Portal dalmacijadanas.hr danas je objavio članak pod naslovom: 'MOGLO JE ZAVRŠITI TRAGIČNO Brod u punoj brzini udario u obalu lučice Strožanac!'. Uz članak je postavljen video dramatičnog udara u kopno. Doslovno nekoliko trenutaka prije udara broda u kopno vidi se iskakanje najmanje dva čovjeka s ovog broda. Isti portal saznao je i detalje kako sudionici nesreće nisu članovi društva: "Dogodio se prodor mora u brod..." Osoba koja je bila u blizini nam je kazala da ne zna odakle se pojavio brod. Znakovito je kako dosad nije objavljeno da se radi o brodu Maje Sopte. To je zataškavanje čudnije uzme li se u obzir da je i prošle godine njen brod kojim je radila turističku rutu obilaska Splita s mora također završio na suhom - odnosno nasukao se na kopno na otočiću Kašjun. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

'Je li joj samo nebo granica' zapitali su se mnogi kada su vidjeli video koji je objavila na Instagram profilu svoje agencije ovo ljeto. Kadrove iz tog vrućeg videa u kojem se smjenjuju scene poziranja na jahti i na Bolu na Braču, gdje vlasnica tvrtke za iznamljivanje brodova koja je postala poznata diljem regije nakon tragičnog nestanka Mateja Periša u Beogradu i to kao zadnji kontakt kojem je uputio poziv i poruke s Instagrama, prije nego što je njegovo tijelo isplivalo iz Dunava kod Ade Huje 18. svibnja, objavili smo u ranijem članku pod naslovom: 'REKUPERACIJA NA PAKLINSKIM Maja Sopta u savršenoj formi uživala na jahti u Palmižani, u skupim krpicama i s buteljom vina, njeni pratitelji oduševljeni - U crnom Chanel bikiniju i ogrlicama od perli postavila je nove standarde ljetnog outfita koje će zacijelo ubuduće slijediti sve samosvjesne, ambiciozne i neudane ženske kojima je karijera iznad svega'.

 Prethodno je javnost diljem regije s golemim zanimanjem pratila njen provod početkom ove godine na Maldivima na koje se otišla odmoriti nakon novogodišnjeg boravka u Beogradu. To smo objavili pod naslovom: 'Pogledajte kako Maja Sopta na Maldivima tuguje za nestalim Matejem Perišem, povela je i frendice da joj srce ne pukne'. No, nevolje nikad ne spavaju. Vrebaju iza ugla i na najveće sretnike. Upućeniji u događaje još se sjećaju članka koji je objavljen početkom kolovoza prošle godine kako se turistički brod Maje Sopte zabio u obalu na otočiću Kašjunu. Tada je Maja preko svoje tvrtke organizirala turističke izlete brodom s bratićem Aleksandrom Soptom, no u međuvremenu su se razišli. Aleksandar je sin Kreše Sopte, Majinog strica, koji je imao snage oporaviti se nakon što mu je suđeno za pljačku klijenata Croatia osiguranja.

O tome smo pisali u članku pod naslovom: 'KOSTURI TVRTKE PROFIL INOX Obiteljsko bogatstvo Maje Sopte kojoj je nestali Matej Periš uputio zadnji poziv izraslo nakon pljačke Croatia osiguranja - Krešo Sopta bio je vlasnik i direktor tvrtke Profil inox, a kasnije istoimenog obrta na kućnoj adresi u Podstrani prijateljice koja se Mateju nije javila u noći nestanka, 1987. priznao je svinjariju nakon što je otkriveno da je kao referent Croatia osiguranja potkradao klijente'. Isto tako i Majin otac morao se ponovno uzdići, ili kako bi to rekao Miroslav Ćiro Blažević rekuperati nakon što je osuđen kao dio zločinačke organizacije Gojka Beusa, notornog švercera cigareta koji je nedavno uhićen.

Radilo se o članku pod naslovom: 'OTVARA SE PANDORINA KUTIJA Otac Splićanke kojoj je Matej Periš uputio zadnji poziv bio je osuđen na zatvor kao dio zločinačke ekipe  - Iako u interesu istrage svi mediji u regiji pišu samo inicijale M.S. umjesto punog identiteta Maje, doznali smo za mračnu tajnu iz obiteljske prošlosti atraktivne trendseterice koju je nestali Splićanin nazvao kobnog Silvestrova'. O nedavno uhićenom Beusu smo pisali u više navrata, kao o osobi koja se našla na meti optužnice da je uprihodio skoro milijun kuna kao lažni branitelj. Taj je članak objavljen pod naslovom: 'KAZNENI PROCES U ZAGREBU Hrvatski kralj šverca cigareta kao lažni branitelj od HZZO-a dobio 989.793 kn - Gojka Beusa tereta da je s lažnim braniteljskim dokumentima i lažiranom liječničkom dokumentacijom uspio dobiti rekordnu odštetu na ime invalidnine'.

No, potom smo objavili i članak kako je uspio u tom sporu te se sudski izboriti za veliku lovu. Radilo se o članku pod naslovom: 'Netom uhićeni Gojko Beus sudu dokazao da nije lažni branitelj, borio se kod Ante Prkačina, ostaje mu 834 tisuća kn, osuđen zbog šverca cigareta na adresi Maje Sopte Zagrebačkog penzionera koji je opet uhićen zbog krijumčarenja 9 tona cigareta obranio odvjetnik Ivo Farčić, bio je osuđen 2009. zajedno sa Splićaninom Goranom Soptom, ocem zadnjeg kontakta tragično preminulog Splićanina Mateja Periša'. Beus je također predstavljen našim čitateljima i kao osoba koja je imala cijelu galeriju zanimljivih likova s kojima je bio spregnut u češkoj metropoli.

Taj je članak objavljen pod naslovom: 'ŠOKANTNI SUDSKI DOKUMENT Otkrivamo vezu kralja šverca cigareta, oca Maje Sopte, Igora Štimca, uhićenog ortaka Milanovićevog brata i Dodikovog tajkuna - Osuđeni Gojko Beus preko praške tvrtke povezan je s likvidiranim Tonijem Brkićem, bivšim Vatrenim Štimcem, sinom Asima Kurjaka, Dodikovim tajkunima i farmaceutima,  Goranom Soptom, ali i Igorom Maksimiljanovićem koji je s pokojnim Krešom Milanovićem uzeo nikad vraćeni kredit od 3,25 milijuna eura za koji je bio privemeno založen i stan Milanovićevih roditelja... Sve navedeno moglo bi kod javnosti stvoriti dojam kako se nešto i prikirva ako su akteri Sopte koji su umreženi očito s raznim moćnicima diljem Hrvatske i regije.

 Inače, članak koji je objavljenna portalu Dalmacijadanas.hr s videom nasukavanja broda Maje Sopte koje su snimile nadzorne kamere dostupan je na linku.