Sve do jučer doktor, bivši dekan splitskog Medicinskog fakulteta, neuroznanstvenik te ekspert za spavanje Zoran Đogaš nije bio poznat široj javnosti. No, otkad ga je HDZ nominirao da kao neovisni predvodi njihovu listu na izborima za gradonačelnika grada pod Marjanom, postao je poznatiji izvan medicinskih krugova. Tijekom kampanje morao se natjecati s dosadašnjim gradonačelnikom Ivicom Puljkom koji je po splitskom pazaru dijelio platnene vrećice. Đogaša smo vidjeli kako pedalira na eko biciklu a stalno je isticao kako je uspješno vodio Medicinski fakultet kao dekan. Zanimljivo je kako je u vrijeme dok je bio na čelu te ustanove od 2015. - do 2017. potpisao i imenovanje svoje supruge u zvanje docentice.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Izgledni kandidat za drugi krug izbora za splitskog gradonačelnika Zoran Đogaš s doktoricom Varjom Đogaš je u braku od 1993. godine. Imaju dvoje djece, kći Valentinu rođenu 1993. godine i sina Daniela rođenog 2005. godine. Upravo je sin Daniel postao nacionalno poznati pripadnik obitelji Đogaš i to zahvaljujući nastupu u Supertalentu 2018. godine. Dogurao je do polufinala i to s francuskim mađioničarem imena Guy Pardillos koji se promovira kao 'profesionalni mentalist, koji predavače i djelatnike ljudskih resursa poučava mentalizmu u prodaji'. Francuz tvrdi kako ljudima čita misli pa je moguće pod njegovim utjecajem tijekom nastupa u Supertalentu Đogašev sin Daniel publiku zabavljao i izjavama kako može djelomično proricati budućnost. Inače, u siječnju prošle godine HDZ-ov kandidat za splitskog poteštata s obitelji se osmrtnicom oprostio od majke Zorke.

Uputio joj je dirljive riječi zajedno sa suprugom i djecom. 'Draga majko, hvala ti na velikoj ljubavi i žrtvi za sve nas. Bila si naša uzdanica i temelj, čvrsta poput marjanskoga kamena na kojemu je naš dom. Velika tuga i bol isprepleteni su s dubokim osjećajima ponosa i sreće što smo te imali. Vole te tvoj sin Zoran i nevjesta Varja te unuci Vanessa i Daniel. Počivala u miru Božjem! ...zaspalo je siroče ispod jorgovana, njega će probuditi Zora sudnjeg dana...TO MU JE NAJDRAŽE' - objavljeno je u osmrtnicama Slobodne Dalmacije prije 1,5 godinu. U siječnju ove godine HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita u osmrtnicama se s obitelji oprostio i od punice Jugane Gaić sljedećim riječima: '"Kupit ću ti sat koji sporo otkucava vrijeme... Kupit ću ti sat, s pravim srcem za tebe da kuca......Sad kad su kazaljke zauvijek stale, srce moje majke i dalje kuca u meni i mojoj obitelji. S ponosom i ljubavlju, Varja, Zoran, Vanessa i Daniel'. 

Jugana Gaić rođeno Čolak bila je dalmatinska učiteljica u mirovini rodom iz Kistanja. Njen je otac Ilija dobio stan od jugoslavenske milicije u Splitu a potom otišao u postolare. Nadživio ju je suprug Dragan Gaić rodom iz Otišića koji se od pokojnice oprostio s obitelji sljedećim riječima: 'Dragi prijatelji, rodbino, bivši učenici i svi vi čije je živote na neki način dotaknula i obogatila JUGANA GAIĆ ROĐ. ČOLAK 12.V.1934. – 3.I.2022. javljamo vam da je naša draga supruga, majka, baka i punica umrla 3. siječnja 2022. okružena onima koje je najviše voljela, u toplini svoga doma. Na vječni počinak na Lovrincu, ispraćena je po svojoj želji, u krugu obitelji, uz zvuke pjesme koja joj je život značila. S ljubavlju i ponosom što smo je imali, opraštamo se od nje u tuzi: suprug Dragan, kćer Deana s obitelji, kćer Varja, zet Zoran, unučad: Dean sa suprugom Mihaelom, Barbara, Vanessa, Adrian i Daniel. Molimo biti oprošteni od kućnih posjeta žalovanja zbog epidemiološke situacije. Zauvijek će živjeti u nama!' - objavljeno je u Slobodnoj Dalmaciji.

