Dečko sestre Dijane Čuljak ne bi preko noći postao najpoznatiji poduzetnik u Hrvatskoj da zbog strašne ironije sudbine u njegovom stanu od infarkta nije umro zagrebački gradonačelnik. Tako je umjesto ispunjenja poslovnog plana o Manhattanu na Savi doživio da za medija komentira zadnje trenutke Milana Bandića ali i sastanak koji je imao s Alabaarom i pokojnim gradonačelnikom istog dana.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Prezime Alabaar preko noći postalo je najpoznatije arapsko prezime u Hrvatskoj zahvaljujući tragičnom događaju - smrti od infarkta zagrebačkog gradonačelnika. Budući da je objavljeno kako je Milan Bandić zadnju noć svoga života proveo u društvu Sergija Ivanovića i prijatelja samim tim isplivavaju razni detalji o poslovnom partnerstvu tog Zagrepčanina s arapskim poduzetnicima zahvaljujući kojima je došlo do potpisa Memoranduma o suradnji između Grada Zagreba i tvrtke Eagle Hills Properties Mohameda Alabaara.

U sklopu tih dogovora pokojni zagrebački gradonačelnik je u ožujku 2019., kao što je poznato i otputovao u Dubai, gdje je i potpisan ugovor s Alabaarom.  Kao što smo već objavili Sergije Ivanović je s arapskim poduzetnicima osnovao zajedničku tvrtku u Zagrebu koja se zove Friends Construction a u kojoj je Sergije direktor. U prethodnom članku smo naveli kako su druga dva osnivača Adnan Ali Rashid Alabaar i Abdoshamakh Nasser Ahmed Nasser koji su u registar Trgovačkog suda u Zagrebu prijavili kao svoju adresu Volgogradsku ulicu u Skoplju dok je Sergije prijavio adresu u stambenom tornju u Dubaiju iako živi na zagrebačkom Vrhovcu.

Povijesni registar tvrtke Friend Construction otkriva nam neke vrlo intrigantne detalje. Naime, Sergije Ivanović tu je tvrtku osnovao u lipnju 2015. pod imenom Friends Distribution. U listopadu 2016. Ivanović je u toj tvrtci prijavio umjesto adrese u zagrebačkoj Istarskoj ulici adresu u Dubaiju. Potom su u prosincu 2017. promijenjeno prezime nove osnivačice, naime umjesto Maja Cenić upisano je Maja Čuljak. Mediji su već objavili kako su Sergije Ivanović i sestra Dijane Čuljak, odvjetnica Maja u vezi.

No, ovaj podatak iz sudskog registra otkriva da su ne samo godinama odvjetnica Čuljak i poduzetnik Ivanović u vezi već i da su poslovni partneri. U kolovozu 2020. promijenjeno je ime tvrtke pa je tako Friends Distribution postala Friends Construction. Potom su u studenom 2020. udjele od Maje Čuljak preuzeli njezin dečko Sergije i njegovi arapski kompanjoni, Alabaar i Nasser. Proučili smo Instagram profil Adnana Alabaara, Mohamedovog brata koji je službeno i upisan kao hrvatski ortak Sergija Ivanovića.

Na njemu smo otkrili brojne zanimljivosti pa smo tako uočili da je potkraj prošle godine najprije posjetio Sarajevo, pa Zagreb, Opatiju, Istru ali i da je bio u Beogradu, Crnoj Gori i Makedoniji... Objavio je i zajedničku fotografiju sa Sergijem Ivanovićem 27. veljače 2020. snimljenu u Beogradu. Uz snimku je napisao kako se radi o njegovom bratu koji čini njegov život zabavnijim, veselijim, koji ga vodi u progres...

Prethodno je na Instagramu u siječnju prošle godine objavio video snimku iz šatora, odnosno snimku tradicionalnog arapskog plesa sa štapovima. Tik do njega sa štapom u ruci stajao je i plesao Sergije Ivanović. Taj se ples inače naziva Al Ayala. Dok su svi drugi bili odjeveni u tradicionalne duge halje zagrebački poduzetnik u čijem je stanu Bandić dočekao svoju zadnju noć bio je odjeven u traperice i šarenu vestu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adnan Ali Al Abbar (@adnanalialabbar)

Također, na Instagramu je Alabaar objavio u studenom 2019. sliku s premijerom Etiopije a potom u prosincu 2019. sliku s premijerom Albanije. Očito mlađi brat Mohameda Alabaara voli i putovanja ali, sudeći prema Instagram profilu, voli i prirodu, humanitarne akcije u sklopu kojih je očito i bio u afričkoj Rwandi. Zanimljivo je kao je Ivanović za Nacional komentirao kako se sa zagrebačkim gradonačelnikom našao i tijekom za Bandića kobnog dana. Objasnio je kako je bio u društvu s Alabaarom

"To nije bio poslovni, već prijateljski sastanak. Alabar i ja sletjeli smo iz jedne susjedne zemlje, ja sam iskoristio priliku i nazvao gradonačelnika da popijemo kavu. Nismo razgovarali o nastavku projekta Zagreb na Savi, već smo razgovarali neobavezno". Naime, u medije je već prethodno iscurilo kako je taj projekt na klimavi nogama tako da Ivanović nije dočekao ništa od ostvarenja svojih poslovnih planova.