Službena potraga za nestalim 27-godišnjim Splićaninom nije donijela nikakav novi trag već mjesecima. Iako je na društvenim mrežama iščezla histerija oko Mateja Periša ipak oni najuporniji ne odustaju i sa ekipom sljedbenika s prostora bivše Jugoslavije nastavljaju potragu, objavljuju nove dokaze i otvaraju nove dileme. Instagram profil koji je najdalje otišao u komplementiranju video i foto materijala te objavi informacija je profil lelola__la. Znakovito je kako se na istom profilu zadnjih tjedana oglasila i Splićanka Maja Sopta kojoj je Periš uputio zadnji poziv prije nestanka. Ona je tvrdila kako se nju na tom profilu proziva da je ubojica, na što su joj i tvorac profila kao i pratitelji odgovorili kako to nije istina jer za njih je Matej Periš živ, da nju nitko ne može prozivati ubojicom živog čovjeka, a ako ona ima nekih drugih informacija kao i ministar policije Srbije Aleksadar Vulin koji je rekao da nasilja nije bilo ali da tragaju za Matejevim tijelom da bi se ona trebala obratiti nadležnima.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Predzadnja Instagram  lelola_la objava popraćena je slikom iz kombija na kojem je jedino u cijelosti vidljivo lice Mateja Periša dok su njegovim prijateljima prekrivene oči crno-žutim povezom glasi ovako: 'I u sekundi se život okrene ! Ali za svaku sekundu života moramo biti svjesni i odgovorni šta radimo ! Nemoguće je da se ništa ne zna! Nemoguće je da osoba nestane, a da odgovora nema! Odgovori su tu. Samo ih treba prepoznati! Istina nam je jedini put!' Pratitelji tog profila upoznati su s činjenicom da se na tom profilu sa svog Instagram računa oglasila i Maja Sopta, Splićanka kojoj je Matej Periš uputio zadnji poziv upravo preko svog Instagram profila na kojem je imao onu već znamenitu rečenicu 'Živi bogovski i ne očekuj ništa'. Naime, tvorac Instagram profila lelola__la pozabavio se činjenicom da su neki imali podatke o ruti kretanja Mateja Periša prije nego što je iste službeno 19. siječnja 2022. objavio srbijanski ministar policije Aleksandar Vulin na poznatoj presici na kojoj je obavio rekonstrukciju Matejevog kretanja u noći nestanka. Na tu su rekonstrukciju oni koji prate istragu i slučaj nestanka na društvenim mrežama te analiziraju video snimke imali puno primjedbi poglavito onih da su neki dijelovi zatamnjeni, izrezani da je na nekima očito štimano vrijeme, da neke sekvence nedostaju s kamera koje su bile u funkciji a koje nisu iz nekih nepoznatih razloga uvršteni u finalnu rekonstrukciju i slično.

Ta objava na instagram profilu lelola_la dogodila se prije 6 dana odnosno 15. travnja ove godine. Tvorac profila  lelola_la uz sliku Vulina s rekonstrukcije napisao je sljedeće: 'Ako se vodimo činjenicom da je Matej Periš u noći njegovog nestanka se kretao sam. I ako pogledamo karte koje su STANDARDNOM nespretnošću Maje izašle u javnost. Kako je moguće da karte nastanu prije objavljivanja same rekonstrukcije i prikaza svih kretanja Mateja. Maja je proslijedila screenshot-ove istih karata kako bi dokazala da su nastale 11.01. 2022 i s obzirom na jučerašnje pojavljivanje na mom profilu nepozvana je sama IZDALA da su prijatelji uradili karte. Ako ih je ona dobila 11. 01. 2022, kojeg datuma su onda prijatelji iste te karte uradili? Kako je moguće da prijatelji koji su svojim istupanjem u javnost( V.B) rekli da ne znaju apsolutno ništa o njegovom izlasku iz kluba i koji apsolutno smatraju sve misterijom da urade karte prije rekonstrukcije?! Koga smatrate pod oznakama (dvije taxi i 3 kretanja osoba)?! Sada ste gospođice pozvani! Jer ste sami svojom nespretnošću IZDALI prijatelje! M ,V, A, M, B, B! Kako je moguće da ništa ne znate?? Tko predstavlja ostale oznake kretanja???  

