Činjenica da je redakcija Imperija proteklih godina nebrojeno puta snimila na javnim mjestima jednog od najodgovornijih čelnika Ine i osobu koja je najdulje od svih direktora na toj poziciji dovoljna je sama za sebe. Niko Dalić je za naš portal muška varijanta 'posvuduše'. Neke startlete i zvjezdice u usponu ili tzv. influencerice guraju se biti posvuda, no naša redakcija je živi svjedok da niti takve nismo nebrojeno puta vidjeli i snimili na raznim lokacijama koje nemaju nikakve veze ni s radnim mjestom direktora u Ini niti pak imaju vezu s nekakvim naftaškim aktivnostima izvan radnog mjesta. Protekle dvije godine, dok je uhićena ekipa iz Ine, koju čine direktor Ininog Croplina Damir Škugor i njegov otac Dane na čije se račune slilo stotine milijuna kn, šef HOK-a odvjetnik Josip Šurjak, poduzetnik Goran Husić te direktorica Plinare Istočne Slavonije Marija Ratkić, Niku Dalića naša je kamera snimila više puta na zagrebačkoj špici, u bezbrižnim šetnjama središtem Zagreba usred dana, prigodom posjeta delikatesnom dućanu u Kaptol centru, na obalnoj šetnici i kafićima u Petrčanima kraj Zadra gdje ljetuje.... Snimili smo ga na moru u raznim pozama, djelovao je kao Pale sam na svijetu, na plažu je išao bez mobitela, samo s ručnikom i noseći prošlogodišnje kupaće gaće. Slamnati šešir mu je nesporno bio puno potrebniji od mobitela jer ga očito nitko nije zvao iz kompanije a niti on očito nije imao potrebu komuniciranja ni sa kim iz kompanije gdje je plaćen kao direktor u iznosu većem od 130.000 kn bruto. Slijedi mali podsjetnik na to gdje smo sve 'posvudušana' Niku Dalića snimili i kako je odavao dojam nekog bogatog penzionera iz dijaspore koji nema ama baš nikakvih obveza na ovom svijetu osim da popije dobru kavu, dobro se iskupa ili pak promotri stanje na tržištu delikatesa i što bi se moglo fino 'popapati' tijekom radnog vremena.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Mediji su već pisali kako su aktualna šefica Podravke i bivša potpredsjednica Plenkovićeve Vlade Martina Dalić i njen suprug najplaćeniji hrvatski bračni par. Mjesečno uprihode preko 200.000 kuna. Neki to dovode u vezu s tim da je Dalićka godinama moćna, još otkako ju je otkrio bivši ministar financija HDZ-ov Borislav Škegro čija je bliska suradncia godinama bila. Tako je paralelno s njenom javnom i tajnom kadrovskom moći i njen muž rođen u Priluki kraj Livna postao nezamjenjivi direktor u Ini. Padale su Vlade, kako hrvatske tako i svjetske, Trump je izgubio predsjednički mandat, Putin je već u drugoj agresiji na Ukrajinu, cijeli svijet se u zadnji 13 godina promijenio samo je Niko Dalić na istoj poziciji - nezamjenjiv kao i uvijek. Sudski registra otkriva kako je prvi put za direktora u Ini izabran u rujnu 2009. godine i to kao direktor ED-Ine društva s ograničenom odgovornošću za istraživanje, razradu i proizvodnju ugljikovodika. Na toj je funkciji ostao do svibnja 2011. godine.

Od veljače 2011. Niko Dalić je član Uprave Ine, dakle ravno 11 godina. Za to vrijeme obogatio se njegov račun, što je bilo vidljivo dok je Martina Dalić bila hrvatska dužnosnica pa je par trebao prikazati svoju impozantnu imovinu. Ne znamo što je tijekom tih 11 godina koliko ubire ogromnu plaću u Ini napravio za naftnu kompaniju Niko Dalić, ali više je nego očito da je dobro uredio svoj privatni život i osigurao dovoljno za potomstvo. Ovih dana svi se pitaju kakav je to sustav kontrole u Ini da je moguće tako temeljito u 2 godine pokrasti kompaniju samo na plinu u iznosu većem od milijardu kuna. Javio se i ekspert koji tvrdi kako su u kompaniji svi fokusirani samo na zadržavanje osobnih pozicija i da im je to prioritet. Niko Dalić je živi dokaz tog fokusa na svoju poziciju. Kako ne bismo duljili previše, jer slike govore više od riječi, slijedi kronologija poza i radnji u kojima smo proteklih godina ulovili Niku Dalića na javnim mjestima. 

U listopadu 2020. usred dana Niko Dalić sa svojom suprugom snimljen je na kavi u središtu Zagreba. Naslov članka je glasio: 'FOTOGRAFIJE BIVŠE POTPREDSJEDNICE HRVATSKE VLADE SNIMLJENE NA ZAGREBAČKOJ ŠPICI: Martina Dalić ne razgovara sa suprugom i ne skida pogled s mobitela - Nebrojenim mimičkim grimasama dokazala je kako je sadržaj koji vidi na zaslonu pametnog telefona važniji od svega što bi joj rekao Niko Dalić'. Potom smo u veljači 2021 objavili snimke ležerne šetnje središtem Zagreba Nike i Martine Dalić pod naslovom: 'EKSKLUZIVNI FOTO DOKAZI Martinu Dalić ignorirali dok je klošarila sa štakom a sad joj se ulizuju na ulici - Novu šeficu Podravke nisu doživljavali dok je s gablecom i ortopedskim pomagalima šetala zagrebačkom špicom a sad je magnet prolaznicima'.

