Maksimirski stan čija se adresa navodi u ovrsi Modrić je prodao u srpnju ove godine ali već ranije je kupio dva luksuzna stana u Babonićevoj na zagrebačkoj Šalati a i njegova supruga kupila je vilu koja je bila vlasništvo supruge i djece Zvone Bobana.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Javna bilježnica Željka Maroslavac iz Zagreba 18. veljače 2020. ovjerila je prijedlog ovrhe nad Lukom Modrićem. Prijedlog je sačinio zagrebački odvjetnik Mladen Gajski zbog duga u iznosu od  1.008,62 kn. Vjerovnik je Hrvatski telekom. Kao što to uobičajeno bude, osnovnom dugu kada se pridodaju troškovi odvjetnika i javnog bilježnika te ovršnog postupka svaki, pa i mali dug penje se do iznosa od 1.000 kuna pa je tako bilo i s dugovanjem kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića.

Hrvatski telekom dug je predao tvrtci za naplatu potraživanja Eos Matrix. Rješenje o ovrsi postalo je pravomoćno i objavljeno je na oglasnoj ploči Općinskog građanskog suda u Zagrebu 12. studenog ove godine. Inače, uz Modrićevo ime u prijedlogu ovrhe upisana je adresa njegovog bivšeg stana u Maksimirskom naselju IV. To je stan na trećem katu površine 128 m2 koje je Modrić kupio od tvrtke Geoprojekt zajedno s dvije garaže 2009. godine. Stan u Maksimiru Modrić je u srpnju ove godine prodao Ivanu Gospodnetiću iz Zagreba.

Očito da Modrić sa suprugom Vanjom i djecom tijekom boravka u metropoli godinama nije ni živio na toj adresi. Naš najbolji igrač kupio je i dva luksuzna stana u elitnoj Babonićevoj ulici na zagrebačkoj Šalati gdje je vjerojatno odsjedao kada bi dolazio u Zagreb prethodnih godina. U vili u Babonićevoj Modrić je 29. listopada 2016. istodobno kupio stan na prvom katu 55,85 m2, zajedno s terasom i parkiralištem te vrtom  površine 208,62 m2 ali i susjedni stan površine 143,94 m2, zajedno s terasom, lođom, parkingom u dvorištu i vrtom površine 189,55 m2. U istoj zgradi u tom kvartu elitnih urbanih vila Modrić je kupio i garažu.

Snimka iz zraka otkriva kako na spomenutoj lokaciji postoji i bazen koji nije upisan u zemljišne knjige. Prije tri godine Modrićeva supruga Vanja uknjižila se kao vlasnica luksuzne vile s bazenom na zagrebačkom Pantovčaku koja je dotad bila vlasništvo supruge Zvonimira Bobana te njihove malodobne djece. Vila s dvorištem prostire se na ukupno 5018 m2 od čega na samu vilu otpada 286 m2.

Moguće je da se Modrić koji godinama živi u inozemstvu pomalo izgubio u plaćanju brojnih režija za silne nekretnine koje posjeduje ne samo u Hrvatskoj već i inozemstvu te je tako propustio i plaćanje telefonskog računa zbog kojeg mu je sada u studenom stigla ovrha Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Nakon ovog slučaja zasigurno će zadužiti nekog pomoćnika da lovi račune u kaslićima kako ga ne bi sustizale nove ovrhe u režiji odvjetnika i bilježnika.