Ime Montane Lorene Mikulić (25) arhivirano je na Europskom sudu za ljudska prava jer je njezina majka Mirjana Mikulić vodila spor na hrvatskim sudovima pokušavajući dokazati da je Hrvoje Petrač otac njezine izvanbračne kćeri. Kada nije uspjela na hrvatskim sudovima jer Petrač nije pristao na DNA analizu, preko Odvjetničkog ureda Hanžeković i Radaković, tužila je Hrvatsku sudu u Strasbourgu. Tražena je i odšteta od 3 milijuna DEM ali sud je dosudio tek 7.000 eura.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U medijima je odjeknula vijest kako je podmetnut požar ispod skupocjenog Mercedesa u Ulici Božidara Adžije 5 vrijednog oko 50.000 eura. Vlasnica automobila za medije je izjavila kako joj nitko nije prijetio ali je samo kratko rekla kako ne želi komentirati da je automobil namjerno zapaljen. Slučaj je dobio dodatnu pozornost je je Mirjana Mikulić, majka Montane Lorene Mikulić, postala poznata kada je tužila kao zastupnica svoje izvanbračne kćeri Hrvoja Petrača ali ona je ujedno i bivša supruga Ivana Serdarušića zvanog Serđo koji je likvidiran usred bijela dana potkraj srpnja 2018. u restoranu u Amsterdamu.

U nizozemskim kao i u hrvatskim medijima njegovo se ubojstvo tretiralo i kao potencijalna odmazda zbog pada hrvatskog 'Escobara', odnosno ilegalne trgovine drogom. Nizozemski mediji pisali su kako je on poznat policiji kao dio krim miljea. Navodilo se i kako je bio uhićen prije ubojstva, odnosno u ožujku 2018. u Rijeci kada je otkrivena velika pošiljka kokaina iz Južne Amerike ali ga je policija pustila jer nije imala dokaza protiv njega. Za njegovo ubojstvo osumnjičen je Mađar sa srbijanskom putovnicom, zloglasni kiler Čaba Der, kojeg je tražilo više zemalja zbog raznih zločina. Der je završio početkom ožujka ove godine s kaznom doživotnog zatvora u Mađarskoj.

Likvidirani Serdarušić s majkom Montane Lorene Mikulić u braku je dobio dva sina. Likvidiranog Serdarušića obitelj je pokopala na zagrebačkom Mirogoju. Inače, bivši muž majke poduzetnice kojoj je zapaljen Mercedes bio je vlasnik stana u Ulici Božidara Adžije. Prema podacima iz vlasničkog lista pokojni Serdarušić darovnim je ugovorom 2013. taj stan  prenio na bivšu suprugu a ona pak isti darovala u prosincu 2017. svojoj kćeri koju je, kako je i sudski pokušala dokazati, dobila iz intimne veze s Hrvojem Petračem.

Kada su nizozemski mediji pisali o likvidaciji Serdarušića onda su navodili dijelove presude Europskog suda u Strasbourgu, odnoso tužbu Montene Lorene Mikulić protiv Hrvatske. Naime, iz tog spisa je bilo vidjivo ne samo kako je Petrač kojeg se u tužbi  navodi samo inicijalima H.P. uvijek izbjegavao test očinstva već i da je višekratno tijekom suđenja tvrdio kako je majka tužiteljice, odnosno Mirjana Mikulić održavala više intimnih veza istodobno te sudu predlagao više svjedoka koji su njegove navode trebali posvjedočiti. No, i s druge strane Mirjana Mikulić je tijekom maratonskog suđenja  na hrvatskim sudovima, a prije nego što je spis završio u Strasbourgu, također predlagala više svjedoka koji su trebali posvjedočiti da je bila samo s Petračem u vrijeme začeća Montane Lorene Mikulić.

