Kako tek dospjele račune mogu plaćati hrvatski građani s prosječnim te oni s ispodprosječnim primanjima kada hrvatska dužnosnica koja od 21. kolovoza prošle godine ima bruto plaću u iznosu 26.721,97 kuna, odnosno neto iznos od 16.456,24 kuna, ne podmiruje dospjele račune? Jedna od zaštitnih lica političke platforme Možemo ponovno je dokazala kako dijeli sudbinu ovršenih jer se ponovno našla na meti ovrhovoditelja kojeg zastupa Odvjetnički ured Hanžeković i partneri.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Sandra Benčić postala je ovršna meta i to zbog dospjelog duga u iznosu od 480 kuna. Zanimljivo zvuči podatak kako je ovrhovoditelj Hrvatska radiotelevizija zastupana po ravnatelju Kazimiru Bačiću. Naravno da je Bačić bivši ravnatelj jer je izglasana njegova smjena kada se našao u Remetincu zbog sumnje na korupciju. No, HRT u postupku ovrhe osim Bačića zastupala je i odvjetnica Dora Hanžeković Žuža. Ona je, kao što je u poznato kći pokojnog odvjetnika Marijana Hanžekovića koji je godinama bio ovršni kralj u Hrvatskoj.

U slučaju Sandre Benčić radi se o neplaćenim HRT pristojbama od srpnja do prosinca prošle godine. Mjesečna rata iznosi 80 kuna a  saborska zastupnica uspjela je skupiti čak pet neplaćenih rata.  Tereti ju se i za troškove ovršnog postupka u iznosu 425 kuna a ukupni dug obvezna je platiti u roku osam dana. Ovršenica Brnčić može uložiti i prigovor u istom roku. Zanimljivo je kako je Sandra Benčić, sudeći po podacima iz ove ovrhe, prestala plaćati HRT pristojbu u mjesecu koji je prethodio njenom ulasku u Sabor a s neplaćanjem je  nastavila i nakon što je počela dobivati izdašnu saborsku plaću. Predložena je ovrha općenito na imovini Sandre Benčić.

Spomenimo i to kako se Sandra Benčić prethodno našla na meti ovrhe HEP Toplinarstva i to zbog računa koje je imala na isti stan koji se nalazi u Ulici Grada Vukovara u Zagrebu. Njezin dug u trenutku ovrhe iznosio je 559,33 kuna . O tome smo detaljnije pisali u studenom prošle godine. Ako nastavi ovim tempom Sandra Benčić mogla bi dostići i Maju Šuput koju je sustigla četvrta ovrha. Moguće da saborska zastupnica i jedna od liderica Možemo naprosto zametne račune pa ih zaboravi platiti. Naime, njoj se događao u prošlosti i masovni gubitak dokumenata o čemu smo prethodno pisali. Također, i na njenoj bivšoj adresi u Poznanovcu nalazi se ovrha RH koja ne glasi na nju već na člana njezine obitelji zbog duga Poreznoj u iznosu 112.657,57 kuna o čemu smo pisali.

Saborska zastupnica Možemo našla se na met ovrhe HRT-a koju je zastupao Kazimir Bačić prije uhićenja