Bandiću. Kako je on doktor ekonomije i izvanedni profesor na Ekonomskom fakultetu njegov je fokus na proračunu i birače nastoji motivirati izjavama da postojeći nije održiv i da će on prvo napraviti reda na tom polju. Ističe kako će korupciji stati u kraj kroz javne natječaje i transparentost financija. Samouvjereno izjavljuje kako će on biti pobjednik.

Joško Klisović stavlja fokus na obnovu Zagreba poslije potresa, uvjerava građane da će oni biti njegovi partneri u upravljanju gradom i poručuje stop klijentelizmu i korupciji. Javnost ga slabo poznaje pa smo zato već objavili članak o njemu koji privlači pozornost čitatelja. Tomislav Tomašević kao zeleni aktivist uvijek može računati na protestne glasove, mlade i urbane aktiviste no on cilja na više pa se nastoji profilirati kao kompetentan i za druga polja.

U kampanji će očito ciljati i na glasove mlađih roditelja pa mu je zato prva meta bio šef zagrebačkog Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić kojeg je napao kako prijavljuje zabrinute roditelje koji su uputili prigovore zbog nesigurnosti zgrada i vrtića poslije potresa. Lovrić je oponirao Tomaševiću ali iz tog istupa vidljivo je kako će Tomašević ići stopama nesuđenog SDP-ov kandidata za gradonačelnika Gordana Marasa koji je prošlu godinu održavao presice u dvorištima zagrebačkih osnovnih škola kako bi prigovarao zbog stanja nakon potresa.

Od spomenuta tri kandidata široj javnosti je ipak najpoznatiji Tomašević samim tim što je s pozicije člana zagrebačke Gradske skupštine uspio s platformom Možemo ući u Sabor. Mediji su prvih dana kada je Plenković objavio HDZ-ovog kandidata, dotad široj javnosti nepoznatog zagrebačkog gradskog zastupnika HDZ-a Davora Filipovića, krenuli istraživati njegovu prošlost. Iskopali su podatak kako je predsjednik NO-a Hrvatskih šuma. Gostujući kod Aleksandra Stankovića Filipović je rekao kako ima 37 godina, da se školovao kako u Hrvatskoj tako i na američkom sveučilištu na kojem je bio kao stipendist jer je aktivno igrao košarku, odnosno bio i reprezentativac, te da se u HDZ učlanio tek kada je dobio status izvanrednog profesora na zagrebačkom Ekonomskom.

Samim tim htio je očito objasniti kako nije ušao u stranku, odnosno HDZ, kako bi se preko noći okoristio i obogatio. Stanković je procijenio kako njegova profesorska plaća, naknada od 2.000 kn mjesečno koliko dobiva kao nadzornik u Hrvatskm šumama, 4.500 kn koliko prima kao zastupnik iznose sveukupno oko 20.000 kn mjesečno. Filipović je kod Stankovića energično odbacio bilo kakvu odgovornost za korupciju i afere pojedinih dužnosnika HDZ-a i rekao je kako on s time nema nikakve veze.

Jamčio je da se nikad nije okoristio o svoju funkciju i da će to tako, što se njega tiče, ako postane gradonačelnik i nadalje ostati. Ukoliko dođe do promjena na čelu Zagreba, pred tom osobo bit će prijava imovinske kartice. Za Tomaševića je već sve poznato jer je on svoju predao kao saborski zastupnik Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa. Tako se zna da magistar politologije Tomislav Tomašević ima stan od četrdesetak kvadrata procijenjen na 600.000 kuna na zagrebačkoj Trešnjevci. Nema kredit ni automobil, a u banci ima 80.000 kuna. Njegova supruga Iva Mertić Tomašević posjeduje obrt Omček registriran u listopadu 2020. na kućnoj adresi a inače je i certificirana instruktorica joge a koji je Tomašević i prijavio u imovinskoj.

Doznali smo kako Davor Filipović živi u stambenoj zgradi u zagrebačkoj Peščenici u stanu od 81 m2 koji je vlasništvo njegovog oca prof.dr. sci. Ivice Filipovića, inače direktora privatne revizorske tvrtke u Splitu čija je osnivačica njegova supruga. Otac Davora Filipovića inače je i pročelnik Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu. Stan je kupljenom u gotovini u studenom 2008. godine od splitske tvrtke Likvidus. U Zagrebu HDZ-ov kandidat za gradonačelnika posjeduje garažu ali očito koristi i drugu koja  vlasnički glasi na njegovog oca Ivicu.

Što se pak tiče Joška Klisovića on živi u otmjenoj Hercegovačkoj ulici u neposrednoj blizini Pantovčaka u zgradi s više stanova. Suvlasnik je tog stana sa suprugo Sanjom koja radi u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. Zanimljivo je kako Klisovićeva supruga na Instagramu ima profil Sanci_Holly. Klisovićeva supruga magistrirala je inače na temu Marketing u igrama na sreću. Stan u Hercegovačkoj supružnici Klisović kupili su dok su imali prebivalište na Manhattanu u New Yorku.

Naime, uz njihova imena u vlasničkom listu u upisana je adresa 630 First Avenue, apt. 15M, New York. Pregledom službene biografije Joška Kisovića piše kako je on 2011. pohađao Program Senior Managers in Government, Kennedy School, Harvard University. Inače, Klisović je bio dugo u diplomatskoj službi a od 1997.- 2001. bio je u  New Yorku savjetnik pri Stalnoj misiji RH pri UN. Stan je inače kupljen 2001. godine i tada je Klisović imao prijavljenu adresu kod svojih roditelja na zagrebačkom Kraljevcu.

Apartman u New Yorku koji su kao svoju adresu prebivališta tada prijavili Kisovići na internetu se oglašava kao atraktivan apartman s dvje spavaće sobe i dvije kupaone te s pogledom na Empire State Building.  U naravi se radi o apartmanu vrijednom nešto više od milijun dolara koji se nalazi u Manhattan Place stambenom kompleksu u dijeli koji se naziva Murray Hill. Taj stambeni toranj ima i dodatne sadržaje koji je bio dostupan i Klisovićima poput bazena, dvorane za vježbanje, zajendičkog hola s recepcijom i liftboyem. o vrijeme je Joško Klisović bio diplomat i radio u hrvatskom konzulatu.

Stan u Hercegovačkoj na drugom katu površine 96 m2 Klisovići su kupilii kreditom Zagrebačke banke u iznosu 100.000 DEM. U vlasničkom listu vidljivo je brisovno očitovanje od studenog 2019. što znači da su Klisovići do tada kredit u cijelosti otplatili. Tako da i HDZ-ov Davor Filipović kao i SDP-ov Joško Klisović u utrku ulaze stambeno zbrinuti i bez omče kreditnih zaduženja. Tako oni nemaju omče ali Tomašević ima Omček pa bi mu slogan mogao biti 'Bez omče s Omčekom za Zagreb je Naš'.