Na pitanje o Komadinom 'uletavanju' u mjere koje su se vodile nad tadašnjim međimurskim županom Matijom Posavcem, zasigurno bi najrelevantniji odgovor mogao dati USKOK, no, oni ne daju nikakve odgovore ni informacije za postupke koji su u tijeku, pa ćemo još pričekati ako želimo doista znati pravu istinu.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Dok je u najnovijoj akciji USKOK-a uhićeno više osoba, a među njima bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin, te Piruška Canjuga supruga moćnog Zlatka Canjuge koji je žario i palio političkom i nogometnom scenom za života Franje Tuđmana, čini se da jedna druga afera nakon koje je uhićen bivši međimurski župan Matija Posavec polako odlazi u zaborav. Jer ako je suditi po najavama Matije Posavca na društvenim mrežama na kojima je on objavio da će se kandidirati na prijevremenim izborima koji će se u Međimurskoj županiji održati 28. studenog, onda se stječe dojam da se on potpuno oporavio od šoka uhićenja i svega što je nakon toga proživio i sada ponovno korača ka funkciji međimurskog župana.

No, da nije sve baš tako kako izvana izgleda našoj redakciji potvrdilo je više relevantnih izvora. Naime, oni tvrde da afera s bivšim međimurskim županom nije baš do kraja raspetljana, jer su se pojavile informacije da je u vrijeme provođenja mjera nad tadašnjim županom Posavcem, u te mjere uletio Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije, koji je tražio usluge od Posavca. Da bismo provjerili istinitost i relevantnost takvih informacija poslali smo upit županu Komadini. Pitali smo ga jesu li točne informacije da je upao u mjere koje su se provodile nad bivšim međimurskim županom Matijom Posavcem, te je li točno da je tom prigodom tražio usluge od tadašnjeg međimurskog župana Matije Posavca.

Nismo trebali dugo čekati da dobijemo odgovor gospodina Zlatka Komadine koji glasi: 'Nemam saznanja o sadržaju mjera provedenih u slučaju gospodina Posavca, osim onoga što je općepoznato iz medijskih napisa'. Župan Komadina nije odgovorio je li se on u inkriminirano vrijeme doista sastao s gospodinom Posavcem i od njega tražio usluge. Na ovo pitanje zasigurno bi mogao odgovoriti USKOK, no, oni ne daju nikakve odgovore ni informacije za postupke koji su u tijeku, pa ćemo još pričekati ako želimo doista znati pravu istinu.