U trenucima dok se nekadašnji direktor zagrebačkih gradskih groblja i njegova sestra poduzetnica i vlasnica osječke tvrtke Notitia nalaze u istražnom zatvoru, apartmansku vilu u Omišlju, čija je vlasnica Tamara Šegota moguće je iznajmiti preko Bookinga. Oglas nam otkriva kako se radi o impresivnoj katnici s novouređenim apartmanima koju su gosti iz svih krajeva svijeta pozitivno ocijenili.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Iz povijesnog vlasničkog izvatka doznajemo kako je taj objekt bio suvlasništvo Mate, Mirka, Tamare i Patrika Šegote. Prvo je darovnim ugovorom 29. siječnja 2009. svoj dio kuće Mirko prepisao na Tamaru Šegotu. Istodobno je stavljena zabilježba 'zabrane otuđenja nekretnina bez pisane suglasnosti darovatelja Mirka Šegote iz Omišlja. Potom je 21. kolovoza 2015. sklopljen ugovor o zajmu sa sporazumom o prijenosu prava vlasništva na nekretninama radi osiguranja novčane tražbine u iznosu 300.000 eura od 20. kolovoza 2015. sklopljenog između Tamare Šegote kao zajmoprimca i protustranke Patrika Šegote kao zajmodavca. Taj je ugovor ovjerio  javni bilježnik Velibor Panjković iz Zagreba.  Vrlo brzo, 25. travnja 2016. upisano je brisovno očitovanja Patrika Šegote 'za prijenos prava vlasništva osiguranjem tražbine - fiducija, od 21. travnja 2016. , ovjerenog po javnoj bilježnici Vesni Pučar u Zagrebu. Tako je vlasništvo nad apartmanskom vilom u Omišlju na Krku u Ulici Medermuniče prepisana s Patrika Šegote na njegovu sestru Tamaru.

Booking nam otkriva sljedeće o toj nekretnini: 'Apartmani Adriatic nalaze se u Omišlju, na 600 metara od plaže Učka, a nude vrt, besplatno privatno parkiralište i terasu. Sve sobe imaju popločani dio dvorišta s pogledom na vrt i besplatan WiFi. Jedinice sadrže klima-uređaj, prostor za sjedenje, TV ravnog ekrana sa satelitskim programima, kuhinju, blagovaonicu te vlastitu kupaonicu sa sušilom za kosu, tušem i besplatnim kozmetičkim priborom. Sve sobe nude ormar i kuhalo za vodu. Najbliža zračna luka, Zračna luka Rijeka, udaljena je 1 km od apartmana Adriatic. Parovima se posebno svidjela lokacija - ocijenili su je s 8,8 za svoj boravak udvoje' - piše na Bookingu.

Inače, uhićena Tamara Šegota tu je adresu navela u registru Trgovačkog suda u Osijeku gdje je registrirana njezina tvrtka Notitia. Budući da je ta tvrtka potraživala u predstečaju 2.056.000,50 kn od tvrtke Prigorac građenje što je Fina zaprimila 18. lipnja ove godine te poslala na Trgovački sud u Zagreb pred istražiteljima je posao rasplitanja stvarne pozadine tog potraživanja. Naime, sumnja se da se radi o fiktivnom poslu temeljem kojeg se tvrtka sestre uhićenog bivšeg direktora Zagrebačkih groblja Patrika  Šegote uknjižila i na nekretninu Prigorac građenja. Vlasnik te tvrtke u stečaju je u medijima već prozvan kao osoba koja je istraživana u sklopu sumnjivih poslova sa Šegotom. Radi se o Nenadu Bukovcu koji je netom izvršio samoubojstvo. 

Prema podacima iz vlasničkog lista Tamar Šegota u manje od godinu dana uspjela je bratu Patriku vratiti 300.000 eura koliko mu je dugovala zbog prijepisa vlasništva

Apartmani Adriatic na Bookingu se reklamiraju u superlativima - to je samo jedna od brojnih nekretnina uhićenih Šegota

Fina je prošli mjesec zaprimila tražbinu veću od 2 milijuna kn Notitie, tvrtke uhićene Tamare Šegote, za tvrtku Prigorac građenje čiji je vlasnik izvršio samoubojstvo a istraživan je zajedno sa Šegotom