Nekada je Varaždinac Ratko Maček bio moćnik koji je kročio Banskim dvorima kao osoba od posebnog povjerenja tadašnjeg premijera Ive Sanadera koji ga je ustoličio u fotelju glasnogovornika. No, Sanader je već dugo u Remetincu, prvi čovjek Vlade RH je Andrej Plenković a njegov glasnogovornički izbor mlađahni Marko Milić ni po čemu nije nalik Mačeku. Ni po tome što je Maček rado govorio a ni po tome što je Maček u svom uredu u Vladi zaposlio Katarinu s kojom će uploviti u bračne vode i dobiti svoje treće dijete a prvu kćerkicu. Maček je nakon odlaska iz Banskih dvora otvorio marketinšku agenciju i vjerovao kako je marketinški genij. No, sve se to događalo u doba Fimi medija kada marketinški uspjeh nije ovisio o poslovnoj genijalnosti već blizini s vladajućima iz HDZ-a. Kako je Mačekova politička moć izblijedila tako se istopio i njegov marketinški genij. No, iz tog doba Maček je uspio zaraditi za raskošni stan u novogradnji zbog kojeg se svako malo nađe na sudskoj oglasnoj ploči jer ne plaća mjesečne režije. Saznajte tko mu je sada ovršno zaprijetio....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Početkom prošle godine Ratku Mačeku stigla je ovrha zbog neplaćenih računa Vodoopskrbi i odvodnji o čemu smo pisali. Potom smo u travnju prošle godine objavili kako mu je zaprijetila nova ovrha a našao se i u problemima zbog Severine koja je njega i Bandićevog prijatelja Gzima Redžepija prozivala kako su utjecali na odluke oko skrbništva nad njezinim sinom. Druga ovrha Mačeku je stigla zbog neplaćenih računa tvrtci Upravitelj-stan i to u 2020. godini. Radilo se o neplaćenim računima za pričuvu u mjesečnom iznosu od 468,20 kn. Kako Maček nije plaćao račune od veljače do rujna pretprošle godine iznos se popeo na 2.809,20 kn. Ovrhovoditelja je zastupala zagrebačka odvjetnica Dunja Belaić Goleš koja je tražila ovrhu općenito na imovini ovršenika.

Mačeka se teretilo i za dodatne troškove u iznosu od 800 kuna koliko su iznosili troškovi s PDV-om javnog bilježnika i odvjetnika te još i za dodatne predvidive troškove u iznosu 662,50 kn. Sada je ponovno na Općinski građanski sud poslan prijedlog ovrhe nad Ratkom Mačekom. Ovrhovoditelj je ponovno ista tvrtka koja zastupa suvlasnike stambene zgrade na Šestinskom vrhu u kojoj živi Maček sa svojom drugom suprugom i kćerkicom osnovnoškolkom. Prvi susjed u zgradi mu je Ivan Crnjac, jedan od menadžera iz Todorićevog Agrokora kojem su sudi zajedno s Todorićima. Upravitelj-stan zastupa odvjetnik Hrvoje Krajina po punomoćnici odvjetnici Belaić Goleš. Mačeka se tereti za dug u iznosu 5.150,20 kn.

Prema evidenciji te tvrtke bivši glasnogovornik Vlade RH nije plaćao pričuvu u razdoblju od 1. listopada 2020. pa sve do 21. kolovoza 2021. godine. Mjesečni račuvi za pričuvu inače iznose 468,20 kn. Stoga je javni bilježnik Matko Ruždjak u rujnu ove godine poslao prijedlog ovrhe općenito na imovini ovršenika Mačeka. Rješenje o ovrsi objavljeno je na sudskoj oglasnoj ploči prvi radni dan ove godine, odnosno 3. siječnja jer očito Ratko Maček nije osobno primio taj sudski dokument. Bivši HDZ-ov moćnik trebat će platiti i troškove ovrhe u iznosu 980 kn što s PDV-om iznosi 1.225 kn.Od njega se traži plaćanje u roku osam dana od dostave rješenja. Inače mu slijedi prvo prisilna naplata s računa.

Učestalost ovrha očito dokazuju kako Ratko Maček ima sve manje potencijala za financiranje života na visokoj nozi. Zasigurno mu nije lako živjeti u golemom stanu u koji se uselio kada su milijuni tekli preko njegovih računa. Sada kada više nije politički moćnik teško da postoje klijenti koji bi mogli platiti njegove usluge. Svojedobno se govorilo kako je preko tvrtke svoga sina Dine stajao iza pokretanja web stranice ivicatodoric.com ali i ta stranica nije donijela nikakav strateški preokret u Todorićevoj rehabilitaciji pa je očito kako ni Maček više nema nikakav čarobni štapić koji bi ponudio potencijalnim klijentima a vjerojatno ni love kojom bi poplaćao sve svoje dugove i račune. Iako još uvijek živi u velikom stanu, ima kuću za odmor na Viru gdje i njegov kum Damir Jurjević o čijim smo sudskim zavrzlama pisali te vozi Mercedesov terenac.