U Hrvatskoj je sve moguće. I to da Tomislav Horvatinčić uvijek dobije spasonosni liječnički dokument kojim odgodi odlazak na izvršenje zatvorske kazne. I to da se ide u zatvor zbog krađe kobasice i šunke ali i da se krupne zvjerke izvuku uz pomoć podmitljivih jataka iz sustava. Moguće je čak da u dugovima grca jedan od najsposjećenijih kafića na zagrebačkoj špici a i da se suoči s ozbiljnom tužbom RH.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U veljači ove godine preminula je Zdenka Braun, vlasnica kultnog zagrebačkog kafića Charlie. Prošle godine umro je njezin sin Davor nakon duge i teške bolesti. Vlasnik i osnivač zagrebačkog kultnog kafića bio je bivši nogometaš Dinama Mirko Braun Charlie koji je preminuo 2004. godine.Nekad je Charlie bio najpopularniji zagrebački kafić na početku Gajeve ulice. Desetljećima je bio i ostao omiljeno mjesto okupljanja Zagrepčana i njihovih gostiju, naročito tijekom subotnje špice.

U tom je kafiću, sve do smrti, volio doći i Slaven Letica. Ćiro Blažević ima stan u blizini pa i dan danas često pije piće kod Charlieja. Najčešće ga se može vidjeti u društvu novinara i pisca Mire Pare. Kada je umrla Zdenka, udovica Mirka Brauna, objavljeno je kako kultni kafić preuzima unuk Bruno. To je vidljivo i na sudskom registru. Naime, kao vlasnik i direktor tvrtke Charlie d.o.o. upisan je Bruno Braun. On je ujedno osnivač i tvrtke od 10 kuna koja nosi naziv po njegovoj pokojnoj baki Zdenki Braun te dodatno i tvrtke Charlie cafe bar.

Sve te tvrtke egzistiraju na istoj adresi gdje u Gajevoj 4, odnosno u kafiću Charlie. Iako kafić ima veliku i uvijek dobro posjećenu terasu, sudski registri otkrivaju kako poslovi ne idu bajno. Tako smo detektirali da je još u veljači prošle godine Financijska agencija Trgovačkom sudu u Zagrebu poslala prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom Charlie. Stečaj je predložen zbog duga koji je 6. veljače 2020. iznosio  38.908,71 kuna. Tvrtka je bila 120 dana u blokadi a imala je 4 zaposlenih. Fina je tada skinula 5.000 kuna s računa na ime predujma za troškove stečajnog postupka.

Nije to bilo prvi put da je nad kafićem u kojem je i izmišljena zagrebačka špica započeo stečaj. Prvi put je bio stečaj pokrenut potkraj 2018. također na Finin prijedlog ali je Trgovački sud u Zagrebu riješio da se taj postupak obustavi 8. siječnja 2019. godine. Naime, tada je Charlie također imao dugove u neprekinutom razdoblju od 167 dana, u ukupnom iznosu od 99.239,11 kuna. No, ti su dugovi izmireni te je stečaj izbjegnut. No, sudeći po objavi koju smo detektirali na sudskoj oglasnoj ploči pred kultnim kafićem Charlie je novi najteži izazov. Naime, tvrtku Charlie d.o.o. tuži Republika Hrvatska koju zastupa Županijsko državno odvjetništvo  u Zagrebu.

U tom predmetu pripremno ročište zakazano je na Trgovačkom sudu u Zagrebu 5. svibnja 2021. godine  kod više sudske savjetnice Teuta Klinžić Zajec.Tuženiku je poslano upozorenje da je 'dužna već u tužbi i odgovoru na tužbu, a najkasnije na pripremnom ročištu, iznijeti sve činjenice na kojima temelje svoje zahtjeve, predložiti dokaze potrebne za utvrđivanje iznesenih činjenica te se izjasniti o činjeničnim navodima i dokaznim prijedlozima protivne stranke'. Tužba je podignuta zbog isplate, dakle novčanog duga. Tako je sada na unuku pokojnih Mirka i Zdenke Braun, odnosno na sinu pokojnog Davora Brauna, da brani obiteljsko nasljedstvo i to od protustranke - Županijskog državnog odvjetništva.