Nije nepoznanica kako je Martina Dalić još iz vremena kada je ušla u Vladu RH u mandatu premijerke Jadranke Kosor energična i uporna u osvajanju funkcija ali i borbi s protivnicima. Očito su je načele godine koje je provela u Ministarstvu financija ali i Plenkovićevoj Vladi tako da nije baš u fit formi ali se ne predaje.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U utorak  27. srpnja ove godine šefica Podavke  Martina Dalić istrčala je svoju jutarnju turu od Petrčana do susjedne Punta Skale. Šetnica je uz more, vrijeme je oko pola devet ujutro pa još sparina nije osvojila tu slikovitu lokaciju. Martina starta iz Ulice Prve u Petrčanima gdje sa suprugom, članom Uprave Ine Nikom posjeduje vilu. Potom mora istrčati uz usku šetnicu 'kroz misto'  da bi stigla do Falkensteiner Resorta u Punta Skali. Na ulazu u taj elitni resort u kojem su hoteli s pet zvjezdica Jadera i Diadora stoji dečko koji naplaćuje ulaznice. No, Martina je, ne osvrćući se, samo projurila u sprintu pokraj njega. Ulaznice se inače ne naplaćuju tek od 18 sati nadalje.

Potom je Martina protrčala nekih stotinjak metara uz malu šljunčano-pješčanu plažu. Kada je došla do kraja uvalice, tik do šume, zastala je i borila se s gubitkom daha. No, odvažno je nastavila nešto sporijim ali trčećim korakom dalje. Šumska obalna staza vijuga potom uz more, šefica Podravke protrčala je uz restoran s caffeom koji se nalazi negdje na pola puta u Falkensteiner resortu. Šefica Podravke protrčala je  i pokraj mikro-nudističkog dijela koji je ograđen i ima zasebni bazen ali i do kraja plaže koja pripada Falkensteinerovom kompleksu.

U jednom trenutku se pojavila  između granja u bijeloj majici s motivom leptira te tzv. bickama, kratkim tajicama pripijenim uz tijelo. Martina Dalić je uvijek bila malo korpulentnija ali nipošto ne i s nekim značajnim viškom kilograma. S godinama (51) nije nakupila niti neke šlaufe u zoni struka ili trbuha. Ipak u jednom trenutku je počela otežano disatu  dok je protrčavala pored pristiglih kupača. Vjerojatno je kao šefica Podravke dobila i neku premiju zdravstvenog osiguranja pa je zasigurno bila i na sistematskom. U Zagrebu je prošle godine hodala pomažući se sa štakom. Tada nije bila ni na kakvoj funkciji pa je ntiko nije niti nešto posebno ljubazno pozdravljao na zagrebačkoj špici u Bogovićevoj ulici.

Snimili smo ju krajem prošlog ljeta na špici s mužem Nikom kada je bila na kavi i tako upadljivo zurila u mobitel, ne poklanjajući nimalo pažnje svome suprugu. Pomisli smo čak kako će joj trebati tretman odvikanja od mobitela. No, onda se Martina vratila na velika vrata na hrvatsku gospodarsku scenu preuzimanjem čelne pozicije Podravke nakon smrti Zadralnina Marina Pucara koji je umro napunivši pola desetljeća života. Objavili smo tada članak kako nije imala ni za osnivački ulog od 20 tisuća za privatnu tvrtku ali je zasjela na tron Podravke.

O njezinim  usponima napisali smo ranije članak. Čim se vratila na scenu ljudi su počeli ljubazno prilaziti Martini u središtu Zagreba pa smo jedan takav susret snimili i objavili. Dalićka je opet postala igračica te je opet postala i magnet za prolaznike. No, unatoč neizmjernoj energiji i beskrajnoj ambiciji možda bi ipak malo trebala usporiti. 'Hvali trkaću stazu drž' se kraja' - mogao bi biti naš savjet šefici Podravke. 

Šefica Podravke utračala je ujutro u Falkensteiner resort u Punta Skali ne plativši ulaznicu koju ne plaćaju jedino gosti tog kompleksa - ulaz je slobodan tek od 18 sati navečer

Na povratku je posrtala i teško disala da smo se zabrinuli nije li se preforsirala - možda bi ipak malo trebala usporiti i prileći na ležaljki