Prije 20 godina hrvatski tajkun s adresama diljem svijeta u rasponu od Londona do Južnoafričke Republike osnovao je na jugu Francuske  tvrtku D & J . Dešifrirali smo da je to kratica od inicijala njegovog imena Danko i imena njegove druge supruge Jelena. Preko te tvrtke Končar je investirao u imanje koje nosi znakovit naziv Tabou.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Prekrasna vila u kalifornijskom stilu od 650 m2 smještena je u St. Tropezu, savršena za velike zabave. Glavna vila se kliznim vratima otvara prema vrtu površine 10.000 m2 i vanjskim bazenom. Ogromna pokrivena vanjska terasa s roštiljem za tople kišovite dane ili ljetne noći. Druga kuća ima šest spavaćih soba sa kupaonicama u apartmanu. Pravi raj za tinejdžere i goste. Imanje ima teniski teren, garažu za 4 automobila i pokriveni parking za više automobila te zasebnu kuću za čuvara  ili gostinjsku kuća s garažom i privatnim barom.

Samo nekoliko minuta vožnje do središta St. Tropeza i nekoliko slavnih plaža - tako je oglašen Končarev posjed na jugu Francuske. Taj kompleks vila nalazi se na lokaciji Garbine Est u mjestu Ramatuelle. Iako to nekima neće zazvučati poznato radi se o mjestu s pogledom na Azurnu obalu i nekretninama koje se penju do neba. Mjesto se inače nalazi između  Saint-Tropeza, Sainte-Maxima i Gassina.

Izgrađen je na brijegu kako bi se obranio od neprijatelja. Grad je u srednjem vijeku bio poznat kao Ramatuela (dobiven od arapskog Rahmatollaha, što bi u prijevodu bilo "milosrđe Boga" i bio je dio područja kojim su vladali Maori iz obližnjeg Freixneta u devetom i desetom stoljeću. Korona je mnogima, pa i najbogatijima pomrsila planove.

Možda su zbog toga prihodi od najma smanjeni pa Končar pokušava pronaći kupca toliko dubokog džepa da može dati 15. milijuna eura za njegov luksuzni posjed. Zanimljivo je kako je Končar i ranije pokušavao prodati ovaj luksuzni posjed a izabrao je agenciju Pelagius iz Ženeve koju vodi Diana Oblak, kćer Slovenca Mire Oblaka koji je u Hrvatskoj znan po dvojbenim poslovima s Hypom ali i kao osoba čije su tvrtke gradile kompleks Rezidencija Skiper.

Preko iste agnecije Danko Končar oglasio je prije više godina i luksuznu vilu u francuskim Alpama a koje je ove zime iznajmljivao preko ekskluzivnih agencija o čemu smo već pisali. Končar iznajmljuje i svoj luksuzni zrakoplov što je također bilo tema prethodnog članka. U zadnje vrijeme njegova kćer Lena odrekla se na Facebooku prezimena Končar i predstavlja se kao Lena Martinis pa smo se i time pozabavili u jednom od prethodnih članak.