Otkad je 27-godišnji Splićanin istrčao u silvestarskoj noći iz beogradskog kluba Magacin ne prestaju nagađanja kamo je bio krenuo dok je u ranim jutarnjim satima trčao ulicama. Kamo se zaputio, je li znao kuda ide, je li trčao nekome u susret, zašto je i ako jeste preskočio ogradu i ušao u Savu. Dok istražitelji uz pomoć nadzornih kamera, ispitivanja prijatelja, satelitskih i termovizijskih snimaka još ne mogu pronaći niti jedan validni trag koji bi pomjerio istragu s mrtve točke mi smo istražili kakav je posao imao Matej prije nego što se s društvom zaputio u srbijansku prijestolnicu gdje mu se izgubio svaki trag 31. prosinca 2021. godine. Otkrili smo kako je kao skiper radio naporni posao ali i upoznao mnoge poznate i bogate goste koje je vodio u obilazak pet južnih otoka. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Vrlo brzo nakon beogradskog nestanka Mateja Periša njegov otac Nenad Periš za medije je izjavio kako je njegov sin trenirao vaterpolo i radio kao skiper čime je htio objasniti kako je bio u iznadprosječnoj formi te sportski duh. Matej je iz Splita kao skiper plovio do hrvatskih otoka radeći za agenciju Sunny Split Travel koja je smještena u hotelu Zagreb u Splitu. Ta agencija surađuje s tvrtkama koje organiziraju izlete pod imenom Blue Cave Croatia ali i druga krstarenja. Blue Cave je engleski naziv za znamenitu biševsku Modru špilju. Na društvenim mrežama i sada su dostupne slike na kojima se vidi Matej Periš i ostali članovi posade u majici s logom 'Sunny Split' na Instagram profilu Blue Cave Croatia.

Na istom Instagram profiluvidljiva je slika Mateja Periša sa slavnim portugalskim televizijskim voditeljem Joaoom Baiaoaom. Njegovo puno ime glasi Joao Luís Baiao dos Santos i taj 63-godišnjak je poznat i kao zabavljač i glumac. Na istoj fotografiji je i Splićanin Emil Škare, Matjeve prijatelj koji je, među ostalim, i skiper i fotograf.  Na slici je još i magarac- tovar a slika je nastala jednog sunčanog dana na Budikovcu na Visu. Naime, ispod slike piše 21. ožujka 2020. godina. Splitska agencija Sunny Split Travel organizator je takvih tura u suradnji s raznim tvrtkama koje se bave nautičkim turizmom. Zato je Matej na Instagram profilu @bluecavecroatia u majici splitske agencije.

'Dobrodošli na odmor iz snova uz Sunny Split Travel Team. Naš tim stručnjaka je tu da organizira vaš savršen dan. Organiziramo dnevne izlete morem i kopnom, iznajmljujemo automobile, quadove, skutere i bicikle. Opustite se i uživajte uz Sunny Split Travel Team' - tim je riječima na internetu oglašavana jednodnevna tura obilaska 5 južnih hrvatskih otoka, odnosno ruta na kojoj je Matej radio kao skiper. Brod bi ujutro u 07:30 isplovio iz Splita. Turisti bi prvo obišli  Modru špilju na otoku Biševu, a zatim bi slijedili: Špilja medvjedica na otoku Biševu, Komiža  i Uvala Stiniva na otoku Visu, otok Budikovac, Pakleni otoci, Grad Hvar. Tura bi završavala u 18:30 u Splitu. Inače, na službenom Face profilu te agencije dostupan je email info@bluecavetransfers.com što znači da je izlet u Modru špilju na neki način zaštitni znak te agencije.A sam uvid u tu jednodnevnu turu navodi na zaključak kako se radi o iznimno napornoj plovnoj turi za koju članovi posade moraju biti u izvanrednoj psihofizičkoj kondiciji.

No, kod takvih tura važno je da težina rute ne zasjeni avanturistički duh. Izleti u Modru špilju i okolne otoke  iz Splita organiziraju su na raznim brodovima tvrtki iz Splita. Na jednom takvom izletu u Modroj špilji slikali su se Ivan Rakitić i njegova supruga Raquel Mauri. Slika na kojoj se strastveno ljube francuskim poljupcem objavljena je na Instagram profilu Rakitićeve supruge 23. lipnja 2019. godine. Na Instagram profilu Mateja Periša u kategoriji označeni ili 'tagani' kako se to kaže urbanim pseudo engleskim rječnikom postavljena je fotografija s Instagram profila @bluecavecroatia na kojoj se vidi Matej i ostali članovi tima u crvenim majicama s logom Sunny Split. Slika je postavljena 13. kolovoza 2019. godine, dakle dva mjeseca nakon što je ista ekipa vodila Ivana Rakitića i njegovu suprugu na izlet do biševske Modre špilje. Naš slavni nogometaš Rakitić očito je dobro poznavao splitsku ekipu u kojoj se kretao Matej. Naime, i on je 2015. uputio sućut obitelji mladog Splićanina Tomislava K. koji je iznenada preminuo a kojem je sućut uputila i Splićanka Maja koju je Matej zadnju nazvao sa svojom obitelji.