Tko bi rekao da se ime osobe koja ima djecu s najvećim hrvatskim kockarom svih vremena i koji ima unosni biznis može naći na oglasnoj ploči zagreačkog suda gdje se u pravilu oglašavaju ovrhe nad znatno siromašnijom hrvatskom populacijom.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Općinski građanski sud u Zagrebu 17. studenog 2020. na oglasnoj ploči objavio je ovrhu nad Vesnom Puharić s adresom u zagrebačkoj Tkalčičevoj ulici. Na taj je način oglašena ovrha nad njom zbog duga Gradskoj plinari koju zastupa direktor Igor Pirija. Iz dokumenta je vidljivo kako je dospjeli dug 6. prosinca 2019. godine iznosio 5.058,09 kuna. Taj iznos dužnica Vesna Puharić treba platiti iznos u roku osam dana od dana dostave rješenja. Naloženo joj je plaćanje troškova postupka i zateznih kamata. Rješenjem zagrebačkog suda određena je i ovrha pljenidbom movca s računa dužnice Puharić. Gradska plinara zahtijeva i naknadu troškova postupla Ovrhovoditelj zahtjeva naknadu nastalih troškova postupka u iznosi 331,25 kn. 

Taj oglas ne bi ni po čemu privlačio posebnu pozornost u zemlji gdje bukte ovrhe i gdje desetine tisuća građana jedva sklapaju kraj s krajem. No, u konkretnom slučaju radi se o bivšoj supruzi milijardera Jušte Puharića koji je pet minuta svjetske slave zadobio podizanjem nedavnim podizanjem tužbe protiv Park Lane Club kazina u luksuznom Myfair hotelu u Londonu u kojem je za pet dana kocke izgubio 27 milijuna funta. Puharić, kao što smo već pisali, tuži kazino za 1,5 milijuna funta jer mu nije isplaćen postotak koji su mu obećali menadžeri kazina ako igra kod njih. Prethodno je Jušte Puharić medijski oplovio svijet kada je tužio hotel Myfair jer su u hotelskoj garaži zaplijenjena četiri vrijedna oldtimera za koje se mislilo kako su imovina jednog bankrotiranog muškaraca. U tužbi protiv Myfaira Jušte Puharić tvrdi kako su dva klasik Mercedesa te dva Rolls- Roycea zapravo njegovo vlasništvo. Štos je u tome da je jedan Rolls-Royce Phantom pripadao posljednjem iranskom šahu Rezi Pahlaviju.

Stan na kojem je nastalo dugovanje Gradskoj plinari Zagreb, prema podacima iz vlasničkog lista, bio je vlasništvo supružnika Jušte Puharića. No, iz zemljišnih knjiga vidi se kako je taj stan bio dijelom diobe bračne stečevine u studenom 2011. godine pa je uknjižen na Vesnu Puharić a od listopada 2019. darovnim ugovorom prešao je u vlasništvo zajedničke kćeri Vesne i Jušte Puharića.Vesna Puharić direktorica je u tvrtci All Berries u Ivanjici u Srbiji čiji je većinski vlasnik sa 76 posto udjela Jušte Puharić. Vesna je suvlasnica s 22 posto a njihove kćeri imaju po jedan posto vlasništva. Ta tvrtka posjeduje farmu za uzgoj bobičastog voća.

U srbijanski registar Vesna Puharić prijavila je adresu u Srbiji, njezin bivši suprug, najpoznatiji hrvatski a možda u ovom trenutku i svjetski pokeraš, makarsku a kćeri su prijavljene na adresi stana u Zagrebu koji je zbog neplaćenog plina i naveden kao predmetni stan u ovrsi. Iz profila na društvenim mrežama očito je kako ona putuje na poznate svjetske destinacije te tropska mora pa joj vjerojatno neće biti veliki problem podmiriti i ovu ovrhu do koje je možda i došlo zato što vjerojatno ne živi često na spomenutoj adresi.Ime Vesne Puharić spominje se u naslovu seta fotografija fotografske agencije Pixsell iz Zagreba. Pod naslovom " Suprugu konobarice ukrali satove vrijedne nekoliko stotina tisuća kn" ponuđene su fotografije stana u Tkalčićevoj ulici te ploča na ulaznim vratima na kojoj piše Puharić. Slike su potpisane sa 'Zgrada u Tkalčićevoj u kojoj živi Vesna Puharić'. Ne znamo je li policija uhitila lopova ali očito je provalnik vrlo dobro znao da se iza vrata derutnije zgrade skriva stan s dragocjenostima.