Predsjednika SDP-a javnost doživljava kao političara i teško ga se može zamisliti kao poslovnog čovjeka. Ipak, iza Peđe Grbina iskustvo je prokurista u pulskoj tvrtci Victoria Delfin čiji su vlasnici bili Rovinjani Anton i Aferdita Jakupi. Naglašavamo bili jer je tvrtka otišla u stečaj. Grbin je u vrijeme dok je bio pulski SDP-ovac i dok se još nije uspeo na vrh stranke bio i član NO-a pulske tvrtke za zbrinjavanje otpada Kaštijun. Sudeći po podacima s izbornih lista te iz trgovačkog registra Grbin je prijavljen s obiteljskom adresom u Ulici Valkane. Upravo ta se adresa naveliko iznajmljuje pod imenom Apartmani Grbin. Otkrivamo kako obitelj Grbin zacijelo super zarađuje u sezoni i posezoni na rentanju vrhunski i moderno uređenih apartmana. U zemljišnim knjigama upisano je kako se vila Grbinovih prostire na 400 m2 i to kao obiteljska stambena zgrada s garažama te kuća s garažom. Kao vlasnici su više etaža upisani Slavko i Sara Grbin. Prethodno je kao vlasnica bila upisana Nada Grbin, majka šefa SDP-a ali kako je ona umrla naslijedio ju je suprug Slavko. Dio kuće glasio je na ujaka Peđe Grbina Branimira Cvjetkovića zvanog Bane koji je sklopio  ugovor 18. listopada 2017.g sa Peđinom sestrom Sarom.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Upišete li adresu s kojom se Peđa Grbin prijavljivao na izborima te s koje je  slao Prijedloge za ocjenu Ustavnosti - Lex Agrokor i Prijedlog za ocjenu Ustavnosti Zakona o Izvlaštenju, lako ćete utvrditi kako se radi o Ulici Valkane koja se nalazi u dijelu Pule koji se naziva Stoje. Na prekrasnoj lokaciji, u neposrednoj blizini kupališta Valkane te uvale Stoja s brojnim plažama nalazi se reprezentativna obiteljska katnica. Ta je adresa ne samo obiteljski dom šefa SDP-a već i turistički objekt koji se naziva Apartmani Grbin. U ponudi su ne samo preko više booking portala već imaju i svoju posebnu web stranicu apartmanigrbin.com. Nude se tri zasebna apartmana i to imena: Sunce, More i Zemlja.  Prvi apartman koji se nudi pod engleskim nazivom Sun nalazi se u potkrovlju. U njemu mogu odmarati 4 osobe a sastoji se od kuhinje i dnevnog boravka u istom otvorenom prostoru, spavaće sobe, kupaonice i vanjskog prostora (balkon ili terasa).

Piše kako se nalazi samo čas hoda od izvrsnih divljih plaža te gradskog parka i plaže, daleko od gradske vreve, ali sa svim sadržajima na upravljivoj udaljenosti. Apartman Sunce nalazi se na zadnjem katu Grbinove obiteljske kuće i jedinstven je po tome što se prostire na dvije etaže. U oglasu piše: 'Ulazite u glavni otvoreni prostor koji sadrži potpuno opremljenu kuhinju i dnevni boravak, a vrata vode u kupaonicu i balkon. Stepenice vode do druge razine i u prostrani dnevni boravak s malim prostorom za sjedenje. Stan je opremljen s dvije klima jedinice. Ako vaša grupa ima više od 2 osobe, kauč u dnevnoj sobi se izvlači u bračni krevet. Drugi apartman More nalazi se na istom zadnjem katu i ima površinu od 54m2. Sastoji se od otvorenog glavnog prostora, koji sadrži kuhinju i dnevni boravak, s odvojenom spavaćom sobom, kupaonicom i balkonom. Glavni prostor okrenut je prema jugu s izvrsnim pogledom na zaljev Zelenika. Kuhinja je kompletno opremljena, a u dnevnom boravku je klima.

