Prošlo ljeto reporteri su snimili potkraj lipnja Vladimira Šeksa u društvu mlađe dame s kojom je provodio ugodno vrijeme na šetnici koja vodi od Punta Skale do Petrčana. To nije bila njegova kći Zrinka Poštić, predsjednica Općinskog suda u Osijeku, koja je početkom srpnja i ove godine ljetovala u tatinoj vili koja je sagrađena u vrijeme dok je Šeksov kum Božidar Kalmeta bio zadarski 'bog i batina' te nezamjenjivi zadarski HDZ-ovac na nacionalnoj razini. Šeksova kći iz prvog braka kupala se na malom molu, ili mulu po lokalnom, čitajući knjigu 'On kaže, ona kaže' kraljice ubojitog prevrata - kako nazivaju autoricu tog romana Erin Kelly. Ove godine nismo na plaži kao prethodnih zamijetili moćnog lava HDZ-a Karla Resslera, sina iz prvog braka pokojne druge Šeksove supruge Anice Ressler. No, to ne znači da Ressler nije bio s obitelji na odmoru jer u dvorištu vile je i bazen pa se možda tamo kupao sa suprugom i djecom. No, zato smo i potkraj srpnja snimili moćnog HDZ-ovog barakaša Vladimira Šeksa kako se odmara na klupi uz more, bistri misli zagledan u plićak te čita novine u lokalnom kafiću koji se nalazi na rivi u Petrčanima. Saznajte tko je Šeksa ove godine pratio u stopu i nije mu dao da osjeti čari apsolutne samoće.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Potkraj srpnja prošle godine objavili smo fotoreportažu s ljetovanja jednog od najmoćnijih mlađih političara vladajuće stranke. Članak je bio naslovljen s: 'NA MULIĆU U PETRČANIMA Šeksov posinak Karlo Ressler okružen kćerima ljetuje u vili bez uporabne dozvole - Snimili smo hrvatskog europarlamentarca kao brižnog tatu koji pazi na svoje curice dok se njegova supruga kupa'. Samo nekoliko dana kasnije imali smo progodu snimiti i jednog od najdugovječnijih i najmoćnijih HDZ-ovih političara i to u neobičnom izdanju. Naslov tog članka glasio je: 'NOĆNA ŠETNJA PATRIJARHA HDZ-a Šeksova pratilja zavirivala u luksuznu vilu na šetnici u Petrčanima, on čuvao stražu - Snimili smo najmoćnijeg Plenkovićev savjetnika iz sjene u nikad viđenom izdanju'.

Ove godine nismo vidjeli Resslera da se kupa na muliću ali to ne znači da nije bio na odmoru s obitelji i da se nije kupao u bazenu koja se nalazi u dvorištu vile prvi red do mora na idealnoj poziciji u Petrčanima. Na Muliću smo jednog sunčanog srpanjskog dana ove godine zamijetili Šeksovu kćer iz prvog braka Zrinku Poštić kako pažljivo čita hit roman 'On kaže, ona kaže'. No, netom nam se ukazala prilika snimiti moćnog HDZ-ovog barakaša. Sjedio je na klupi na šetnici koja vodi do petrčanske rive i plaže. Šeks je djelovao pomalo umorno kao lik iz Krležinog romana koji je preživio svjetske ratove i klaonice. Šeks je s bijelim Havana šeširićem, u majici, bermudama i otvorenim kožnim crnim sandalama sjedio na klupi zagledan prema Zadarskom kanalu i otoku Ugljanu.

Tko zna o čemu je razmišljao? Možda o tome kako s Ugljana, iz Preka, dolazi Budimir Lončar, posljednji jugoslavenski ministar vanjskih poslova, Titov diplomat, Mesićev intimus, koji se približava stotoj godini. Možda je Šeks razmišljao kako da nadživi Budu Lončara? Tko zna, nemamo neku spravu, inačicu nekog mentalograma, koji bi bilježio tuđe misli. Nakon što je malo sjedio na klupici, Šeks, kojemu su godine donijele i poveći trbuh što zacijelo nije lako nositi na ovim vrućinama, laganim je korakom krenuo šetnicom. Čim ga je ugledao iz daleka se prema njemu zatrčao crni pas kakve u Bosni i rodnom kraju Ćire Blaževića nazivaju 'avlijaner'. Nije to nikakva posebna pseća pasmina, da ne bude zabune. Avlija je turcizam koji se udomaćio a označava dvorište.

Dakle, avlijaner bi bio pas skitnica ali ne neki izdaleka već neki koji se potuca po tuđim dvorištima. Obično je to mješanac, nije nikakva čistokrvna pasmina ali je pas dobre duše i velike vjernosti. Upravo jedan takav avlijaner zanosno je potrčao Šeksu u susret ali ga moćni HDZ-ov bard nije ni zamijetio. Ugledao je lokalni kafić Moro koji se nalazi na rivi i krenuo prema njemu. U kafiću je Šeks dobio od lokalnog gosta već pročitane novine, odložio svoj bijeli šešir i udobno se smjestio na terasi. Ostao je podulje s kavom i novinama. Tako izgleda jedno rutinsko prijepodne čovjeka koji je desetljećima vedrio i oblačio Saborom a i bio tata mata hrvatskog pravosuđa i politike.