Zanimljivo je kako je Jugana svojedobno bila kandidatkinja na listi Zelenih na lokalnim izborima u Kaštelima kao i njen suprug Dragan koji je na listi predstavljen kao Dragomir. Naime, i na osmrtnicama je upisan kao Dragan pa je to pomalo zbunjujuće čemu kandidatura na listi s tim imenom. Oboje su, i punac i punica, naveli srpsku nacionalnost. Očito je Đogaš HDZ-ov kandidat za kojeg možda u toj vladajućoj stranci misle kako bi mogao privući i glasove Splićana srpske nacionalnosti ali i onih koji naginju Zelenima. Inače, iz osmrtnice za Đogaševu majku Zorku - Zoru moguće je saznati kako HDZ-ov neovisni kandidat za splitskog gradonačelnika ima brata Matka i sestru Taidu. O bratu je na webu moguće saznati kako radi za HEP a da u Supetru iznajmljuje apartmane zajedno sa suprugom Arijelom. Đogaševa sestra Taida udana je za Antu Vrkića. Iz osmrtnice za Zorku Đogaš moguće je saznati i imena ostalih unuka pa tako osim Vanesse i Daniela, Zoranove djece tu su i unuci: Dora, Hana, Karlo, Kristijan, Daniel, Ivano i Sara.

Zoran Đogaš zajedno sa sestrom i bratom naslijedio je nekretninu od pokojne majke u središtu Splita u Ulici Kraj Gospe od soca. Na toj adresi doktorica i docentica Varja Đogaš posjeduje uslužni obrt Sfinga za 'ostale stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti'. Ipak, pet minuta medijske slave prije svoga oca doživio je mlađahni Daniel Đogaš. On je početkom prosinca 2018.predstavljen u medijima zbog sudjelovanja u Supertalentu. Navedeno je kako 13-godišnji Splićanin ima posebnu ljubav u životu, a to su izvođenje trikova i mađioničarstvo. 'Svoj talent je pokazao i u polufinalnoj emisiji Supertalenta. Iako se nije uspio plasirati u finale, Daniel je svojim nastupom, baš kao i žiri bio super zadovoljan. Danielovi trikovi su impresivni, a on ih je godinama marljivo uvježbavao i usavršavao. I neće tako skoro prestati jer ima puno trikova koje želi izvesti, ali i sam osmisliti' - pisali su tada mediji.

Daniel Đogaš se predstavio na sljedeći način: 'Jednog dana bih recimo volio hodati po vodi kao što je radio iluzionist Dynamo. Volio bih i sam smisliti neki trik koji će biti savršen, ali još ne znam kakav će točno biti. Nisam inače odlučio što ću biti u životu. Još i dalje razmišljam koja bi karijera bila dobra za mene ali mađioničarstvo mi je uvijek pri ruci i uvijek će me pratiti u životu. Bit će to najljepše sjećanje koje ću imati..."Djelomično mogu predvidjeti budućnost u nekim svojim trikovima, i oni su mi jedni od najdražih...Trenutno nemam simpatiju ali kada bi ona postojala, probao ih jedan poznati trik, kada se karte u mojoj ruci i njenoj ruci zamjene. To je jedan od najboljih trikova za pokazati", govorio je Daniel Đogaš za Dnevnik.hr 2018. godine.

Đogaševa kći Vanessa Valentina Đogaš radi na Zavodu za integrativnu psihologiju Klinike za psihijatriju sv. Ivan u Zagrebu kao magistra psihologije. Već smo objavili članak kako je HDZ-ov kandidat dugovao Gradu Splitu za stan u kojem živi s obitelji. Za kraj navedimo i to kako su Zoran Đogaš kao i njegova obitelj bili tuženi zbog zemljišne uknjižbe na Općinskom sudu u Splitu. Tužitelj je bio Dušan Zeljko iz splitske Mrčanina  ulice. Tuženici su bili redom:  Ivan Katunarić pok. Paška, Frasnina Katunarić ud. Vicka, Vlade Katunarić pok. Vicka, Dimitrije Katunarić pok. Vicka, (svi nepoznatog boravišta), Ivan Đogaš pok. Mate iz Splita, Zorka Đogaš ž. Ivana, Matko Đogaš I Zoran Đogaš. Uz sve Đogaše bila je navedena ista adresa Kraj Gospe od soca br. . Zeljko je tužio radi 'ispravke uknjižbe' a  svim tuženim Katunarićima postavljen je privremeni zastupnik Mira Boban, odvjetnica u Splitu. Tužba je pokrenuta u veljači 2002. godine. Ivan Đogaš je očito otac HDZ-ovog kandidata za splitskog gradonačelnika koji je u međuvremenu preminuo.