Kada imamo više od 2 gosta, kauč se može izvući u krevet. Zadnji apartman koji se nudi naziva se Zemlja. Za njega piše kako se nalazi u prizemlju i novouređen je, odnosno uređen u travnju 2018. Ima površinu od 56m2. Kao i druga dva apartmana Grbinovih, ima otvoreni glavni prostor koji sadrži kuhinju i dnevni boravak, s malim hodnikom koji vodi do prostrane spavaće sobe i kupaonice. Apartman također ima pripadajuću verandu i privatnu terasu u vrtu. Opremljen je klima uređajem i centralnim grijanjem pa je pogodan za iznajmljivanje i u zimskim mjesecima. I taj apartman ima kauč koji se razvlači u bračni krevet. U zemljišnim knjigama upisano je kako se vila Grbin prostire na 400 m2 i to kao obiteljska stambena zgrada s garažama te kuća s garažom. Kao vlasnici su upisani Slavko i Sara Grbin. Prethodno je kao vlasnica bila upisana Nada Grbin, majka šefa SDP-a ali kako je ona umrla naslijedio ju je suprug Slavko.

Dio kuće glasio je na ujaka Peđe Grbina Branimira Cvjetkovića zvanog Bane ali on je sklopio 18. listopada 2017. ugovor o dosmrtnom uzdržavanju sa Peđinom sestrom Sarom. Kako je ujak Bane umro 1. siječnja ove godine u 71.-oj godini Grbinova sestra Sara uknjižila se kao vlasnica. U vlasničkom listu zabilježeno je kako su pokojna majka Nada i ujak djeca Vojina Cvjetkovića. Mama šefa SDP-a Nada Grbin umrla je u ožujku 2016. godine. Napisan je In memoriam za nju na web stranicama Košarkaškog saveza Istarske županije. Tamo piše kako je rođena 23.veljače 1954. a umrla 2. ožujka 2016. te da je 'u svojoj bogatoj sportskoj karijeri kao igračica pulskog Istragrađevnog postigla najveće uspjehe u ženskoj košarci sa ovih prostora'. Karijeru je započela  u Istragrađevnom 1967. godine. Upisano je i niz sportskih uspjeha: Od 1970. sa 16 godina postala je članica juniorske reprezentacije Jugoslavije; 1970. i 1972.  imala je osvojeno zlato na Balkanskom juniorskom prvenstvu; 1972.  dolazi u Zagreb u klub Industromontaža i na Pravni fakultet; 1972. godine osvaja prvenstvo Jugoslavije za juniorke; 1973. godine na prvenstvu Europe u San Remu. S juniorskom reprezentacijom Jugoslavije osvaja srebro na Prvenstvu Balkana.... te konačno  1978. osvaja kup Jugoslavije za seniorke te završava igračku karijeru u Zagrebu'.

S obzirom na uspješnu karijeru pokojne majke ne čudi da je Peđa Grbin također trenirao košarku prije nego što se bacio u političke vode. S druge strane njegov otac Slavko po struci je arhitekt ali je i sam sudjelovao na lokalnim izborima na koalicijskoj listi koju je predvodio SDP. Inače, na internetu je vidljivo kako su apartmani u obiteljskoj katnici Grbinovih pod imenom Sunce i more bili iznajmljivani i u vrijeme dok je bila živa majka šefa SDP-a jer je ona bila navođena kao kontaktna osoba te je bio u oglasima upisan i njezin gmail. No, tada su apartmani bili staromodnije uređeni i sa tehnikom starije generacije. Sada su temeljito i luksuzno preuređeni. Inače, kao kontaktna osoba na web stranici apartmanigrbin.com navodi se Peđina sestra Sara. Njezino smo ime pronašli osim na društveni mrežama i na stranicama Grada Pule. 

Naime, tamo je objavljen podatak kako je u akademskoj godini 2007/2008. Grad Pula dodijelio ukupno 159 stipendija. Među dobitnicima našlo se i ime Sare Grbin koja je tada bila na drugoj godini Pravnog fakulteta u Zagrebu i dobila je 1.080 kn mjesečne stipendije. U imovinskoj kartici Peđa Grbin pod nekretnine naveo je kako posjeduje stan u Puli površina 84,72 m2 koji je procijenio na 850.000 kn te koji je stekao darovnim ugovorom. Upisao je još jedan stan površine 57,03 m2 i to 10. ožujka ove godine približno vrijedan 560.000 kn uz koji piše kako je suvlasništvo njega i supruge te da je kupljen kapitalom i iz primitaka ostvarenih nesamostalnim radom 10. ožujka ove godine. Šef SDP-a inače je u Hrvatsku odvjetničku komoru upisan 12. rujna 2006. godine i prvi ured imao je u pulskoj  Clerisseauova ulici. Potom je ured preselio u Ulicu Giardini.