Za Makaranina Juštu Puharića javnost je prvi put čula kada je Porezna u sklopu nadzora češljala predsjednika HNS-a Davora Šukera i kada je otkriveno kako Šuker Puhariću duguje više od 8 milijuna kuna. 

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Misteriozni Jušte Puharić s članovima obitelji, Vesnom, Larom i Paulom suvlasnik je farme za proizvodnju bobičastog voća u dolini Moravice. Tamo su Puharići osnovali tvrtku All Berries i na farmi koja je u posjedu tvrtke proizvode sve vrste bobičastog voća. Tvrtka je osnovana 2014. godine sa sjedištem u srbijanskom gradu Ivanjici. Upišete li to ime na internet - već na Wikipediji iskočit će podatak kako je mjesto poznato kao rodni grad četničkog vojvode Draže Mihailovića. Piše i da će uskoro i planina Golija na čijim se obroncima nalazi Ivanjica biti proglašena rezervatom biosfere. Je li to ili nešto drugo presudilo no u tu lokaciju Dalmatinac Jušte Puharić odlučio je uložiti golem novac.

On je doduše i većinski vlasnik tvrtke All Berries sa 76 posto udjela. Ostatak otpada na Laru i Paulu Puharić koje imaju po skromnih jedan posto vlasništva dok 22 posto pripada Vesni Puharić (53) koja je ujedno i direktorica. Uz Vesnino ime upisana je adresa u Ivanjici, Jušte se u srbijanski registar prijavio s makarskom adresom a Lara i Paula sa zagrebačkom. Uz Vesnu je direktor i Dragan Vujović iz Srbije. Vesna je na društvenim mrežama objavljivala idilične slike s farme u Ivanjici ali i druge fotografije mondenih putovanja i shoppinga u najrazvikanije svjetske destinacije. Također, obitelj Jušte objavljivala je osim slika s putovanja po tropskim morima i slike s krstarenja Jadranom uz obvezno slikanje kod obitelji Meneghello  na Palmižani pokraj Hvara.

Na farmi u Ivanjici uzgajaju se sve vrste bobičastog boća, tamo se i suše, zamrzavaju i konzerviraju. Dakle, misteriozni pokerš Jušte koji zadnjih godina ulaže u sve i svašta i u Hrvatskoj, te kupuje na svoje ali i ime članova obitelji dionice koje dobro kotiraju na hrvatskoj burzi, očito vjeruje u isplativost ulaganja u vitaminske bombe u Srbiji. To se vidi i iz dokumenta koji je potpisala direktorica Vesna Puharić.

Iz njega proizlazi kako će Lari i Jušti Puhariću do zadnjeg dana 2020. biti vraćeni ulozi koji su unešeni u društvo. Specificirano je kako se radi o tri iznosa od kojih će prva dva biti vraćena Lari Puharić. Prvi je iznos od 155.000 britanskih funti uložen 2. rujna 2019., a drugi ulog od 399.950 eura uložen je 12. rujna 2019. godine. Najveći je treći iznos koji će biti isplaćen Jušti Puhariću. Radi se o iznosu od 1.199.881,25 britanskih funte koje su uplaćene 18. svibnja 2018. godine. Dakle, radi se o ukupnom iznosu od 1,754.831 britanskih funti što preračunato u kune iznosi 14.699.039,43 kn odnosno skoro dva milijuna eura koje će tvrtka All Berries vratiti svojim vlasnicima do kraja 2020. Očito se na bobicama može zaraditi i više nego na ruletu i u kazinu.