Nakon trostrukog čedomorstva koje se dogodilo u zagrebačkim Mlinovima i čiji je počinitelj nekoć uspješni menadžer koji je zapao u poslovne i privatne probleme postavlja se pitanje hoće li rastavljeni ali nerastavljeni roditelji pažljivije pratiti sadržaje i poruke koje objavljuju osobe s kojima dijele zajedničku djecu. Možda bi neki stručnjak već iz Kopitzevih objava na Fejsu i Instagramu zaključio kako je kod njega došlo do sloma normalne strukture ličnosti znatno prije nego što je posegnuo za trovanjem i gušenjem svojih sinova i kćerkice. Što misliti o čovjeku koji smatra da je lagalno da počini ubojstvo a prethodno na Fejsu napiše: "Zbogom svima. Napuštam vas jer ne mogu više. Ljubav mog života Marija D. ostavila me jer je moja bivša žena Dajana K. bila vrlo loša prema njoj i jer nemam više novca.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Nakon što se doznalo za užasnu vijest kako je u zagrebačkim Mlinovima na kućnom broju 178a policija pronašla troje usmrćene djece koja su stradala jezivim činom njihovog oca Haralda Kopitza (56) koji je i sam pokušao neuspješno samoubojstvo te se nalazi u KBC Sestara milosrdnica javnost s pravom pokušava doznati pravu pozadinu tragičnog događaja. Paradoksalno je kako je djecoubojica ostavio poruku na svom Facebook profilu kako ga je ostavila ljubav njegovog života Marija Durmiš jer se pema njoj loše odnosila njegova bivša supruga Dajana, te da je zapao u poteškoće i nema novaca i samim tim smatrao legalnim da navedeno opravda njegov strašni čin. Javnost je doznala i kako je majci djece pružena psihijatrijska pomoć nakon što ju je Hitna dovezla u Opću bolnicu u Dubrovnik te da je snjom bio i njezin partner. Doznalo se i kako je majka odbila daljnje liječenje u bolnici te da je otišla u Neum otkud je rodom. Ovome ćemo dodati kako je majka Dajana Kopitz djevojački Krešić poslom bila vezana za Dubrovnik.

Naime, ona dulje od desetljeće radi za hotelsku grupaciju Radisson Blu Resort Spa Dubrovnik, odnosno direktorica je prodaje u Royal Blue Hotelu u tom gradu. Majci umorene djece zacijelo je sada najteže a pred njom je jeziv period u kojem se mora pomiriti kako je troje njezine djece pod strašnim okolnostima napustilo ovaj svijet. Zasigurno će sebi prebacivati da ih je ovog fatalnog vikenda poslala ocu na vikend. Naime, prema dosad objavljenom djeca su od rastave roditelja živjela s majkom a s ocem su bila vikendom. Preispitivat će je li trebala pratiti objave bivšeg supruga na društvenim mrežama. Naime, Harald Kopitz nije prezao od objave najrazličitijih slika pa čak i onih iz bolničkog kreveta kada je napisao kako je bio s druge strane života ali da se vratio i da je to njegov drugi rođendan. Sada mu na Instagramu ljudi uz fotografiju iz bolničkog kreveta ostavljaju poruke kako je on trebao umrijeti a ne učiniti sotonistički čin. Pažljivijim promatranjem njegovih slika i objava netko stručan mogao bi zaključiti kako je tu došlo do određenog sloma ličnosti. Naime, Kopitz iza kojeg je nekad uspješna karijera menadžera i voditelja niza austrijskih tvrtku u Zagrebu poput VB Leasinga, Pet plus usluga, Pet plus leasing, Sandvika te koji je, na kućnoj adresi koja je postala poprište jezivog čedomorstva, imao tvrtku Kopitz Adriatic Consulting očito se nešto poremetilo u glavi i prije jezivog čina.

Naime, on je istodobno na društvenim mrežama Fejsu i Instagramu objavljivao slike koje su sugerirale uspjeh, na kojima je u skupom odijelu s kravatom, osmijehom kao i one na kojima djeluje kao potpuno propao i oronuo čovjek. Naime, na nekima je brižno njegovan a na drugim slikama zapušten, s bradom, kao ostavljen i napušten od svih. Na nekim slikama sugerirao je kako je sve u redu, tako je objavio sliku uskršnjeg drvca s papirnatim jajima koje su očito radili njegovi usmrćeni anđeli, objavljivao je slike roštilja, svoje djece u malom plastičnom bazenu i u drugim pozama. No, je li netko mogao i ranije primijetiti kako se urušava moralni lik jednog sredovječnog Austrijanca sa podsljemenskom adresom koji je očito smatrao kako je dovoljan okidač za strašnu tragediju to što je ostavljen od djevojke i što je ostao bez novca - ostat će enigma na koju je pitanje hoće li i on imati odgovor kada se nađe iza brave nakon što prođe hitni liječnički tretman. Postavlja se pitanje i kako će se on dalje nositi s najgorim mogućim teretom na svojoj duši i kakav ga pakao čeka u danima kada shvati da sebi nije oduzeo život već samo nevinoj dječici koja su u njemu vidjela oca a ne svoga ubojicu.  

Harald Kopitz je na Instagramu objavljivao slike na kojima se vidjelo da je potonuo, nakon tragedije njegovoj bivšoj supruzi (na slici gore lijevo) pružena je pomoć na hitnoj

Kopitz je djecu usmrtio u unajmljenom penthouse u zgradi čiji je vlasnik zagrebački Graditelj svratišta d.o.o.