Nikad kraja iznenađenjima kada je posrijedi hrvatski telekom operater i njegova fantomska lista dužnika. Čovjeku dođe da se zapita kako su osobe stranih imena došle u poziciju napraviti dugove kod A1 Hrvatska a postavlja se pitanje jesu li te osobe žrtva krađe identiteta i tko stoji iza svega......

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Imperijal je već pisao o neobičnim ovrhama koje u ime A1 Hrvatska provodi šogorica Joška Klisovića. U nekim slučajevima radi se o nevjerojatno visokim iznosima ovrha. Tako smo pisali o slučaju beskućnika egzotičnog imena Azuka Maduabuchukwu Atuchukwu  nad kojim je u Zagrebu otvoren stečaj. Tijekom postupka isplivalo je kako od spomenutog taj telekom operater potražuje čak  26.924 kuna. Naravno da se zdravom razumu protivi ta mogućnost.

Naime, svi znamo kako su neumoljivi operateri A1 ali i drugih telekom kompanija. Svi smo vjerojatno više puta zaprimili neželjeni poziv u kojem bi nas glas s druge strane žice prvo izvijestio kako se razgovor snima a potom nam ponudio neku novu fantastičnu tarifu ili opciju mobilnog operatera. Postavlja se pitanje i sustava kontrolinga jer kako je moguće da odgovorna osoba, odnosno tadašnja šefica ureda za male korisnike u tom operateru ne uoči kako stanoviti Maduabuchukwu duguje kroz dugo vremensko razdoblje nevjerojatno visoke iznose.

Prethodno smo pisali kako supruga šefa pravne službe A1 Hrvatska Nikole Klisovića, ujedno brata predsjednika Gradske skupštine Zagreba Joška Klisovića pokušava ovršiti osobe inozemnih imena i adresa pa smo se zapitali jesu li možda te osobe žrtva krađe identiteta. Upite s takvim sadržajima slali smo nadležnima u A1 Hrvatska ali i samoj odvjetnici, no nismo nikada primili nikakvo očitovanje. U međuvremenu su nam neki čitatelji dojavili kako su svojedobno po određenim zagrebačkim kvartovima novačeni mlađi stanovnici metropole kako bi se pretplatili na bivši VIPnet, sada A1 Hrvatska.

Svima je obećavana brza zarada ako dadnu osobne podatke a potom su zapravo samo zapali u stanovite dužničke okove jer bi dobivali ovrhe na nevjerojatno velike iznose. Što se skriva iza tih priča zasigurno nije nešto što mi kao portal možemo rasvijetliti. No, činjenica je kako se redovito pojavljuju na sudskoj oglasnoj ploči osobe inozemnih imena koje A1, a najčešće odvjetnica Abdić Klisović pokušava ovršiti. Tako smo otkrili i zadnji u nizu slučajeva.

Naime, A1 Hrvatska preko šogorice Joška Klisovića pokušava ovršiti stanovitu Vianu Getty Domijan uz čije ime je upisana adresa u Ulici Gorice u zagrebačkim Remetama. provjerom u vlasničkom listu utvrdili smo kako na navedenoj adresi kao vlasnica ni suvlasnika nije upisana spomenuta. Dapače, nitko od vlasnika katnice na toj adresi nema ni prezime Getty ni Domijan. No, zato smo bez problema pronašli osobu tog imena u američkom registru.

Uz njezino ime upisano je ukupno 11 alias identiteta, a zadnje ime i prezime navedene je Vivian Caracena. Piše kako navedena ima 71 godinu ali proizlazi kako je tijekom života mijenjala adrese ali isključivo u američkoj saveznoj državi Džordžiji. zadnja adresa koja je upisana uz njezino ime je ona u gradiću Tuckeru. Uz ime te stanovite američke državljanke piše da se tijekom života služila još imenima: Vivian Getty, Viana Getty, Vivian D Caracena i tako razne asocijacije.

Amerikanku A1 Hrvatska tereti za neplaćene račune od srpnja do studenog 2020. u ukupnom iznosu od 2.411,58 kuna. Predlaže se ovrha općenito na imovini ovršenice. Preostaje nam vidjeti kako će ju A1 Hrvatska i šogorica Joška Klisoviča provoditi kada se osoba koju traže nalazi na drugom kraju svijeta u američkom Tuckeru? Tko zna kakvom se sljedećem fantomskom imenu na listi onih koje ovršno cilja A1 Hrvatska možemo nadati?

Odvjetnica Abdić Klisović pokušava ovršiti stanovitu Vianu Getty Domijan s adresom u Zagrebu a mi smo navedenu pronašli u američkim registrima jer živi u saveznoj državi Džordžija

Reci što misliš!