Ministrova supruga potpredsjednica je Društva lobista a bivša predsjednica imenovala ju je šeficom Radne skupine za brendiranje Hrvatske

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić nekoliko je puta prozivan zbog angažmana i poslova svoje supruge Dubravke Sinčić Ćorić, profesorice na Katedri za marketing na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu. U vrijeme afere Vjetroelektarne i uhićenja Josipe Rimac, jedan medij se zapitao je li ministrova supruga, koja je potpredsjednica Društva lobista Hrvatske, lobirala i za vjetroelektrane. Drugi medij je pisao kako je ministar Ćorić zapravo politički projekt svoje supruge i njezine vjenčane kume i prijateljice Sabine Škrtić, bivše zamjenice HNS-ovog ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka i sadašnje članice Uprave Enne i PPD-a. Suprugu ministra Ćorića i Škrtićku povezuje osječka veza, naime obje su iz istog grada te su studirale i na istom fakultetu.

Također, u bivšem braku Dubravka Sinčić Ćorić bila je udana za poduzetnika Roberta Frajlića koji je bio povezan sa Sabininim suprugom Hrvojem Škrtićem u zagrebačkoj tvrtci C Card koja je ugašena 2012. godine. Bivši suprug Dubravke Sinčić Ćorić bio je osnivač i direktor tvrtke Fro-art koja je također ugašena u listopadu 2012. Sada je njezin bivši suprug suvlasnik tvrtke / istoimenog dućana u Zagrebu Terra organica. Na Facebooku je vidljivo kako je Sinčić Ćorić prijateljica s Hrvojem Škrtićem ali i moćnom savjetnicom premijera Plenković, Tenom Mišetić kao i njezinom mamom Arijanom Mišetić. Preko Face je vidljivo kako je u katergoriji prijateljstva povezana i s piarovcem i političkim komentatorom Krešimirom Macanom

Objavljeno je i kako supruga ministra Tomislava Ćorića povezuje muževo ministarstvo s lobističkom udrugom u unosnom poslu poticanja investicija. Inače, Sinčić Ćorić je starija 8 godina od svoga supruga (rođena je 1971. godine). Mediji su objavili i kako je supruga upoznala dok mu je bila profesorica. Zbog toga su je neki mediji prozvali hrvatskom Brigite Macron aludirajući na suprugu francuskog predsjednika Emanuela Macrona kojem je bila učiteljica. Doduše, Brigite Macron je od francuskog predsjednika starija 25 godina što je neusporedivo više nego u slučaju našeg ministra i njegove supruge. No, moguće da jedna stvar povezuje suprugu francuskog predsjednika i suprugu našeg ministra.

Naime, prva dama Francuske redovito ide na tretmane uljepšavanja kako bi nadomjestila i prikrila razliku u godinama. Naši, dobro upućeni izvori, nas su uputili da i mi pogledamo slike ministrove supruge prije i sada te da se sami uvjerimo je li i u njezinom slučaju bila posla za nekog estetskog kirurga koji izvodi zahvate pomlađivanja. Naime, na fotrografiji koju je Dubravka Sinčić Ćorić postavila na svoj Europass profil i na kojoj je crnka, vidi se bitno drugačija fizionomija od sadašnjeg izdanja ministrove supruge. Naime, na svim aktualnim fotografijama minstrova supruga blista, djeluje pomlađeno i ima dugu plavu kosu. Profesorica Sinčić Ćorić bila je suvlasnica privatne tvrtke Adeco zajedno sa svojim suprugom ministrom od ožujka 2013. pa sve do gašenja tvrtke u srpnju ove godine. Tvrtka je inače prošlu poslovnu godinu završila s gubitkom od 1.259,51 kuna a imala je sjedište na kućnoj adresi ministra i supruge u Gorjanovićevoj ulici u Zagrebu. 

Poslali smo upit supruzi ministra Tomislava Ćorića ali nismo dobili nikakav odgovor. Pitali smo ju i za njezinu funkciju predsjednice u tijelu koje je osnovala Kolinda Grabar - Kitarović. Radi se o tijelu 'Radna skupina Predsjednice Republike Hrvatske za razvoj identiteta i brenda Republike Hrvatske'. Od Sinčić Ćorić nismo dobili odgovor je li to radno tijelo nastavilo s radom i nakon što je predsjednik postao Zoran Milanović? Pitali smo i s kim je od članova Radnog tijela najbolje  surađivala, odnosno kako je surađivala s članom Radne skupine Borisom Malešević a koji je vodio kampanju Zorana Milanovića za predsjednika RH. 

Pitali smo ju i za prijateljstva s moćnim osobama iz politike, medija i piara sa s kojima je povezana preko Facebook profila te jesu  točni medijski natpisi da u stvari ona stoji iza ministarskog uspona svoga supruga. No, ni na jedno pitanje nije odgovorila pa tako ni na pitanje da li njezino prijateljstvo s članicom Uprave Enne / PPD-a Sabinom Škrtić datira još iz studentskih dana te kako s njom surađujete u Upravnom odboru udruge Alumni EFOS-a? Za kraj smo bili ostavili pitanje je li točna informacija da je o trošku poreznih obveznika bila na tretmanu estetskog pomlađivanja. Tako je i javnost ostala uskraćena za pitanja koja ju sigurno zanimaju.