Iako u Hrvatskoj vlada uvjerenja kako je samo potrebno dočepati se vlasti pa će procvjetati ne samo onome tko zasjedne u fotelju već i njegovoj užoj i široj obitelji, kritike koje je dobio stric Andreja Plenkovića svjedoče kako imamo premijera u čijem mandatu njegova obitelj nije profitirala. O tome svjedoče zastrajeli i oštećeni kućanski uređaji u hvarskim apartmanima premijovog strica Jovanina Plenkovića.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U članku koji smo prethodno objavili na portalu opisali smo životnu filozofiju, postignuća ali i sudski zemljišni spor u kojem se našao stric hrvatskog premijera. U članku se isticala ljubav vremešnog Jovanina prema rodnoj grudi koja ga je navela da se vrati u domovinu iz SAD-a u kamo je otišao u mladosti u nadi ostvarenja američkog sna. Jovanin Plenković (89) vitalni je i poljoprivrednik i vinar a k tomu i turistički djelatnik. No, iako izvana ima reprezentativnu kamenu višekatnicu, nadomak plaže, koju iznajmljuje preko Bookinga  i Trivaga, ipak unutarnji stupanj uređenja i opremljenosti razočarao je njegove goste. Tako su se razočarali gosti iz našeg neposrednog susjedstva poput gošće iz Slovenije, ali i brojni Mađari, Česi, Nijemci...... Zanimljivo je kako je pozitivno boravak u Jovaninovim apartmanima stanoviti  Branko iz Srbije.

Neki od gostiju Plenkovićevog strica bili su toliko ljutiti da su uzeli fotoaparat te dokumentirali ogorčenje. Tako vidimo kako je hrđa ili korozija napala štednjake u apartmanskim kuhinjama. Jedan je posjetitelj očito bio zabrinut za svoju sigurnost jer je usikao strarinski električni bojler kojeg je opasno načela hrđa. Neki od inozemnih gostiju bili su toliko revoltirani zatečenim stanjem da su željeli neugodne dojmove ovjekovječiti foto aparatom i podijeliti s drugima. Tako su prizori mrava u kuhinji, korodiranih ploča na električnim štednjacima, neidentificranih rupa koje se mogu kategorizirati kao opasna oštećenja, hrđavi bojler, postali sastavnim dijelom recenzija apartmana Jovanina Plenkovića u Uvali Vitarnja na Jelsi.

Stanje kućanskih uređaja koja su snimljena upućuju na potrebu hitne zamjene dotrajalih dijelova ako ne cijelih uređaja. Postavlja se pitanje i kako su odgovorni iz nadležne turističke zajednice dopustili da takvi uređaji dobiju zeleno svjetlo u turističke svrhe. No, s druge strane vidljivo je kako je vlasnik ujedno drag i pažljiv domaćin kojeg oni, koji nisu ostavili negativne recencije i koji su uspjeli prebroditi nelagodu zbog stare tehnike, prigrlili kao ljubaznog domaćina i tako mu i komplementirali. Iz fotografija je vidljivo i kako Jovanin Plenković zacijelo nije povukao niti kunu iz proračuna za preuređenje svojih apartmana. Očito je on poštenjačina starog kova kakvih je sve manje u Hrvatskoj.

Jovanin Plenković je, kako bi se starinski reklo, časna starina koji živi na tradicionalan način obrađujući svoju parcelu u Svirču u Starogradskom polju i koji s ponosom ubire kunu više u puno zahtjevnijoj turističkoj branši. Zato ne čudi da ponosno kao maneken pozira u svojim apartmanima kao što smo prethodno i objavili. U zemlji u kojoj se sve manje cijeni poštenje i naporan sizifovski trud i rad te u kojem prevladava filozofija kako su više vrijedni samo oni koji kroz politiku ili na drugi način preko noći zarade milijune, premijerov stric Jovanin Plenković znak je kako je u Hrvatskoj još uvijek živ duh dalmatinskog težaka u najtradicionalnijem smislu te riječi.

To je duh praiskonskog dalmatinskog domaćina koji nije imao sofisticirane kućanske uređaje, kao ni klimatizaciju, koji je bio skroman i radišan ali koji je sa svojim gostima dijelio svoju dušu, dotrajale kućanske uređaje ali i hlad konobe, hlad terase koju okružuje kamen ... I koji umjesto plastičnog ili drvenog suncobrana ili tende nudi hlad borova, vinove ili cvjetne loze. Jovanin Plenković zato je unatoč svim tehničkim manjkavostima svojih dotrajalih i korodiranih kućanskih uređaja dokaz da u Hrvatskoj postoje članovi najuže obitelji političara koji nisu profitirali i koji. nisu maznuli milijune pod krinkom platforme, obnove starih nasada, fantomskih projekata i slično......