U Aleji Antuna Augustinčića smješten je lokal MZ Bistro. Omiljeno je to okupljalište brojnih znanih i neznanih stanovnika metropole. Lokal je na dobrom glasu zbog roštilja pa se tamo uvijek može vidjeti i neko poznato lice. Vlasnik je dugogodišnji ugostitelj Miroslav Labus koji lokal vodi sa sinom Zoranom. No, hoće li se i kako optužnica na zagrebačkom sudu odraziti na poslovanje lokala, preostaje za vidjeti.Suđenje će zasigurno razotkriti optužnicu po kojoj je Labus mlađi zatečen u uzgoju opojnih biljaka.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Uzgoj i konzumacija lakih droga u Hrvatskoj je dekriminalizirana te takvi slučajevi više ne završavaju na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu već na Općinskom prekršajnom sudu. Zbog toga je i okrivljeni Zoran Labus zbog prekršaja iz članka 3. stavka 1. Zakon o suzbijanju zlouporabe droga pozvan u zgradu tog suda u zagrebačku Aveniju Dubrava. Tamo će se polovicom studenog ove godine održati glavna rasprava na koju je pozvan i svjedok - policijski službenik Tomislav Papec. Svjedoku je izdano i upozorenje da sud može narediti njegovo dovođenje ako se ne odazove pozivu ili svoj izostanak ne opravda. K tomu je napisano da je 'isti dužan snositi troškove dovođenja i troškove odgode glavne rasprave, a može se i kazniti novčanom kaznom do 50.000 kuna'. Tako je 28. listopada ove godine napisala sutkinja Ankica Meter Celinšćak.

U zaglavlju piše kako je okrivljeni Zoran Labus. Provjerili smo za što se konkretno tereti poznatog ugostitelja. U Zakonu o suzbijanju zlouporabe opojnih droga u članku 3. stavak 1. piše: 'Zabranjuje se uzgoj biljaka iz kojih se mogu dobiti opojne droge te izrada, posjedovanje i promet opojnih droga, biljki i dijelova biljki iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojne droge, osim pod uvjetima određenim ovim Zakonom u medicinske, prehrambene, veterinarske, znanstvenoistraživačke i nastavne svrhe'. To zapravo znači da se Zorana Labusa optužnicom tereti za uzgoj biljaka iz kojih se mogu dobiti opojne droge. Vjerojatno iste nisu bile namijenjene u prehrambene svrhe niti su posluživane gostima u poznatoj zagrebačkoj pečenjari.

Zoran Labus istupao je i u medijima. Tako je zabilježeno prije 4 godine kako je tumačio zašto su mu najvjeriniji gosti navijači Dinama ali i SNV-ovci. Naime, Bad Blue Boysi' često proslave svoga kluba proslavljaju u lokalu kod Labusa tako što u lepinju mažu leskovački sirni namaz, a uz hrvatsko pivo piju srpsku rakiju. Upravo taj “fenomen”, vlasnik Zoran Labus pokušao je objasniti za srpske medije: “Nema više negativne konotacije, sada vam ovdje prije utakmice svi dolaze na klopu i cugu. Ako je prije možda i bilo pokušaja nekih navijača da prave probleme, našli su se drugi navijači da ih spriječe, jer nas je uvijek netko znao. Iako sada u Zagrebu postoji barem 50 lokala sa leskovačkim roštiljem, mi smo zbog dobrog mesa i imena postali turistička atrakcija i van Hrvatske, pogotovo za ljude iz Srbije. Dođu ovdje pa im sve djeluje nemoguće. Lijepo sarađujemo i sa Srpskom pravoslavnom crkvom i Srpskim narodnim vijećem”, kazao je Labus.

Inače, na Facebook stranici zagrebačkog lokala piše: 'Bistro MZ nalazi se u zagrebačkom kvartu Ravnice. “Kod Srbina” – ime je pod kojim nas prepoznaju Zagrepčani, kao i gosti grada Zagreba. Naša obiteljska priča traje još od davne 1983. godine, kada otac Milan otvara svoju prvu pečenjaru u Zagrebu. Ubrzo nakon otvaranja, kao šef kuhinje, pridružuje mu se Voja Miličević. Okus autohtonih jela domaće srpske kuhinje i istočnjačke gastro okuse Voja je uspješno prenio u naše dvorište. Njegovo kulinarsko umijeće koje je orijentirano na nacionalnu kuhinju i specijalitete vrhunsko je zahvaljujući i odrastanju uz oca vrsnog kuhara u Kruševcu. Mućkalica, vješalica, gurmanska pljeskavica, ćevapi, specijalitet kuće Ruža Hrvatska… jela su s roštilja po kojima smo prepoznatljivi i nadaleko poznati. Bistro MZ otvoren je 2002. godine te pod palicom mlađih naraštaja obitelji Labus uspješno nastavlja tradiciju. Najpoznatiji smo po specijalitetima srpske nacionalne kuhinje te obilatim i kvalitetnim gablecima – špek fileki, grah s rebricama, sarma, bakalar… po prihvatljivim cijenama uz svakodnevnu promjenu menija...' - piše na Fejs profilu MZ Bistroa.