Desetljećima je Makaranin Jušte Puharić bio poznatiji u najrazvikanijim svjetskim kockarnicama i najotmjenijim klubovima u Londonu i Monacu nego što je bio u Hrvatskoj. Da nije uspio s ovrhom nad Hrvatskom poštanskom bankom zbog duga od 30 milijuna kuna te da nije svojedobno posudio Davoru Šukeru 8 milijuna kuna široj javnosti ne bi ni bio znan unatoč tomu što je znao samo u jednoj noći za kockarskim stolom zaraditi ali i prokockati iznose mjerljive u desetinama milijuna kuna. Iako je jedan od najbogatijih Hrvata ni on a ni njegova bivša supruga s kojom ima dvije kćeri nisu baš lake ruke kada treba posegnuti u novčanik i platiti dugove.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Desetljećima je Makaranin Jušte Puharić bio poznatiji u najrazvikanijim svjetskim kockarnicama i najotmjenijim klubovima u Londonu i Monacu nego što je bio u Hrvatskoj. Da nije uspio s ovrhom nad Hrvatskom poštanskom bankom zbog duga od 30 milijuna kuna te da nije svojedobno posudio Davoru Šukeru 8 milijuna kuna te tužio londonski hotel JW Mariott za 41 milijun kuna, o čemu smo pisali, široj javnosti ne bi ni bio znan. Bio bi anoniman unatoč tomu što je znao samo u jednoj noći za kockarskim stolom zaraditi ali i prokockati iznose nezamislive iznose pa tako i prokockati 228 miiijuna kuna te tužiti londonski kazino, čemu smo posvetili posebnu objavu.

Iako je jedan od najbogatijih Hrvata ni on a ni njegova bivša supruga s kojom ima dvije kćeri nisu baš lake ruke kada treba posegnuti u novčanik i platiti dugove. Puharić je kao, što smo već pisali izgubio spor protiv londonskog kazina. Pisali smo kako Puharić nedavno ovršno jurnuo i na Podravsku banku čiji je suvlasnik Miljan Todorović, Crnogorac s talijanskom adresom i hrvatski zet, ujedno partner Jasmine i Dalibora Bagarića u lancu zagrebačkih slastičarnica Magnolija o čemu smo već pisali. Najpoznatiji kockar iz Hrvatske svjetskog renomea osim uspjeha u ruletu vodi i ekspanziju na brojne hrvatske tvrtke pa tako lancem kioska konkurira Tisku čemu smo posvetili zasebni članak.

No, Puharić nije u svemu oduvijek bio uspješan o čemu svjedoči ovrha koju je imao u Makarskoj prije 20 godina. To i ne čudi jer je u medijima osvanula izjava Puharićevog prijatelja kako je svjedočio trenucima u kojima je on s lakoćom za kockarskim stolom uzimao milijune ali isto tako bivao i dekintiran da nisu znali hoće li imati za pecivo. No, sudeći po fotografijama koje bivša supruga Jušte Puharića, Vesna Puharić, objavljuje na društvenim mrežama, ona  posjećuje razne egzotične i skupe lokacije a i ljetuje u vili koju posjeduju s privatnom plažom. No, iako živi na visokoj nozi i Vesna Puharić je bila ovršena a tražena je preko sudske oglasne ploče zbog dugova koji su ostali u tvrtci preko koje je vodila restoran u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu, o čemu smo pisali.

Upravo je ponovno objavljeno ime Vesne Puharić na sudskoj oglasnoj ploči. Radi se o ovrsi koju su kolektivno pokrenuli suvlasnici stambene zgrade u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu. Dugovi sežu još u 2018. godinu a radi se neplaćenim rata za pričuvu. Iako suvlasnici tuže samo Vesnu Puharić prema podacima iz vlasničkog lista suvlasnici stana na prvom katu u Tkalčićevoj bili su Jušte i Vesna Puharić. Od kolovoza 2019. taj je stan darovnim ugovorom prepisan na Paulu Puharić, kći Vesne i Jušte Puharića. U dokumentu koji je deponiran na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu piše kako ovršenik duguje 'temeljem izvoda iz poslovnih knjiga od 19. prosinca 2019. iznos od  3.901,10 kn s pripadajućom kamatom te troškovima'.

Ovrhom se Vesna Puharić tereti za neplaćenu pričuvu od ožujka do prosinca 2018. te za neplaćenu pričuvu u periodu od travnja do srpnja 2019. godine. Sudeći prema njezinoj Facebook stranici dužnica za stambenu pričuvu u to je vrijeme putovala čak i u Baku u Azerbejdžan. Možda nije uspjela ni platiti račune jer u vrijeme kad su stizali kaslić iz Gradskog sambeno komunalnog gospodarstva nije bila uopće ni blizu ovom kraju svijeta. No, te će ja ažurnost zato stajati dodatnih 1.035 kuna koliko joj je zaračunato troškova uključujući i usluge javnog bilježnika Mladena Ježeka i Odvjetničkog ureda Hanžeković & partneri. Za kraj jedna zanimljivost vezana uz stan u Tkalči, mediji su naime pisali kako je 

Ovrha je sustigla Vesnu Puharić, bivšu suprugu Jušte Puharića, zbog neplaćene stambene pričuve za stan koji je u međuvremenu prepisan na njihovu kći Paulu

Ovrha je uvećana za troškove odvjetnika i javnog bilježnika te same ovrhe, odnosno za dodatnih 1.035 kuna