Ime Željka Tutunovića dobro je znano hrvatskoj javnosti jer mu se prvo mastodontski sudilo a potom je punio medijske stupce raznim drugim izgredima. No, bez obzira na zatvorske dane i sve druge sunovrate, privukao je pozornost kao balkanski YouTuber s prostim uratcima. Iako duguje na sve strane i suočen je s brojnim ovrhama, neće lako kapitulirati pred svima koji žele utjerati ili kvadrate ili dugove.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Željka Tutunovića (64) nije potrebno posebno predstavljati. Generacija 50+ pamti ga po prijevarama s jeftinim stanovima u Zagrebu zbog kojih je doživio sudsku presudu. Naime, 2006. nakon maratonskog suđenja, koje je uz mnogo ekscesa trajalo gotovo osam godina,  tada 50-godišnji Željko Tutunović (50) nepravomoćno je osuđen na zagrebačkom Općinskom sudu na osam godina zatvora jer je više od stotinu građana prevario prodavajući sredinom 90-ih stanove bez lokacijske i građevinske dozvole. Presuda je postala pravomoćnom a Tutunovićev zahtjev za pomilovanje čak je tri puta odbijen, 2006, 2008. i 2009. godine.

Mlađe generacije znaju ga kao lažnog udomitelja slatkih psića koji ih po Zagrebu razvozi u kolicima te pod krinkom skupljanja donacija za veterinara i pseće potrebe  to u ime 'Udruge Bubi' zapravo ubire novce od lakovjernih. O tome su već ispisani brojni članci koji su i danas dostupni na webu. Ako pregledate te članke o lažnom udomitelju slatkih štenaca, u kojima se raskrinkava kako su peseki neuhranjeni a često i žedni na vrućini, te kada pročitate kako se volonteri za zaštitu životinja žale na Tutunovićeve zloporabe, uočit ćete na kraju svh tih članaka komentar s Face profila prozvanog Tutunovića.

On u tim komentarima poziva sve koje nešto znaju da mu dostave podatke ili o novinarki koja ga je raskrinkala ili pak prijeti tužbama tvrdeći kako će bogato zaraditi u sudskim postupcima protiv medija. Neki od medija istaknuli su i kako Tutunović ćesto nastupa kao ulični svirač a mnogi su osobno imali priliku svjedočiti njegovim kricima koji su se prolamali Ilicom na desetak metara od Jelačić placa. Dakle, ako ste prolazeći sami srcem Zagreba čuli kako neki postariji muškarac viče na sav glas 'Hoću pič..' znajte da ste čuli jednu od prostačkih izvedbi propalog prodavatelja malih stanova po jeftinim cijenama te lažnog skrbnika slatkih štenaca Tutunovića.

Pogledate li naslove njegovih glazbenih uradaka koje izvodi s gitarom na YouTube kanalu vidjet ćete da u njima nema ni trunčice sentimenta ni ugodnih emocija jer svaka ima izravan, prost ili brutalan naslov poput 'Tvoje dupe' ili 'Retardirana Nikol'. No, varaju se svi oni koji misle kako u vremešnom Željku Tutunovića nema snage za nove otpore sistemu i obračune sa raznim institucijama. Uostalom, upućeni znaju da je njegova majka Marija Tutunović preminula 2014. godine u 91.-oj godini tako da osebujni Zagrepčanin ima sigurno i dugovječne gene.

No, Tutunović je, sudeći po njegovim fotografijama na Face profilu te snimkama na njegovom YouTube kanalu pod starost počeo sličiti na ozloglašenog haškog osuđenika Mladena Naletilića Tutu. Stoga i ne čudi da se Tutunović na Faceu predstavlja kao Željko Tuta Tutunović. Kako god da se predstavljao i eksponirao njegovo se ime ponovno našlo na oglasnoj ploči Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Naime, sutkinja Mirna Jakovac, 23. studenog donijela je presudu u ime RH.

U njoj piše kako je odbačen zahtjev za jednostavni postupak stečaja nad imovinom potrošača Željka Tutunovića iz Zagreba. Prijedlog je uputila Financijska agencija. Fina je zahtjev uputila 19. studenog 2020. a isti je odbačen kao nedopušten s obzirom je potrošač u svom očitovanju naveo da nije suglasan s provedbom jednostavnog stečaja nad njim. Sada preostaje daljni postupak u kojem će sud utvrđivati prihode te imovinu dužnika. U sudskom dokumentu navedena je obiteljska adresa Tutunovićevih u zagrebačkim Mikulićima, odnosno ulici Gorenščak.

Prema podacima iz vlasničkog lista kuću su naslijedili Željko i njegov brat Ivica od rpokojnih roditelja Marije i Martina ali je ista prepisana na unuke prvih vlasnika. U vlasničkom listu upisano je kako Ivica i Željko imaju pravo doživonog plodouživanja. Tijekom stečajnog postupka popisuje se sva imovina dužnika koja bi se mogla ovršiti. Vjerojatno ovrhovoditelji neće popisati štence koje u kolicima Tutunović vozika s natpisom 'SKUPLJAM DONACIJE'  a zasigurno neće valorizirati niti njegove glazbene uratke kao unovčivu imovinu. S druge strane brojni su građani poveli privatne tužbe protiv Željka Tutunovića, odnosno njegove famozne tvrtke 'Tutunović grad'.

Zanimljivo je kako je Mirjana Nestić iz Donjeg Vidovca kupila od Tutunovićeve tvrtke stan još 1994. potom je pokrenula parnični postupak 1998. jer je prevarena, još 1999. dobila je ovrhu na nekretnini ovršenika, stanu u Rudešu, potom se suočila s nedopuštenosti ovrhe budući je stan već bio ovršen od drugog prevarnog kupca, no kako predmet zapravo nikad nije okončan obratila se Ustavnom sudu koji je tek 9. srpnja 2019., dakle 25 godina od stambene prijevare, donio sljedeću odluku 'Općinski građanski sud u Zagrebu dužan je dovršiti predmet koji se vodi pred tim sudom pod brojem Ovr-8/2019 u najkraćem mogućem roku, ali ne duljem od šest (6) mjeseci, računajući od prvog idućeg dana nakon objave ove odluke u Narodnim novinama'.

Iz navedenog je jasno kako su prolazili lakovjernici koji su kupujući stanove od Tutunovića doživjeli samo jednu beskrajnu sudsku trakavicu nakon koje stoji odlučnost Željka Tutunovića da ne dopusti Fini da nad njim pokrene osobni bankrot.