Sin popularnog Jure iz serije Zauvijek susjedi, ugostitelj Borna Janeš, bio je direktor u ugašenoj tvrtci Vladinog glasnogovornika zajedno s odvjetnicom Lanom Marijom Milić, kćerkom Gorana Milića.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Kolikogod je Hrvatska mala zemlja i većina misli kako je sve o drugima poznato, ipak je moguće otkriti uvijek iznova zanimljive priče u kategoriji - nepoznato o poznatima. U tu kategoriju spada i priča o dosad nepoznatoj vezi jednog od najbližih suradnika premijera Andreja Plenkovića Marka Milića i glumca Darka Janeša, popularnog Jure iz TV serije "Zauvijek susjedi". Vladin glasnogovornik, ujedno sin poznatog TV voditelja Gorana Milića, vrlo rijetko istupa o javnosti.

O njemu je poznato da se s 18 godina učlanio u HDZ, da je tadašnjeg političara u usponu Andreja Plenkovića upoznao u HDZ-ovom mjesnom odboru Črnomerec, da su se brzo sprijateljili te je kao mlad dobio priliku surađivati s Plenkovićem 2011., čim je on izabran za saborskog zastupnika. Kad je Plenković postao europarlamentarac 2013. odlučio je u svom uredu angažirati Marka Milića kao asistenta u HrvatskojMilić je kao lokalni asistent za Plenkovića obavljao niz poslova: pripremao tekstove i analize, brinuo se o odnosima s medijima, organizirao događaje, komunicirao s organizacijama i članovima HDZ-a, građanima itd.

Potom je u kolovozu 2018. objavljeno kako je premijer Andrej Plenković izabrao Marka Milića za Vladinog glasnogovornika. Dotad je Milić već imao 24 godine, završen Pravni fakultet i nekoliko studijskih seminara na inozemnim sveučilištima.  Na dužnosti Plenkijevog glasnogovornika je već petu godinu i može se reći kako javnost nije imala previše prilike čuti njegove izjave. Naime, za razliku od svojih prethodnika skoro nikad osobno ne istupa tako da javnost skoro ne poznaje ni boju njegova glasa. Moglo bi se reći da je više tihogovornik nego glasnogovornik.

To ga bitno razlikuje od negovog oca poznatog TV voditelja Gorana Milića čiji je glas poznat u čitavoj regiji. Također, i glas njegov majke Ane Milić, urednice na HTV-u, imali su priliku čuti gledatelji državne televizije jer je i sama vodila brojne emisije.  Sve dosad napisano, spada u domenu poznato o Marku Miliću. No, dosad nije bilo poznato kako se Milić mlađi, paralelno s usponom na HDZ-ovoj stranačkoj i dužnosničkoj ljestvici okušao i kao poduzetnik. Tvrtka se zvala Bona studio, i osnovala ju je Lana Maria Milić potkraj siječnja 2007. godine.

Prvi direktori bili su Milićeva sestra Lana Maria Milić i sin glumca Darka Janeša, Borna koji je javnosti poznat kao vlasnik uspješnih ugostiteljskih objekata. Zato ne čudi da je isprva sjedište tvrtke bilo je u Žumberačkoj ulici za zagrebačkoj Trešnjevci, odnosno u stanu popularnog Jure iz serije Zauvijek susjedi. Inače, roditelji Marka Milića dugogodišnji su prijatelji s Darkom Janešom. U tvrtci je neko vrijeme direktorica bila i glasnogovornikova majka Ana Milić. U lipnju 2015. donešena je odluka o likvidaciji Bona studia.

U tom trenutku Marko Milić je bio upisan kao vlasnik a njegova polusestra Lana Maria Milić bila je upraviteljica. I dok je privatni biznis premijerovog glasnogovornika okončan u lipnju 2015. kada je započela likvidacija tvrtke, privatni biznis premijerove predstojnice ureda Tene Mišetić i dalje radi, ali ne punom parom. Naime, već drugu godinu zaredom pandemija korona virusa onemogućila je njoj i njezinoj obitelji zaradu s Božićnim ugostiteljskim kućicama u Omišu o čemu smo prethodno objavili članak.