Nakon što je nestali Splićanin napustio klub Magacin i izgubio se ispod radara nadzornih kamera te od trenutka opsežne istrage postavlja se pitanje može li neki faktor sabotirati tu potragu i može li se dogoditi da je u slučaj upleten netko toliko moćan da uživa apsolutnu zaštitu. Sve dok se ne pronađe neki validni dokaz koji će istragu nestanka Mateja Periša pomjeriti s mrtve točke traju različita razglabanja u medijima i na društveni mrežama štimaju li sve sličice u dosad sklopljenom mozaiku. Mnogi postavljaju pitanja zašto postoje 'rupe' u snimkama video nadzora, zašto lokalitet oko stubišta kod restorana Savanova nije sasvim dobro pokriven kamerama, tko je vlasnik kluba Magacin iz kojeg je Matej istrčao u majici prije nego što su njegovo trčanje zabilježile kamere. U ovoj priči otkrivamo pojedinosti o osobi iz kruga srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića za kojeg na službenoj stranici piše da je vlasnik Magacina....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Andreja Kesić član je Vijeća beogradske općine Stari grad iz reda građana. Zadužen je za oblasti lokalnog ekonomskog razvoja i razvoja turizma. Na službenoj web stranici   piše kako je 'rođen 1969. godine u Beogradu i da je odrastao na Starom gradu. Nakon završetka dva razreda Prve beogradske gimnazije zbog bavljenja sportom školovanje je nastavio u SAD-u, gde je završio srednju školu. U periodu od 1988. do 1991. godine studirao je na beogradskom Geografskom fakultetu a 1991. i 1992. godine studije je nastavio i završio na prestižnom Maine sveučilištu u Portlandu. U njegovom službenom životopisu navedena je karijera započeta kao asistenta menadžera produkcije u tamošnjem kazalištu „Portland Stage“.

Potom je imao nekoliko asistentskih poslova u različitim američkim tvrtkama a potom piše kako  krajem 1998. godine prelazi u jedan od najstarijih studija u Holivudu  „Raleigh Studios – Hollywood“ gde je radio kao menadžer specijalnih događaja. U Srbiju se vratio 2003. godine i započeo vlastiti biznis. 'Vlasnik je brojnih ugostiteljskih objekata u Beogradu kao što su “Insomnia”, klub “Magacin”, kafeterija “Speak easy”, “Crveni petao – Pevac”, “Cinema”, “Central Park”, splav “Play”, “Manufaktura”, “Kolo” i klub “Dorćoleta”' - piše uz njegovo ime i sliku na web stranici Gradske općine Stari grad.

U središte zanimanja beogradske javnosti i medija Andreja Kesić dospio je 2014. kada se doznalo kako će on voditi ugostiteljski dio biznisa u projektu Beograd na Savi. Pronašli smo članak koji govori o tome kako je restoranu prethodila sumnjiva brzina za dobivanja dozvola za izgradnju privremenog objekta (koji ima 670 kvadrata, čija je izgradnja koštala – možda – pola miliona eura i koji izgleda kao fensi restoran)...  Iz cijele priče se izdvaja i pitanje kako će izgledati program promocije projekta "Beograd na vodi" u objektu koji je dozvolu za gradnju dobio upravo zbog te promocije. Na toj lokaciji nekad je bio splav "Lasta" na kojem je zadnja zabava ili žurka kako kažu u Beogradu održana  4. listopada 2014. godine. 

Pet dana kasnije, "Blic" je objavio vijest o tome kako je Porezna uprava "velikom akcijom" zatvorila "Lastu" i još dva popularna mjesta za izlaske i to zbog "neizdavanja fiskalnih računa i neprijavljenih radnika". Prema podacima iz srbijanskog trgovačkog registra krajem listopada 2014. godine osnovana je tvrtka Štrafta. Osnivač je bio Miroslav Kesić a direktor Andreja Kesić. Ta je tvrtka promijenila ime u Sava nova, kao što se kasnije nazvao i restoran Savanova kraj kojeg je nestao Matej Periš 31. prosinca 2021. u ranim jutarnjim satima. Tvrtka je registrirana na kućnoj adresi Miroslava, Andreje i Ljiljana Kesić. Radi se o Delijskoj ulici u središtu Beograda. Na istoj kućnoj adresi bivšeg košarkaša Dragana Kapičića posluje preko najstarijeg beogradskog kafića Galerija nova a tu je i Modni atelje Verice Rakočević.

