Konačar osim u Hrvatskoj luskuzne nekretnine posjeduje u londonskom Kensingtonu, vile na Azurnoj obali, luksuznu kolibu u skupom francuskom Courchevelu, apartmane na Floridi... pa sve to može jedino obići mlaznim zrakoplovom na kojem i dodatno zarađuje.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U aferi Panamski papiri isplivale su brojne tvrtke najobatijeg Hrvata Danka Konačara pa tako i Kermas Aviation čije je sjedište na Malti. Ta je tvrtka ujedno vlasnik i operator luksuznog zrakoplova tajkuna Konačara Bombardiera Learjet 75. Iako je Konačar u intervjuima isticao kako on najviše vremena provede u zrakoplovu ipak 'kralj kroma', kako ga tituliraju, stigne i aterirati na zemlju gdje ga čekaju brojne vile, posjedi ali i poslovi na svim kontinentima.

Naime, Končar osim luksuznih vila u Hrvatskoj i stana u prestižnom londonskom Kensingtonu posjeduje više luksuznih nekretnina na Azurnoj obali, luksuznu drvenu kolibu u skupom francuskom zimovalištu Courchevelu, apartmane na Floridi... No, kako bi Končar obišao svijet u najkraćem roku od istoka do zapada i obrnuto potreban mu je luksuzni mlaznjak s kojim može prevaliti velike rute u kratkom periodu.

No, kada se Končar supusti na zemlju onda i obični smrtnici dubljeg džepa mogu sjesti u luksuzne kožne fotelje njegovog zrakoplova registarskih oznaka 9H-DDJ i vinuti se visine prije slijetanja na odredišta. Za taj komercijalni dio leta skrbi njegova čarter kompanija za VIP putnike Kermas Aviation koji ima i Facebook stranicu na kojoj oglašava slobodne letove. Tako su prijemjerice nedavno imali u ponudi let iz Zagreba do Azurne obale te razne europske letove.

Cijene takvih aranžmana kreću se od 4.000 eura, 5.000 eura pa naviše. Tko može duboko posegnuti u džep na trenutak može osjetiti kako je to biti Danko Končar kada avion svlada zvučni zid i oblake i nadvisi sve ovozemaljske prilike i neprilike. Zrakoplov leti i u doba pandemije pa nam preostaje zaključak kako za Končara nema niti zime a ni korone. S obzirom na imovinske standarde koje je dosegnuo jasno je kako je nedodirljiv i za optužbe za korupciju u Africi ili utaju poreza koja ga je sustigla u Finskoj.