U subotu ujutro bivša ministrica i ključna akterica afere Borg nije bila u Koprivnici a niti na kavi na špici. Snimili smo dokaz kako je ipak odlučila ponovno zagospodariti sa sva četiri kantuna u svom domu pa je kao prava domaćica pohitala na Dolac. Snimili smo ju u povratku dok je, vjerojatno do obližnje garaže, hitala s vrećicom u kojoj se ocrtavala školjka s jajima.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

'Sira, vrhnja, jajca i krumpira... jajca i krumpira...' - poznati je refren nekad rado pjevane popevke. Iako nam je moderno doba donijelo i nove trendove u prehrani i nove stilove života pa sve manje ima i domaćica a poglavito sira i vrnja na tanjurima, ipak se šefica Podravke Martina Dalić pobrinula da kod nje doma u subotu ne ponestane friških domaćih jaja s Dolca. To možemo nedvojbeno napisati jer smo ju u subotu prijepodne snimili kako odlučnim korakom hita kroz Tkalču s obližnjeg Dolca noseći u vrećici školjku s jajima. U drugoj ruci imala je mobitel i energično razgovarala.

Prizor koji smo snimili tim je zanimljiv jer smo dvije noći ranije snimili šeficu Podravke na intimnoj večeri u restoranu Mano sa predsjednikom NO-a Podravke Želimirom Vukinom. Dan kasnije, odnosno u petak aktualnog tjedna, snimili smo njezinog supruga kako pohodi delikatesni dućan Bonkulović u Centru Kaptol. Bilo je to posebno zanimljivo jer je Niko Dalić član Uprave Ine kao jedan od predstavnika s hrvatske strane s plaćom od 130.000 kuna pa nam je to dalo šlagvort da napišemo kako se ubija od posla jer usred dana lunja trgovačkim centrom u središtu Zagreba koji je daleko od njegovog radnog mjesta.

U tom smo članku konstatirali kako je Niko Dalić izašao praznih ruku iz Bonkulovića što nas je navelo na zaključak kako je odustao od kupnje jer se sjetio da je njegova supruga prezauzeta poslovna žena koja vrijeme ne provodi za štednjakom već na poslovnim sastancima i na večerama čije je karaktere do kraja nemoguće dešifrirati. No, kao da su i Martina i Niko pročitali naše prethodne članke pa se Martina odlučila otići do placa, odnosno Dolca, kako bi javnosti prezentirala kako u njoj, osim poslovne vučice, još uvijek egzistira i žena, majka, domaćica.... na tradicionalni način.

No, Martina je svojim muškim, mužu i sinu, ipak u skladu s poslovnim statusom očito odlučila ne prirediti čitav ručak jer bi to značilo da kupi i namirnice za glavni obrok, prilog, salatu, desert... već očito samo doručak ili brunch. U svakom slučaju Martina je dokazala kako kao prva Podravkašica i ona kuha sa srcem ali ne juhe s vegetom već vjerojatno jajca na oko. U hrvatskom javnom prostoru često čujemo prigovore na račun tabloidizacije medija. Tako se medijima spočitava što je Šuputica zvijezda i da se njoj posvećuje više pozornosti na udarnim pozicijama nego relevatnim osobama koje nam kroje sudbinu. Članci poput ovoga u funkciji su da čitateljima predstavimo život naših moćnika izbliza a ne samo živote naših zvijezda i zvjezdica.