Svakodnevno se u Hrvatskoj na sudskim pločama objavljuju brojne ovrhe jer mnogi dužnici niti ne podignu obavijesti koje im dođu u poštanske pretince. Hrvatska svaki dan postaje zemlja sa sve više ovršenih kojima su osnovni dugovi uvećani za brojne postupke tijekom ovršnih postupaka a krajnji je ishod pljenidba novca s računa dužnika. Među ovršenima svaki je dan sve više i poznatih lica pa im se tako pridružio i poznati glumac s funkcijom i u Zagrebačkoj gradskoj skupštini.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Javni bilježnik Jozo Rotim ovjerio je ovrhu Gradske plinare nad Markom Torjancem, glumcem, voditeljem Planet Arta i vijećnikom u Zagrebačkoj skupštini. Prijedlog za ovrhu datira iz siječnja 2018. godine a odnosi se na neplaćeni račun za stan u Ulici Josipa Slavenskog gdje Torjanac živi. U rješenju o ovrsi navodi se da dužnik nije dragovoljno platio dug od 1.124,39 kn sa zakonskim zateznim kamatama  i to na slj. iznose: od 661,20 kn od svibnja 2017., od 298,16 kn od kolovoza 2017. te iznos od 165,03 kn od studenog 2017.

Torjancu je naloženo da Gradskoj plinari plati trošak postupka, te da na troškove plati zakonske zatezne kamate koje teku od dana donošenja rješenja o ovrsi pa do isplate. Nad Torjancem je tako na Općinskom građanskom sudu određena ovrha pljenidbom novčanih sredstava na svim njegovim računima. Na iznos osnovnog duga pridodani su troškovi odvjetnika, bilježnika, odnosno predvidivi i nepredvidivi troškovi u iznosu  od 231,25 kn. To je rješenje postalo pravomoćno u ožujku 2019. godine, a objavljeno je 11. studenog ove godine. Sada glumcu i političaru preostaje neugodno iznenađenje kada ode do banke i shavti da je olakšan za sve troškove ovrhe.