Kada je u rujnu disciplinski sud MUP-a izbacio Nikolu Kajkića dotadašnjeg inspektora PU Vukovarsko-srijemske on je odmah najavio žalbu na tu odluku te krenuo u medijsku ofenzivu. Jedna od Kajkićevih meta bio je bivši zamjenik ravnatelja policije Josip Čelić koji je nakon što ga je presretač ulovio u automobilskoj jurnjavi brzinom od 166 km/h podnio ostavku 28.listopada 2019.. No, 30 ožujka objavljeno je kako Čelić postaje savjetnik ministra MUP-a Davora Božinovića

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na sudskoj oglasnoj ploči 8. travnja ove godine objavljena je presuda Općinskog kaznenog suda u Zagrebu u predmetu Nikole Kajkića protiv Josipa Čelića. Sutkinja Jasna Zoretić Rendulić donijele kje rješenje o obustavi postupka po privatnoj tužbi Kajkića protiv Čelića. Tužba je podignuta 28. studenoga 2018. a presuđeno je 18. ožujka 2021. U presudi se navodi kako se obustavlja kazneni postupak protiv optuženog Josipa Ćelića, rođenog 1973., godine a koji je pokrenut s optužbom počinjenja kaznenih djela iz čl. 147. stavak 1. i čl. 149. st. 1. Kaznenog zakona.

Iz presude poizlazi kako je 18. ožujka 2021. godine, privatni tužitelj Nikola Kajkić podneskom izvijestio sud da odustaje od tužbe te da svaka stranka snosi svoje troškove postupka. Iz navedenog je očito kako je došlo do nagodbe između Kajkića i Čelića, odnosno mirnog razrješenja spora. Podsjetimo do spora između Kajkića i Čelića je došlo nakon Kajkićeve smjene. U medijima je 21. rujna 2018. objavljeno kako su glavni ravnatelj policije Nikola Milina, njegov tadašnji zamjenik Josip Ćelić i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac demantirali navode koje je prethodno, na konferenciji za medije, iznosio Nikola Kajkić nakon što je suspendiran s mjesta policijskog službenika PU vukovarsko-srijemske.

Tada je rečeno kako Nikola Kajkić nije inicirao formiranje radne skupine za Ovčaru. Kajkić se inače u dijelu medija predstavljao kao žrtva koja je sankcionirana u policiji jer je želio raskrinkati zločine na Ovčari te je tvrdio kako to nekima nije odgovaralo. Na toj konferenciji Milina je ustvrdio kako je Kajkić 'bio uključen u rad radne skupine, ali zbog nedovoljnih rezultata istraživanja nisu dovela ni do osnova, a kamoli osnovane sumnje kojje su potrebne za podnošenje kaznenih prijava'. Tadašnji Milinin zamjenik Josip Ćelić kazao je kako Kajkićev rad nije bio profesionalan te da je radna skiupina oformljena upravo zbog činjenice da dotadašnji rad nije urodio plodom i podnošenjem kaznenih prijava.

Naglasimo i to da je Kajkić tužio Čelića za kazneno djelo uvrede za što je predviđena kazna do devedeset dnevnih iznosa te za kazneno djeleo klevete za koju je predviđena novčana kazna do tristo šezdeset dnevnih iznosa. No, budući da je Kajkić odustao od kaznenog progona Čelića ostaje i bez mogućnosti i dokazivanja djela koje je tužbom stavljao na teret ali i mogućnosti za novčanu presudu. No, vjerojatno je protokom vremena i sam Kajkić 'ohladio glavu' I shvatio kako je pametnije odustati i postići dogovor o mirnom razrješenju spora od povlašenja po sudovima i čekanja pravorijeka.