Kako je moguće da mizerni dug koji je dospio u svibnju ove godine a nije podmiren 30. lipnja postane podloga za ovršni postupak u kojem se određuje zapljena svih ovršenikovih računa, zapljena, procjena te prodaja putem suda automobila marke BMW XDrive Coupe? Na meti drakonske ovrhe tako se našao poznati zagrebački maksilofacijalni kirurg i bivši ravnatelj I-med poliklinike u kojoj je suvlasnica Sandra Anić Milošević, supruga Domagoja Miloševića koji je sada dio tima Poliklinika Kustec i Lege Artis. Tvrtka koja predlaže ovrhu pribavila je od policije i popis svih vozila dužnika Aleksandra Milenovića. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U Hrvatskoj se svakodnevno provodi na stotine pa i tisuće ovrha. U pravilu su najčešće ovrhe zbog dugova komunalnim tvrtkama, telekom operaterima, HRT-u, osiguravajućim tvrtkama, bankama..... Praksa pokazuje da u brojnim slučajevima troškovi ovrhe, odnosno ono što zaračunaju javni bilježnik i odvjetnik, premaše iznos ovršenog duga, u nekim slučajevima čak i dva do najviše tri puta. Kad se radi o ovrhama nema jedinstvene tarife tako da ponekad usluge odvjetnika i javnog bilježnika budu znatno ispod ovršenog duga. Među skupljim ovrhama su, prema našim dosadašnjim spoznajama, one koje provodi šogorica predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Ermina Abdić Klisović u ime A1 Hrvatska. Zbog svih tih nelogičnosti nije čudo da često u javnosti pojedinci iznose prigovore na Ovršni zakon.

No, prijedlog ovrhe koji je netom objavljen na sudskoj oglasnoj ploči mogao bi lako dospjeti u rubriku 'Vjerovali ili ne'. Naime, radi se o Rješenju o ovrsi koju je 29. rujna ove godine ovjerio zagrebački javni bilježnik Mladen Burec a prethodno vodio osječki odvjetnik Juraj Marinić. Ovrhovoditelj je osječka tvrtka Oxalis o kojoj je već pisano u Poslovnom dnevniku prije dvije godine u članku pod naslovom: 'Građani u panici: Stižu im ovrhe, a tvrde da opomene nisu dobili'. Zastrašujuće zvuči podatak kako se ovrha provodi zbog duga od 59 kuna koji je dospio 30. lipnja ove godine. Iz dokumenta je vidljivo kako je osječki Elektromodul ustupio potraživanje Oxalisu čiji je vlasnik i direktor Dražen Stilin. Spomenuti je povezan s nizom tvrtki od kojih su neke već spominjane u medijima u kontekstu spornih ovrha. Stilin je povezan s tvrtkama: Cordyline, Cornix-grupom, Barbisom, Merwillom, Besserom i Anguillom. Iz dokumenta koji je poslan na Općinski građanski sud u Zagrebu vidljivo je kako je dug od 59 kuna ustupljen od strane tvrtke Eletromodul u kolovozu ove godine.

Nadalje se navodi kako je ovršenik vlasnik BMW-a Xdrive Coupe proizvedenog 2015. godine. Predloženo je rješenje o ovrsi kojom bi se provela zapljena svih ovršenikovih računa ali i zapljena, procjena, oduzimanje, otpremanje, povjeravanje na čuvanje kao i prodaja putem suda navedenog BMW-a. Kirurgu Milenoviću zaračunali su i troškove ovrhe, odnosno iznos od 663,75 kuna i to sve s datumom 9. rujna ove godine. Na sud je dostavljen i popis vozila koji su registrirani na poznatog zagrebačkog maksilofacijalnog kirurga koji je odvjetnik Marinić pribavio iz PU Zagrebačke. Iz tog dokumenta je vidljivo kako je na doktora Milenovića registrirano osim spomenutog BMW i VW-ov gilf te Peugeotov motocikl. Uz ime dužnika upisana je adresa na zagrebačkom Vrhovcu a u spis je dostavljen dokaz duga u kojem se 59 kuna definira kao 'temeljnica'. Što se sve u ovoj zemlji loše može dogoditi prosječnim građanima kada se ovakvo što događa uglednom estetskom kirurgu i docentu?

ŠOKANTNO: Dr. Milenoviću, bivšem direktoru poliklinike I-med sa suprugom Domagoja Miloševića, zaračunali su troškove ovrhe 10 puta više od duga pa su zatražili pljenidbe računa i BMW.a do sudske prodaje

š