Nije rijetkost da brojne slavne osobe promijene svoje rođeno ime jer misle kako će im karijeri pomoći neko puno zvučnije. Neki poput poznatog fotografa Stephana Lupina (koji se zove Ivan Lepen) ili Jasmina Stavrosa (Mile Vasića) cijeli život nose umjetničko ime pa ih više nitko i ne zna po njihovim stvarnim imenima. No, u slučaju bivšeg supruga pjevačice Indire Levak radi se o nečemu sasvim drugom - on je iz Hrvatske utekao i zbog dugova tako da vjerojatno računa kako će zametnuti svaki trag transformiran u Marcusa X Schweizera.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Prije 4 godine Općinski građanski sud u Zagrebu objavio je ovrhu Zagrebačke banke pod brojem Ovr-2388/15. Zagrebačku banku zastupao je poznati zagrebački odvjetnik Marijan Hanžekovići to protiv ovršenika Narcisa Mujkića. U tom trenutku slavni zagrebački odvjetnik još je bio živ a dužnik Narcis Mujkić još nije živio na Floridi pod svojim novim imenom Marcus X Schweizer.

Zanimljivo je kako je dužnik Mujkić umjesto zagrebačke adrese u Štamparovoj ulici tražen s češkom adresom - Kutnomorska 30, Prag. U tom rješenju piše kako se Mujkić traži rado ovrhe na nekretninama ovršenika i to sudskim  rješenjem od 7. srpnja 2016.godine. Budući je dužnik bio nedostupan, odnosno imao adresu u inozemstvu, postavljen mu je odvjetnik po službenoj dužnosti odvjetnik Boran Bušurelo. Imenovanje odvjetnika po službenoj dužnosti u takvim se situacijama prvada činjenicom da bi dostava mogla potrajati te da bi za stranke mogle nastati štetne posljedice sukladno odgovarajućim odredbama Zakona o parničnom postupku i Ovršnog zakona.

Istaknuto je kako će 'privremeni zastupnik imati u postupku sva prava i dužnosti zakonskog zastupnika te će on zastupati ovršenika u predmetnom postupku sve dok se on ili njegov opunomoćenik ne pojave pred sudom, odnosno sve dok centar za socijalnu skrb ne obavijesti sud da mu je postavio skrbnika'. Naravno da je neobičan podatak o praškoj adresi Narcisa Mujkića, vrlo je vjerojatno napravio fiktivu prijavu na toj adresi samo kako bi zametnuo scoje tragove. Naime, u vrijeme objave oglasa Narcis Mujkić se u medijima eksponirao kao osoba koja živi u Americi.

No, sudeći po fotografijam koje je na Instagram profilu objavljivala nova supruga Narcisa Mujkića, Bosanka s floridskom adresom Senada Adžem, Narcis alias Marcus i ona krstarili su ove godine na Jadranu. No, vjerojatno je opreza radi Narcis koristio američke dokumente na ime Marcus X Schweizer pa je tako izbjegao ruci pravde i svojih vjerovnika koji će ga uzaludno tražiti kao Narcisa Mujkića. Preostaje nam vidjeti hoće li moćna Zagrebačka banka poslati zahtjev američkim vlastima da dostave njihovu ovrhu Marcusu X Schweizeru na njegovu floridsku adresu.

Također, u članku u kojem smo detaljno opisali transormaciju identiteta bivšeg supruga Indire Vladić odnosno Levak te bivšeg partnera nekadašnje plesačice Colonije Sare Dobranić. istaknuli smo kako se Mujkić možda za prezime Švajcer odlučio i zato što se njegova majka djevojački prezivala Švajcer pa je Schweizer samo germanizirani oblik istog prezimena. Što se pak tiče imena Marcus ona nema nikakve veze s Narcisovim imenom koje je dobio od majke Željke i oca Rešada pri rođenju.

Moguće da se Narcis Mujkić baš za to prezime odlučio i zbog toga što njegov djed s majčine strane Josip Švajcer nije imao muških potomaka. Naime, iz njegove osmrtnice proizlazi kako je umro 9. siječnja prošle godine u 88.-oj godini a istaknuto je kako za njim tuguju kćeri Željka i Vesna, zet te unuci i praunuci. Među unucima nalaze se i Narcisov sin te kćer koju je dobio sa Sarom Dobranić. Budući se Narcisov sin zove isto kao i on, preostaje nam vidjeti hoće li njegov potomak trpjeti zato što dijeli isto ime sa svojim ovršenim ocem.

Naime, u Hrvatskoj su poznati brojni slučajevi gdje su razne osobe ovršno stradale samo zato što su se zvale kao osobe koje su uistinu napravile dugove. Najpoznatiji slučaj ovrhe je zasigurno onaj kada su pokušali ovršiti prije nekoliko godina potpuno nedužnog građanina koji se zove kao i aktualni hrvatski predsjednik Zoran Milanović, a zbog neplaćenih računa za vodu Zorana Milanovića u njegovom stanu u Krajiškoj. Također, znamo i za ovrhe koje su pokušane nad malodobnicima, primjerice od HRT-a,  a do svih takvih zbrka je dolazilo isključivo zbog šlamperaja nekih odvjetnika i javnih bilježnika.