Kandidatkinja za zagrebačku gradonanačelnicu u intervjuu je spomenula kako njezin suprug Mladen Vukičević nakon Stockholma preselio na sami sjever Švedske. U Zagrebu je strojarski inženjer Mladen Vukičević živio u stanu od 106 m2 u novogradnji u Ravnicama. Skandinavski kvart i zgrada u kojem živi suprug Jelene Pavičić Vukičević znatno je ispod stambene razine na kojoj je živio u metropoli.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Dugogodišnja nasljednica Milana Bandića, Jelena Pavičić Vukičević, vrlo uspješno uz pomoć iskusnih piarovaca Bože Skoke i Krešimira Macana vodi svoju promotivnu kampanju za zagrebačku gradonačelnicu. Uživa i potporu velikih medijskih kuća. U sklopu afirmacije nje kao starog / novog zagrebačkog lica u utrci za poželjnu fotelju gradonačelnika / gradonačelnice Zagreba dobila je veliki intervju u magazinu Glorija. U intervjuu je govorila i o životu njezine obitelji na dvije adrese, njezinoj i kćerinoj u Zagrebu te suprugu Mladenu koji radi i živi u Švedskoj. Čak je i naslov intervjua bio u funkciji afirmacije dobrog funkcioniranja obitelji unatoč golemoj fizičkoj distanci. Naime, Gloria je intervju s njom naslovila s 'Jelena Pavičić Vukičević mora promijeniti čak tri leta da bi se vidjela sa suprugom: dobro se nosimo s razdvojenošću'.

U Gloriji je napisano kako zadnje dvije godine obitelj živi razdvojeno. Naime, dugogodišnja zamjenica pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića živi u Zagrebu s kćeri Emom (17) koja će vjerojatno otići na studij u skandinavsku zemlju gdje živi njezin tata. U Gloriji je tumačila kako im razdvojenost nije bio nikakav problem 2018. tek kada je njezin suprug otišao u Skandinaviju. 'Prije pandemije to nije bio nikakav problem, no otkako vodimo bitku s koronavirusom - a uz to je Mladen preselio iz Stockholma u Skelleftea, koji je na rubu polarnog kruga - stvari su se zakomplicirale. Sada moramo promijeniti tri aviona da se vidimo. Zadnji put sam ga posjetila u veljači, kad smo nekoliko dana proveli u njihovom čuvenom hotelu od leda - u Jukkasjärviju' - rekla je Pavičić Vukičević

No, mi smo otkrili kako je obitelj Pavičić Vukičević imala iskustva života na više različitih adrese i u Zagrebu. Naime, službeni glasnik RH Narodne novine otkrivaju nam kako je Jelena Pavičić prije promjene prezimena u Pavičić Vukičević imala adresu u zagrebačkoj Gornjoj Dubravi u soc-katnici u ulici Sitnice. To je vidljivo iz registra gradske tvrtke Vladimir Nazor gdje je do 2004. imala funkciju predsjednice NO-a. S istom adresom upisana je potkraj 2002. i na poziciju zamjenice predsjednice NO-a Zagreb filma. U lipnju 2008. ona je bila članica NO-a Zagrebačkog holdinga. Tada je prijavila adresu na Remetama u Ulici Kameniti stol 23/c. Prema istom izvoru tek kada je postala predsjednica NO-a Agencije za podršku informacijskim i informacijskim tehnologijama (APIS IT) prijavila je adresu u novogradnji u Bulvanovoj u kojoj je njezin suprug na kredit kupio stan.

Registar javnobilježničkih ovjera otkriva nam kako je suprug v.d. zagrebačke gradonačelnice imao adresu u Folnegovićevom naselju u Ulici Dubravka Dujšina. Vidljivo je to iz ugovora  kada je Mladen Vukičević kupovao na kredit auto marke Peugeot 307, proizveden 2004 godine. Uz ime kupca upisano je kako se radi o Mladenu Vukičeviću rođenom 5.  prosinca 1974. Suprug v.d. zagrebačke gradonačelnice zadužio se tada za 21.552, švicarskih franaka na  84 mjeseca. Ugovor je ovjeren kod zagrebačkog  javnog bilježnika Mladena Matoša. Kreditor je bila zagrebačka Volksbanka. Javnobilježnička ovjera oglašena je u veljači 2005. godine u Narodnim novinama.

