Potražite li na stranicama Zagrebačkog holdinga podatke za tvrtku koja skrbi o svim prodajnim mjestima na svim zagrebačkim tržnicama odgovornu osobu lako ćete detektirati kako je kao jedina osoba istaknut glasnogovornik, odnosno Miroslav Pupić Bakrač. U trenucima dok su brojni suradnici pokojnog Bandića koji su se, prema službenim sumnjama, višemilijunski okoristili od trgovine svojim položajem ili koruptivnim radnjama, našli iza rešetaka teško je pronaći nekog dugogodišnjeg čelnika u Gradu Zagrebu iz Bandićeve ere koji ne strepi jesu li i njemu istražitelji instalirali u proteklom periodu kakvu bubicu i jesu li preko nje ušli u trag raznim kreativnim ilegalnim postupcima ostvarivanja nepripadne imovinske koristi.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Bilo je lijepo biti Bandićev pročelnik, suradnik, tajnica, vozač, tjelohranitelj, glasnogovornica ili glasnogovornik neke sastavnice iz sustava Zagrebačkog holdinga, izabrani kooperant ili vanjski izvođač ili podizvođač radova za Grad Zagreb. Prilika za legalnu ali još više ilegalnu zaradu bilo je napretek. Neki su sagradili vile s bazenom, primjerice uhićeni vozač Zdravko Krajina, ili kralj Adventa Denis Mohenski, neki su poput uhićenog bivšeg direktora Zagrebačkih gradskih groblja Patrika Šegote osim investicija u nekretnine investirali u bitcoine, neki su investirali u luksuzne novogradnje, neki su pronašli bogate životne partnere poput bivše glasnogovornice Mie Erak koja je rodila sina tajkunu i trgovcu oružjem Zvonku Zubaku o čemu smo pisali.

Neki su postali posjednici stotina i stotina luksuznih kvadrata u stanovima na najelitnijim zagrebačkim lokacijama poput graditelja Bandićevih fontana, vlasnika tvrtke Mešić com Ahmeta Mešića i sinova, o čemu smo pisali, ili pak tehničkog direktora te tvrtke Namika Husića koji je unatoč tomu bio usamljen pa intimne utjehe pronalazio preko portala poput Usamljeni ali i na suspektnije načine o čemu smo također pisali. Neki su otkriveni, neki nisu a neki vjeruju kako nikada neće biti razotkriveni jer su uzimali na sitno u kuvertama s modusom operandijem koji smo vidjeli kada su devedesetih bili uhićeni Darinko Bago i Mate Granić.

Prisjetimo se glasovite Granićeve 'pola meni, pola tebi, pola Bagi'. Kada bi postojao uređaj koji mjeri unutarnje stanje svijesti, emocija i nespokoj duša, neki puno sofisticiraniji detektor laži, zasigurno bi se kazaljka koja detektira napetosti na istima očitovala na najviše kada bi se testirali brojni manje znani ili neznani bandićevci. Upućeni kažu kako se nespokoj uvukao u sve pore i među sve kadrovske strukture koje nešto znače u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu pa tako napetosti ima i u Tržnicama Zagreb, sastavnici Zagrebačkog holdinga. Dugogodišnji zaštitni znak te važne sastavnice koja je mnogima bila Bog i batina za dodjelu onih najboljih pozicija na tržnicama, nešto slično Adventskim kućicama ali s vremenski puno duljim zakupom.

Zaštitno lice Tržnica Zagreb je Miroslav Pupić Bakrač. Njemu su se obraćali mnogi koji su htjeli dobru poziciju na najfrekventnijim plac lokacijama u metropoli. Pupić Bakrač je inače Zadranin i bliski srodnik poznatog zadarskog oporbenog vijećnika Marka Pupića Bakrača koji je prošle godine bio uhićen pa je protiv njega podignuta optužnica. O slučaju tog ultra bogatog zadarskog oporbenjaka pisali smo u više navrata. Tako smo objavili priču o Marku Pupiću Bakraču pod naslovom: 'Najžešći zadarski kritičar HDZ-a koji viče "Dosta pljačke" prodaje preko interneta milijunski vrijedne vile, apartmane, majmune i oružje - Najglasniji zadarski oporbenjak proziva druge za bogatstvo a sam je jedan od najbogatijih ljudi u Hrvatskoj što se vidi i po imovini koju trenutačno prodaje'.

Kada je priveden objavili smo sljedeću priču: 'Nije se plašio policije: Privedeni zadarski političar Pupić-Bakrač prije pet dana prodavao arsenal oružja preko Njuškala. Preko profila marko097 prodavao je puške vinčesterku i karabin, pištolje Berettu i Glock te municiju i to s brojem mobitela supruge Katice'

Objavili smo i priču pod naslovom: 'Šokantno: Marko Pupić - Bakrač - Otac najžešćeg kritičara HDZ-a kupio stan od Karamarkovih Rusa koji su donirali HDZ Postavlja se pitanje jesu li kolekcionari više apartmanskih vila, brojnih stanova u Zagrebu te imanja u Lici, Pupić - Bakrači, ikome s Banije ponudili gostoprimstvo?'. O kontorverznom zadarskom oporbenjaku posvetili  smo i priču u kojem smo opisali kako prodaje ličko imanja. Priča je objavljena pod naslovom: 'Mega bogati zadarski političar: Nedavno uhićeni Pupić Bakrač prodaje ličko imanje za 1.893.410 kn: Pet dana prije nego što su mu policajci napravili pretres vile i uhitili ga Pupić Bakrač oglasio je prodaju imanja u Lici s jezerom i slapovima.

Inače, njegov otac Dušan i sam je investirao u stanove u Zagrebu o čemu smo prethodno pisali. Službeni glasnik RH Narodne novine otkrivaju nam dva oglasa u kojima se pojavljuje ime Dušana Pupića Bakrača, oca Marka Pupića Bakrača ali i glasnogovornika Tržnica Zagreb kako iz Bandićeve ere tako i sada iz Tomaševićeve Miroslava Pupića Bakrača. U oba slučaja radi se o uknjižbama zemljišnih parcela. Oglasi nedvojbeno dokazuju najbliže srodništvo Bandićevog čovjeka broj 1 Tržnica Zagreb i oca, odnosno kontroverznog zadarskog oporbenjaka iz redova Akcije mladih Hrvatske, ujedno milijunaša Marka Pupića Bakrača.

Tko bi rekao da iste obitelji u Hrvatskoj lansiraju moćne osobe podjednako u metropoli u Bandićevoj eri kao i u Zadru gdje Marko Pupić Bakrač godinama predstavlja ne samo trn u peti lokalnim hadezeovcima već i na neki način udarac u zdrav razum jer proziva za korupciju, nelegalnosti i kriminal s pozicija Majke Tereze a istodobno je sam ogrezao u raznim nepodobštinama. Preostaje nam vidjeti hoće li novi zagrebački gradonačelnik zadržati Bandićevog Miroslava Pupića Bakrača ili će pak pronaći neko svoje kadrovsko rješenje za glasnogovornika, odnosno glavnog čovjeka Tržnica Zagreb.

Oglasi iz Narodnih novina nedvjbeno svjedoče o najbližem obitelsjkom srodstvu Bandićevog kadrovika Tržnica Zagreb i obitelji kontroverznog Marka Pupića Bakrača

Miroslav Pupić Bakrač predstavljen je na Zagrebanciji kao glasnogovornik (lijevo) a na toj funkciji se nalazi još uvijek - javnosti je promaklo kako je on bliski rođak kontroverznog zadarskog vijećnika