U Hrvatskoj nema ideoloških i stranačkih zapreka kada je posrijedi proračunska krava muzara. Na njoj će istodobno zajahati i ljuti stranački protivnici i ideološki krvnici. Važno je samo da ne presuši zlatni izvor na kojem se istodobno napajaju i vladajući HDZ i njihovi marketinški prodavači magle ali i bivši predsjednik vic maher.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Široke narodne mase nikada u Hrvatskoj ne bi doznali za Fimi Mediju da pohlepa osuđenog premijera Ive Sanadera nije bila golema. Tko zna dokad bi Tomislav Karamarko bio predsjednik HDZ-a da nije bilo afere konzultantica. Podsjetimo, radi se o marketinškoj agenciji Drimia preko koje je tadašnja Karamarkova zaručnica Ana Šarić, vrlo brzo potom supruga Ana Karamarko, sklapala poslove  u režiji bivšeg Ininog direktora s Molom čiji je on lobist i zastupnik. Da nije bilo problema u funkcioniranju internetske platforme Cijepise.hr, ne bi javnost doznala kako je milijunski profitirao Vinko Kojundžić, vlasnik tvrtke Cuspis o čijem smo profitu objavili članak.

No, da ministar zdravstva u ovo pandemijsko vrijeme nije bio izdašan prema još jednoj marketinškoj agenciji - Media Valu, koja je dosad zaradila 899.696 kuna bez PDV-a, na koronavirus.hr, ne bi javnost doznala niti za Marija Aunedija Medeka. Spomenuti je u Media Valu partner i direktor. No, poduzetnik Aunedi Medek istodobno je i suvlasnik još jedne zagrebačke tvrtke. Radi se o Alpheusu u kojem s njim suvlasništvo dijele Mario Dukarić, Zdravko Ivić iz Media Vala i sama tvrtka Media Val. Sve do prosinca prošle godine partner Media Vala bio je jedini vlasnik građevinske tvrtke Timont. Osnovao je i obrt znakovitog imena Japrk 2016. godine.

Sada je vlasnik Domagoj Medek a direktor Zdravko Medek, obojica iz Vugrovca. No, najzanimljivije je partnerstvo Marija Aunedija Medeka i bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića. Naime, Medek je predsjednik NO-a tog nekadašnjeg zagrebačkog giganta a Mesić član NO-a. Aunedi Medek je u prosincu 2019. naslijedio Davora Šterna na mjestu predsjednika NO-a Ingre. Mesić je pak bio predsjednik NO-a od ožujka 2019. a od tada je član. Inače, u studenom prošle godine objavljeno je kako je Aunedi Medek stekao 29.210 dionica Ingre. a koje je platio 230.759, kuna. Još je jedan podatak iz sudskog registra privukao našu pozornost.

Naime, Stjepan Mesić na Trgovački sud u Zagrebu nije prijavio adresu u Ulici Borčec, odnosno luksuzni stan koji je kupio nakon isteka drugog predsjedničkog mandata i u kojem je prijavljena njegova supruga Milka. On je na Sudreg upisan s adresom u Vinogradskoj ulici u Dubravi Puščanskoj. Podsjetimo, to je adresa Mesićeve zagorske klijeti, odnosno vikendice koju je potkraj 2003. kupio od svojih prijatelja odvjetnika Silvija Degena i njegove supruge Nade. Za kraj postavimo pitanje zašto se predsjednik Mesić skriva u Pušči?

Naravno, zanimljivo bi bilo doznati i kako je to mlađahni poduzetnik Aunedi Medek došao u poziciju da kupi toliki vlasnički paket dionice Ingre? Inače, Aunedi Medek je i profesor na privatnom zagrebačkom koledžu Edward Berneys, poznatijeg kao koledž Bože Skoke. Tamo  piše kako se 'kao partner i direktor u agenciji Media Val, Mario Aunedi Medek odnosima s javnošću bavi se više od 10 godina. Karijeru je započeo 2001. godine u McCann-Erickonu Croatia'. Očito se u marketingu spregnutom ne samo s kompanijama već i s politikom vrti tako velika lova da iz proračunske blagajne kapnu toliki iznosi da ih je moguće pretočiti u tražene dionice.

Da to nije tako ne bi zasigurno ni gospođa Barbara Aunedi Medek osnovala tvrtku koja isisava desetine i stotine tisuća kuna iz gradskih proračuna temeljem ugovora o poslovnoj suradnji koje potpisuju poglavito HDZ-ovi gradonačelnici. Među poznatijima je tako gradonačelnik Zadra Branko Dukić. Barbara Aunedi Medek naime vlasnica je tvrtke koja posluje na kućnoj adresi u Šulekovoj ulici - Primera Meridies. Preko te tvrtke ona sklapa ugovore o promociji na stranicama web portala gradonacelnik.hr koji je utemeljio prijatelj i poslovni partner Tarika Filipovića - Vanja Sertić.

O njegovim nevoljama sa zakonom, točnije optužnici Općinskog odvjetništva u Zagrebu već smo objavili članak. Sertić je inače bivši dečko Lane Biondić koja je također upala u nevolje sa zakonom o čemu smo objavili ranije članak. Očito hrvatskim dužnosnicima, ministrima, gradonačelnicima i slično nužno treba neka agencija ili osoba koja bi ih trebala uputiti u stupanj rizika kada olako krčme proračunske milijune. I tako sve do neke nove Fimi medija - Drimia - Cupsis - Media Val ... afere.... Tko je sljedeća marketinška tvrtka?