Sve hrvatske i svjetske financijske afere lako su dokučive slijedimo li službene registre i tragove novca. U slučaju Vinka Kojundžića potrebno je slijediti  trgovačke registre više zemalja, registar javnih nabava ali i vlasničke listove iz kojih se može doznati koliko se uvećalo bogatstvo vlasnika Cuspisa nakon što je počeo sklapati unosne poslove s Ministarstvom zdravstva RH.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Prije 16 godina Vinko Kojundžić je od Boška Kojundžića iz Novog Zagreba preuzeo tvrtku Matičnjak. Tada je prijavio adresu na kraju ulice Pantovčak. Na toj adresi, temeljem ugovora o doživotnom uzdržavanju, vlasnica stana u obiteljskoj kući postala je Gordana Kojundžić. Prije 17 godina Vinko Kojundžić sa tadašnjom suprugom kupio je stan površine 74 m2 s vrtom u novogradnji u Ulici Lukšić koji je sada vlasništvo njegove malodobne kćeri.

No, očito je poslujući s proračunskim korisnicima zaradio puno pa je investirao u novu nekretninu na mirnoj lokaciji. O tome svjedoči vlasnički list nekretnne u Lukšić odvojku. Tamo se nalazi obiteljski stambeni objekt s vrtom i vinogradom. Nekretninu je od bivših vlasnika, koji su istu naslijedili, vlasnik tvrtke koja se našla u kupio u lipnju 2020. U vlasnički list upisao je svoju londonsku adresu u Balcombe ulici. Mediji su već objavili kako poduzetni Kojundžić ima i nekretninu u britanskoj metropoli.

Vinko Kojundžić doživio je svojih pet minuta medijske slave i postao prvi korona profiter u Hrvatskoj. Ovih pandemijskih dana čuju se razni prijedlozi pa i ti da se donese lex korona, odnosno zakon kojim će se posebno oporezovati svi koji zarađuju na Covid-19 virusu. Ukoliko bi taj lex.korona zakon prošao onda bi zasigurno netko razrezao dodatni porez na Kojundžićevu zagrebačku tvrtku Cuspis čiji je vlasnik i direktor a koja se proslavila s milijunskim poslom s ministrom zdravstva Vilijem Berošem i projektom Cijepise. Pod udar tog ekstra profinog zakona bi došla i druga Kojundžićeva tvrtka Post Nomine a koja je na webu kao referentni projekt istaknula upravo cijepise.hr.