Kapičić je poznat i kao otac  glumca Stefana Kapičića koji je bio u vezi sa Splićankom Mirandom Viđak a potom se 2017. oženio hrvatskom glumicom Ivanom Horvat s kojom je dobio sina krajem svibnja 2020. godine. Osim tvrtke Sava nova na istoj adresi u Delijskoj 3 Kesići su imali registriranu 'samostalnu zanatsko-trgovinsku radnju' Insomnia. Prije nego što je tvrtka Štrafta otvorila restoran Savanova tamo je zabilježeno kako u društvu desetak ljudi sjedi najbolji srpski košarkaš Novak Đoković. Na nekim forumima u Srbiji pojavio se podatak kako se ime Andreje Kesića nalazilo na na američkom sajtu jail.com i to u bazi zakonskih prijstupnika u SAD. Andrej Kesić je, dakle, 2013. godine uhićen na Floridi zbog sitne krađe. Datumi rođenja direktora "Sava Nove" (30. prosinac 1969.) i podaci o rođenju uhićenog u SAD-u Andreja Kesića su istovjetni tako da to nepobitno dokazuje da je aktualni beogradski kralj klubova starigradski vjećnik prije te uspješne karijere u rodnom Beogradu imao manje slavne dane u Americi.

Restoran Savanova Kesić je prepustio Goranu Ćulafiću a tvrtka je inače u prinudnoj likvidaciji. Klub Magacin bio je prije novogodišnjih blagdana privremeno zatvoren. Objavljeno je kako je taj klub iz kojeg je Matej Periš istrčao u silvestarskoj noći bio zakupljen od strane poznatog beogradskog voditelja ali nikad nije objavljeno ime te osobe. U javnost je samo istupala menadžerica Magacina, odnosno bivšeg Gotika Zorica Šestović. Ona je rekla kako klub ne radi od Matejevog nestanka. Kada su u medije počele curiti snimke video nadzora s prostora oko restorana Savanova postavilo se pitanje i zašto fale dijelove snimke. Neki su to protumačili kao znak da su kamere bile usmjerene prema objektu a ne vanjskom prostoru i to iz razloga što je u Srbiji na snazi obveza pokazivanja covid potvrda u objektima koji rade noću a da to vlasnici izbjegavaju tako što preusmjere kamere u kutove iz kojih nije vidljivo da li se provode te obvezne kontrole.

Komentatori na brojnim društvenim mrežama i medijima izražavaju sumnje da je možda Matej Periš nastradao od ruke neke skupine ili pojedinca koje netko u Srbiji štiti. Tako su spominjani pripadnici skupine Delije a bilo je i drugih teorija. Činjenica je da na službenom profilu starogradskog vijećnika Andreja Kesića piše kako je on, među ostalim, vlasnik i kluba Magacin. Kesić je u medijima promoviran kada je u Beograd u kolovozu prošle godine doveo poznatog talijanskog hotelijera Giuseppa Ciprianija koji je bio najavio svoja ulaganja u Srbiju. Kesić je na svom Instagram profilu objavio sliku na kojoj su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, Cipriani, on i još jedan muškarac i to 25. kolovoza prošle godine. Iz Kesićevog Instagram profila vidljivo je kako se ponosi prijateljstvom s Novakom Đokovićem ali i njegovim ocem jer je slike s njima ponosno objavio u lipnju i srpnju prošle godine.

Na svom profilu objavio je i slike iz Amerike, s Beverly Hillsa ali i New Yorka. Zadnja objava koju ima na svom profilu je ona iz New Yorka koja nosi datum 29. prosinca prošle godine. Iz toga se da zaključiti kako nije bio u Beogradu prije novogodišnjih blagdana već u Velikoj jabuci pa to i objašnjava zašto se zabava u Magacinu u kojem je bio nestali Matej Periš s društvom održavala u organizaciji nepoznatog unajmitelja tog kluba. Potkraj svibnja prošle godine Kesić je objavio i sliku na kojoj je skoro lice uz lice s ukrajinskom manekenkom i glumicom Olgom Kurylenko. U isto vrijeme objavio je sliku i s Piercom Brosnanom. Ona je inače bila u Beogradu 2013. kada je s Piercom Brosnanom snimala film 'Play' a Kesić je bio jedan od domaćina na usluzi slavnom glumcu.

Stoga ne čudi da je Kesić na Instagramu 24. svibnja prošle godine objavio i sliku s Piercom Brosnanom. Kesić je na Instagramu objavio i sliku na kojoj je s talijanskim playboyem i milijunašem Gianlucom Vacchijem koji je poznat i kao najseksi djedica na svijetu ali i kao zvijezda Instagrama. Vecchi je sa svojom 28 godina mlađom partnericom  Sharon Fonseca s kojom ima malenu kćerkicu često posjećuje Beograd a tamo je i primio drugu dozu Pfizer cjepiva o čemu se pisali u brojnim medijima.Primio je drugu dozu Pfizera u Beogradu, a s njim je bila i Sharon Fonseca. S Instagram profila Andreja Kesića doznali smo kako mu je omiljena osoba Maja Kesić a grad New York. Također, unato tomu što je oženjen i ima kćer rado se slika s atraktivnim djevojkama pa je tako na jednoj slici s ljepoticom Milicom Pavlović koja na instagramu ima profil 'senoritamilica'.