Mlada Zagrepčanka tako je iskusila već turbulentne životne situacije i okolnosti i puno prije recentnog događaja odnosno paleža automobila u Ulici Božidara Adžije u Zagrebu. Navedimo i to kako je zgrada ispred koje je automobil zapaljen ujedno sjedište njezine tvrtke Luksuzno d.o.o. Tu je tvrtku prvobitno pod imenom Aladin Universe osnovala Montana Lorena Mikulić u prosincu 2018. a svoju mamu Mirjanu Mikulić, koja sada ima i prezime Kadoić, imenovala je direktoricom. U siječnju 2020. promijenjeno je ime tvrtke. Na istoj adresi Mirjana Mikulić Kadoić imala i  tvrtku Sale Rent Change ali je ta tvrtka otišla u stečaj. Inače, i majka i kći imaju prijavljenu adresu u Berislavićevoj ulici u Zagrebu.

Što se pak tiče zgrade u Božidara Adžije baza sudskih oglasa iz službenog glasila RH svjedoči kako je nekretnina čiji je prvobitni vlasnik bio likvidirani Serdarušić bila predmetom spora. Naime, u ožujku 2006. na Općinskom sudu u Zagrebu vodio se predmet u kojem je kasnije likvidirani Serdarušić, zastupan po odvjetniku Milivoju Žugiću pokrenuo postupak brisanja starih hipotekarnih tražbina. No, u svibnju 2012. na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu započeo je izvanparnični predmet predlagatelja Jugoslava Škarice iz Zagreba, zastupanog po odvjetnici Sanji Dozet Kuhar protiv protustranaka Ivana Serđa Serdarušića iz Zagreba, Zorana Koletića iz Australije i Marijana Golubića a sve zbog zgrade ispred koje je sada zapaljen Mercedes Montane Lorene.

Uz imena tuženika upisano je kako su 'nepoznatog boravišta'. Škarica je tražio razvrgnuća suvlasničke zajednice nekretnina, a tada je jednoj od protustranaka, Marijanu Golubiću, postavljena privremena zastupnica odvjetnica Zorana Živković iz Zagreba. Iz vlasničkog lista te zgrade u Božidara Adžije osim Jugoslava vidljivo je i ime Ratka Škarice te drugih osoba.... Osoba istog imena spominje se u hrvatskim medijima kao mladi poduzetnik koji je bio doveden u kontekst davanja mita u slučaju kada se za primanje mita za ishođenje građevinskih dozvola teretilo SDP-ovca i tadašnjeg moćnika u Gradu Zagrebu Ivu Jelušića. Radilo se o slučaju iz svibnja 2010. Tada su isplivali detalji anonimne prijave koju je zaprimio Uskok a u njoj se navodilo kako je Jelušić preko posrednika tražio 300.000 eura gotovine i šest stanova vrijednih 600.000 eura za pogodovanje Ratku Škarici.

U svakom slučaju kao da je adresa ispred koje je zapaljen Mercedes već i u prošlosti bila opterećena neraščišćenim računima suvlasnika koji su k tomu bili spominjani u raznim opterećujućim kontekstima. No, tu nije kraj drugih nepoznatih aspekata životnih i radnih okolnosti Zagrepčanke kojoj je podmetnut požar pod luksuzni Mercedes. Naime, Montena Lorena Mikulić je s majkom poslovno djelovala i u Budvi na crnogorskom primorju. Tako je u srpnju 2017. osnovana tvrtka Aladin Universe na adresi Trg sunca 4 u Budvi. Osnivačica i te tvrtke je Montena Lorena a zajedno s majkom i zastupnica te tvrtke.

Aladin Universe je imao i web stranicu preko koje su majka i kći Mikulić nudile brojne Aladin luksuzne usluge poput luksuznih nekretnina, kupona, usluga 'the best concierge', odnosno najbolju osobnu poslugu, a registrirale su i više web stranica tipa aladin4rich.com, aladinuniverse.com... Sve te web stranice bile su dizajnirane istim grafičkim rješenjima kao i luksuzno.com. Dakle, sve je bilo zlatno, zrcalili su se dijamanti, šampanjci, zlatni kuponi, nudila su se super putovanja.. S web stranica aladina smješilo se lice mlade Montane Lorene Mikulić. No, recentni neugodni događaj zacijelo će ostaviti teške traume na poduzetnici koja očito unatoč luksuznom autu i stilu života uacijelo ima i puno teških okolnosti koje ju prate kao sablasti.