Sin uglednog umirovljenog zagrebačkog reumatologa primarijusa Gorana Ivaniševića i bivše direktorice Magme Ljiljane Ivanišević osuđen je na jednogodišnju kaznu zatvora zbog svirepog mučenja i silovanja svojih pasa. Više godina izbjegavao je suđenje temeljem optužnice od 28. studenog 2016. a iz presude je vidljivo kako je nominacijom raznih svjedoka i drugih prijedloga preko odvjetnika Ivana Oreškovića i Borisa Vinčića pokušao relativizirati i ekskulpirati se od svojih zločina nad nesretnim životinjama koje je provodio od 2009. pa sve dok ga nisu otkrili 2015. godine. Sud je odbio prijedlog obrane za saslušanjem veterinara Alberta Marinculić, Branimira Repsej, Tine Kotaran, Sonje Jendrašić Kršul, Elizabeth Megginson i Alexandra Stojanovskog jer je sud zaključio kako su prijedlozi njihovog saslušanja bili usmjereni ka odugovlačenju kaznenog postupka. Tijekom postupka na temelju dokaza i provedenih nalaza i saslušanja veterinara utvrđeno je sve što mu se optužnicom stavljalo na teret.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Rue Wiertz 60 ili Wiertzstraat 60 službeno je sjedište Europskog parlamenta. No, sudeći po presudi Općinskog kaznenog suda u Zagrebu koja je objavljena na službenim web stranicama 19. listopada ove godine to je jedna od dvije belgijske adrese monstruoznog Zagrepčanina Ivora Ivaniševića koji je osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora jer je kroz dulje vremensko razdoblje mučio i silovao svoja dva psa pasmine rodezijski gonič imena XaiXai Kim i Irungu Ayaba. Osim te adrese navedena je i zgrada na zagrebačkom Trgu Petra Svačića te još jedna adresa u Bruxellesu. O tom slučaju koji je zgrozio javnost već smo ranije pisali.

Inače, zločine nad svojim psima Ivor Ivanišević je činio u stanu u Ulici Braće Cvijića 20 gdje je inače sjedište njegove tvrtke Rukuba. U toj tvrtci on je vlasnik, direktorica je Zagrepčanka Ina Rogošić-Blagojević, a prokuristice njegova majka Ljiljana i sestra Tara. Tvrtka se bavila grafičkim obradama stranica pa je tako radila grafičke poslove i uređivanje glasila Hrvatskog reumatološkog društva čiji je dugogodišnji predsjednik bio otac Ivora Ivaniševića, umirovljeni reumatolog i primarijus Goran Ivanišević. Pogledali smo na stranicama Financijske agencije izvješća za tu tvrtku i uočili kako su isti predani u zakonskom roku, odnosno 1. travnja ove godine.

Tako je Bilješke uz Financijski izvještaj za 2020. potpisala direktorice Ina Rogošić-Blagojević. No, šokiralo nas je da je Odluku o pokriću gubitka za 2020. godinu koji  nakon oporezivanja iznosi 3.812,07 kn potpisao bjegunac od hrvatskog pravosuđa Ivor Ivanišević u Zagrebu, 1. travnja 2021. Detalji iz presude su mučni u tolikoj mjeri jer ukazuju na podmuklu svirepost Zagrepčanina koji je snimao orgije nad psima, znao da im nanosi bol i ozljede pa je s prijateljem istih nastranih sklonosti razmjenjivao savjete kako će prikriti uzroke takvog zdravstvenog stanja u smislu da će se pravdati alergijskim infekcijama i drugim neistinitim uzročnicima.

Inače, kao što smo prethodno pisali Ivor Ivanišević pao je u međunarodnoj akciji jer su kriminalisti iz EU pretražujući sadržaje na internetu uočili kako je na webu objavljivao i razmjenjivao monstruozne slike silovanja pasa s drugim izopačenim istomišljenicima. Nakon početka suđenja postao je nedostupan hrvatskoj policiji i pisano je kako radi na obračunu plaća u Europskom parlamentu. Iako tamo više ne radi postavlja se i pitanje kako je sud mogao relevantno tretirati adresu - sjedište Europskog parlamenta - kao adresu za dostavu presude osuđenom zagrebačkom monstrumu Ivoru Ivaniševiću. No, logično Ivor Ivanišević nije podigao presudu niti na jednoj od adresa uključujući i sjedište EU pa je zato ista objavljena 19. listpada na sudskim web stranicama.