Na tu je objavu bilo više komentara na profilu lelola_la. Tvorac tog profila objavio je dokaze javljanja Maje Sopte na taj profil i njene ogorčene komentare. Objava se dogodila 15. travnja i glasila je @lelola__la: 'Sami ste se pronašli u tekstu! Sami ste se na isti post nakačili nepozvani. Kada ste bili pozvani niste odgovorili na isti.  A kao što kažete da je sve od početka, znači da redovno pratite nekoga ko pojma nema!  Vas se gospođice nigdje nije spomenulo ubojicom, zločincem itd.. Opet ste si sami dali taj epitet ! A zašto???? I ako već šaljete i privatno poruku i potpisujete se kao crna Maja, opet da napomenem da je to djelo vaših riječi, a ne mojih. Lijep pozdrav!' - napisala je lelola_la.

Nakon toga uslijedio je komentar: 'bijeli_snijeg Zaista, zašto bi netko nekoga nazivao ubojicom, ako mi svi vjerujemo da je Matej ziv? Svi se pitamo gdje je, što mu se dogodilo, ali nitko ga ne smatra mrtvim i nećemo jedino nedaj Bože da mu nađu tijelo. Tko je umiješan i kako je umiješan to je naše pravo da ispituje, a dotični neka suvislo dokazuju da nisu umiješani u Matejev nestanak. Nitko nije kriv dok mu se ne dokaže suprotno , a dotle ćemo istraživati , jer policija šuti , a mi želimo odgovore'. Isti profil napisao je još jedan komentar:

'Dotična osoba bi morala malo pripaziti na svoje ponašanje, jer tako izaziva niz negativnih misli prema njoj. Želju za provodom bi mogla malo prikočiti dok su sve oči uprte u nju. Ja Mateja nikada nisam srela u životu, a ne prođe ni jedan dan da ne pomislim na njega koliko me je pogodio njegov nestanak. Poznavali su se pa kako ona nema ni malo žala u sebi ….. ma joj , ne da mi se više…..'. No, jedinstveni komentari uslijedili su na spomenutom Instagram profilu kada je objavljena slika Mateja Gotika s dvojicom prijatelja iz restorana Ambar. Na slici Matej sjedi i kraj njega su dva prijatelja sa širokim osmijesima. No, Matej gleda isprazno u pravcu kamere i ima posve izgubljeni, dapače krajnje preplašeni izraz na licu.' Ta je objava od strane vlasnika profila komentira na sljedeći način:

'lelola__la: Kada kažu da kamere "nisu radile" u Gotiku i restoranima ... Kao da je to bitno pored svih mobitela i snimaka osoba koje su bile tamo ! Svaka fotografija i video mogu biti od velikog značaja, zar ne ?! Ako si bio/bila tu noć u restoranu Ambar, klubu Gotik ili si šetao ulicama Matejevog kretanja javi se! Svaka informacija može biti preokret! I hvala svima koji su iskreni i koji se javljaju s istinitim informacijama, a ne lažnim teorijama! Jer samo tako će se doći do prave istine i odgovora na pitanje: Gdje je Matej Periš?' - glasilo je na kraju pitanje Instagram profila lelola_la.  Uslijedili su komentari: 'marica_mariposa Ovdje je nešto čudno, prijatelji izgledaju veseli i opušteni a Matej čudan, prestrašen.Možda je nešto pošlo krivo a ne po planu tu večer...'

I drugi komentar bio je sličan: 'natasa5017 Matej čudnu facu kao da je prestravljen'. Bilo je i zanimljivih pitanja: tako profil miraflores567 pita profil @lelola__la 'Da li je moguće da je neko od prijatelja koji (po izjavama u javnosti) nije doputovao sa Matejevom ekipom, ipak bio te večeri u Bgd, tj.ispred B.hale?'. Jedna je komentatorica primijetila kako je Matej u kombiju imao žutu 'duksu' odnosno majicu s kapuljačom koju mladi u Hrvatskoj zovu hudica a u Srbiji duksa a da je istu takvu u restoranu Ambar imao Matejev prijatelj  koji ga grli dok Matej tupo zuri u prazno. U svakom slučaju na kraju istaknimo kako je misterij nestanka mladog Splićanina privukao pažnju mnogih osoba istraživačkog duha.