Provjerom u vlasničkom listu za tu adresu doznali smo kako se radi o urbanoj vili u Remetama u kojoj većinu etaža posjeduje obitelj Petir Frkač. No, bračni par Pavičić Vukičević posjedovao je tamo stan površine 78 m2 kupljen u srpnju 2005. godine. Stan je bio kupljen kreditom Hypo Alpe Adria banke i to u nepopularnim švicarcima. Kredit su uzeli u srpnju 2005. godine u izosu 164.960 CHF. Sudeći po činjenici da su krediti u švicarcima ubrzo pokazali svoju drakonsku ćud i ogulili brojne korisnike ne sumnjamo da ni Pavičić Vukićevićima nije bilo lako istodobno otplaćivati stambeni kredit te onaj za auto, oba u švicarcima. U vlasnički list zgrade u kamenitom stolu upisana je za oboje adresa u Ulici Dubravka Dujšina. Zapravo, radi se o višekatnici u kategoriji tzv. imenki koje su u Folnegovićevom naselju sagrađene poslije velike poplave. Na toj adresi, prema podacima iz zemljišnih knjiga,  obitelj Pavičić Vukičević nije posjedovala vlastiti stan. Očito su bili podstanari. 

Stan na Remetama supružnici Pavičić Vukičević prodali su prije preseljenja u novogradnju u Bulvanovoj ulici u Ravnicama. Stan u Bulvanovoj površine 106 m2 s garažom na sedmom katu kupili su u siječnju 2009. godine od zagrebačkog Geoprojekta. Godinu kasnije stan je založen kod Zabe za kredit u iznosu 118.000 eura. No, obitelj dugogodišnje Bandićeve zamjenice očito je uspjela stati izvrsno na noge o čemu svjedoči i imovinska kartica Pavičić Vukičević koja je dostavljena Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa.  Na kraju, uspjeli smo pronaći i švedsku adresu supruga kandidatkinje za zagrebačku gradonačelnicu ispred Stranke 365 pokojnog gradonačelnika Milana Bandića.

Neizmjerno se se iznenadili kada smo shvatili da Mladen Vukičević u Švedskoj živi u skromnoj katnici koja je najviše nalik tzv. limenkama iz Folnegovićevog naselja, odnosno Ulici Dubravka Dujšina u kojoj su živjeli prije 15 godina. Naime, suprug aktualne v.d. zagrebačke gradonačelnicre živi u kvartu skromnih višekatnica u Ulici Orkestervägen  u kvartu Sjungande Dalen u švedskom gradu Skelleftea. U službenim švedskim registrima piše kako se Mladen Vukičević preselio u taj apartman 2. prosinca 2020. Upisano je kako sam živi u tom ulazu s ukupno 7 stanova. Navedeno je kako u njegovom domaćinstvu nema ljudi starijih od 15 godina.

Zanimljivo je kako iz službenih podatak proizlazi da Mladen Vukičević živi vrlo skromno na sjeveru Švedske. Piše kako nema podataka da posjeduje automobil pa čak nije evidentiran ni kao telefonski pretplatnik. No, očito ima dobru plaću koju je Jelena Pavičić Vukičević prijavila u mjesečnom neto iznosu od 43.774 kuna kod poslodavca tvrtke Northvolt AB prema njezinoj imovinskoj kartici posjeduje i vrijean paket dionica dviju švedskih kompanija. Jedna je Northville AB a druga je švedska kompanija Telia Company AB. No, svijet je postao ne samo globalno već i transparentno globalno selo pa je tako preko interneta moguće kupiti podatke o švedskim poreznim obveznicima, pa i iznos plaća i i to u bescijenje Naime, registri nude takve podatke za 1 švedsku krunu.