Potkraj srpnja 2021. objavili smo članak: 'LJETO ŠEFICE PODRAVKE I DIREKTORA INE Martina i Niko Dalić: Svatko se češe tamo gdje ga svrbi, pa makar i po stražnjici - Nismo mogli utvrditi radi li se o napadu komaraca ili nekom drugom uzročniku no moćni supružnici Dalić ni na odmoru nisu imali predaha'. U kolovozu prošle godine objavili smo članak koji se proteklih dana sve više čita i to pod naslovom: 'SKUPO PLAĆENA BESPOSLICA - UBIO SE OD POSLA: Direktor Ine Niko Dalić ima 130.000 kn plaću a usred radnog dana obilazi Bonkulović - Snimili smo supruga Martine Dalić u petak oko pola tri kako posjećuje toalet u Kaptol centru a potom delikatesni dućan'. Polovicom srpnja ove godine snimili smo 'poslovno preangažiranog i preopterećenog' Niku Dalića na moru.

Naslov članka je glasio: 'LJETO 2022. DIREKTORA INE Martina Dalić ostavila muža Niku, sam ljetuje u njihovoj vili u Petrčanima a nje nema da zastenje na šumskoj stazi kod Diadore - Prošlo ljeto moćni supružnici još su djelovali kao golupčići dok su se češkajući vraćali s plaže kod hotela Pinija u svoju vilu u Petrčanima, ove godine Niko koji ima plaću od 130.000 kn djeluje napušteno'. Dva dana kasnije objavili smo novu foto-reportažu iz Petrčana u kojima moćnici Dalić imaju vilu za odmor. Naslov članka je glasio: 'NIJE U ŠOLDIMA SVE Martina Dalić bogatija za milijun kn bonusa od Podravke, no njen usamljeni muž Niko Dalić, hrvatska uzdanica u Ini, neutješno i besciljno tumara na moru - Naše nove slike iz Petrčana kraj Zadra dokazuju da po prvi put, nakon godina zajedničkog odmora, sa 130.0000 kn mjesečno super plaćeni član Uprave Ine ne ljetuje zajedno sa suprugom, šeficom Uprave Podravke'.

Objavili smo još jednu foto-reportažu iz Petrčana pod naslovom: 'SPOPAO IH BAUKOV SINDROM Najplaćeniji hrvatski par pliva u milijunima ali DRAKONSKI štedi: Inin direktor Niko Dalić nosi kupaće GAĆE od lani a šefica Podravke Martina Dalić BAKINE sandale - U neka ekonomski sretnija vremena saborski zastupnik SDP-a Bračanin Arsen Bauk privukao je pozornost javnosti iznosom štednje, ispalo je kao da ništa nije trošio, tako sada očito živi po primanjima najpreplaćeniji menadžerski par u Hrvatskoj'. No, mogli smo tako danima jer se svaki dan ponavljala ista Dalićeva rutina. Bez mobitela samo s ručnikom i kupaćim gažama Niko Dalić prevaljivao je put od svoje vile do obalne šetnice. Mobitel mu dakle nkada nije zazvonio, niti je on morao nekoga zvati niti su zvali njega. Zašto bi se on dao uznemiravati kada je na odmoru.

Mnogi već glasno govore kako je očito Martina Dalić sa svojom ulogom u aferi Borg toliko zadužila aktualnu vladu i premijera Plenkovića da je njen muž nesmjenjiv. Ako je nesmjenjiv - onda ne mora ništa ni raditi ni brinuti se na radnom mjestu krade li netko i koliko. No, situacija se ipak otela kontroli. U tjednima koji slijede očito će se postavljati pitanje kredibiliteta ove vlade - premijer Plenković već je izviždan u Splitu na otvorenju Europskog prvenstva u vaterpolu 2022. Tko može na jesen i zimu mirno gledati enormne račune za plin od građana i poduzetnika koji su medijski bili najavljeni kao posljedica ruske invazije na Ukrajinu? Tko će povjerovati da u tu cijenu nisu uključene silne pljačke hrvatske energetske i naftne kompanije ali i skupo plaćena besposlica nezamjenjivog Ininog direktora Nike Dalića? Na bračnom paru Dalić tako bi se mogao poskliznuti prije svih hrvatski premijer Andrej Plenković pusti li svitu svojih piarovaca i ministara da kao papige ponavljaju kako će se tek utvrditi odgovornost i kako je došlo do ove afere teške milijardu kuna. 

Preslike objavljenih članaka na imperijal.net dokazuju da je dokolica temeljna aktivnost glavnog direktora u Ini Nike Dalića koji vodi život bogatog penzionera a ne aktivnog naftaša

Niko Dalić provodi vrijeme na kavama, šeće se obalnom šetnicom u Petrčanima bez mobitela, važniji mu je bio rekvizit slamnati šešir - sve to svjedoče dosad objavljene foto priče na imperijal.net

Niko Dalić se šetkao toliko opušteno Petrčanima i ovo i prošlo ljeto da se nije libio češkati ni po leđima i ni po stražnjici - teško da postoji u današnje doba netko tko može na odmoru biti posve bez mobitela jer ga nitko s posla ne treba