Mnogi kritičari prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana isticali su kako je on omogućio stvaranje elite od 200 bogatih obitelji. No, u taj krug očito nije ušla obitelj pokojnog ministra obrane Gojka Šuška jer da jeste zacijelo ne bi Jeleni Šušak svako malo pokucao poštar s nekim papirom sa žigom ovrhovoditelja.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na Općinski građanski sud u Zagreb poslan je prijedlog ovrhe nad Jelenom Šušak. Ovrhovoditelja, tvrtku za naplatu dugova Svea ekonomi, zastupa mađarski direktor Balazs Pados i to po punomoćnici odvjetnici Vlatki Nadramiji uz asistenciju zagrebačke javne bilježnice Marine Babić. Šuškovu kći terete za neplaćenih 828,65 kuna duga. Predlaže se ovrha općenito na imovini ovršenice. U dokumentu piše kako je Svea ekonomi temeljem Ugovora o cesiji od 9. lipnja ove godine otkupila Telemachov dug.

Prema stanju iz poslovnih knjiga na dan 15. srpnja 2021. Jelena Šušak nije platila mjesečne rate Telemachu u iznosu od 169 kuna od kolovoza 2020. pa do prosinca iste godine. Telemach je telekom operater u vlasništvu grupacije čiji je predsjednik Dragan Šolak, regionalni tajkun koji je u Hrvatskoj poznat i kao gazda N1 televizije i Nove TV. Službeni vlasnik Telemacha Hrvatska je luksemburška tvrtka Slovenia Broadband S.á r.l  preko koje Šolak vlasnički drži i Novu TV. Više o Šolakovim poslovnim transakcijama ali i akumulirajem nekretnina na rubu legalnosti možete doznati iz našeg prethodnog članka. Šolakova grupacija inače u Hrvatskoj koristila je lobističke usluge piarovca Krešimira Macana što je upućivalo na sukob interesa s obzirom na Macanov angažman za Vladu RH u mandatu Andreja Plenkvoića o čemu smo također pisali.

Upućeni tvrde kako tajkun rodom iz Kragujevca uskoro ide i u nove medijske akvizicije u Hrvatskoj što znači da dugoročno računa na svoju telekom poziciju u RH pa će to zacijelo osjetiti i brojni dužnici Telemacha. No, vratimo se ovrsi nad Šuškovm kćeri. U dokumentu se nalazi i troškovnik po kojem Jelena Šušak osim osnovnog duga mora platiti i 400 kuna dodatnih javnobilježničkih i odvjetničkih troškova. Šuškova kći je inače vlasnica i direktorica marketinških tvrtki GO2Media i Kreativno oglašavanje. U ožujku ove godine ime Jelene Šušak prvi put je oglašeno na sudskoj ploči. Tada je KBC Zagreb, zastupan po ravnatelju HDZ-ovom Anti Ćorušiću, tražio ovrhu nad Šuškovom kćeri o čemu smo prethodno pisali.

Ovrhu nad Šuškovom kćeri provodi Svea ekonomi koja je otkupila njen dug od Telemacha čiji je gazda srpski tajkun Dragan Šolak