Ako pogledamo u hrvatski sudski registar vidjet ćemo kako je najmlađe dijete nekadašnjeg gazde Agrokora prijavljen u Zürichu u Fäberstrasse. No, ako pogledamo u švicarski trgovački registar vidjet ćemo kako se odjavio iz tog grada i preselio na puno mondeniju, doduše perifernu adresu. S obzirom na optužnicu koju ima u Zagrebu ne čudi da Ivan Todorić mulja s adresama. Tako može fingirati kako poziv nije primio na vrijeme. Doduše, i tome revni organi reda mogu doskoćiti ako žele. Neovisno o tome što je adresu tatinog raskošnog dvorca u Šestinama zamijenio švicarskim privremenim adresama Ivan Todorić često je u metropoli gdje ima biznis. Ove nedjelje šetao je Ilicom sa cijelom obitelji, suprugom Milicom i njihovo dvoje malene djece. Dok su muški članovi nekad najmoćnije dinastije bili sportski odjeveni, ženske članice klana su se i dotjerale. Posebno je upadalo u oči kako je najmlađa unuka Ivice Todorića bila skockana u brendiranu jaknu s resicama. Tata Ivan ju je ponosno nosio na ramenima. No, ipak je policijsko-sudski progon ostavio traga na najmlađem Todoriću jer se više puta okretao iza sebe te ozbiljnog lica motrio tko mu je za petama.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U prosincu 2020. objavili smo članak pod naslovom: 'IMAMO DOKAZ Todorićev sin ne živi na adresi u Zurichu koja piše u optužnici za Agrokor - Ivan Todorić tražio je podstanara za švicarski stan koji je dostavio zagrebačkom sudu kao svoje boravište'. Pola godine kasnije, u lipnju 2021. objavili smo članak iz kojeg se vidjelo kako je Ivan Todorić jedan od rijetkih pripadnika nekad najjače hrvatske dinastije koji nedjeljom vodi sasvim uobičajeni život, uključujući i činjenicu da sina vodi na plac i u ribarnicu ali i da ga istodobno more sudske bitke.  Naslov članka je glasio: 'PARKIRA MACANA KOD SANADEROVOG BALTAZARA Todorićev sin žalio se sudu što ga je policija s pozivom zaskočila na bračkoj plaži - U posjedu smo žalbe koju su Županijskom sudu uputili Ivica Todorić i ostali okrivljeni u procesu za Agrokor. Sadržaj tog dokumenta objašnjava zašto je Todorić junior smeten pa sa sinom ne prelazi cestu na pješačkom'.

Potkraj kolovoza prošle godine imali smo prigodu ponovno snimiti poznati par. Naslov fotoreportaže je glasio: 'FOTOREPORTAŽA IZ SRCA ZAGREBA Todorićeva snaha na Jelačić placu stalno zurila u mobitel, prestala kad je Ivanu, gazdi Good Fooda, prekipjelo - Mlađi sin Ivice Todorića strpljivo je čekao da njegova supruga Milica obavi komunikaciju ali kako je to potrajalo na kraju je pogubio živce'. Možda najmlađe Gazdino dijete živi u Švicarskoj ali znakovito je kako često imamo prigodu snimiti ga na ulicama Zagreba. Tako je bilo i ove nedjelje kada je centar metropole ali i veći dio grada prometno bio paraliziran zbog biciklističke utrke CRO Race. Ivan je sa suprugom Milicom i njihovim sinčićem i kćerkicom šetao Ilicom. U jednom trenutku ponosni tata podignuo je kćer na ramena. Dok je on bio sportski odjeven malena je po uzoru na mamu bila modno 'skockana'. Posebno je upadalo u oči brendirana kožnata jaknica s printom i resicama.

No, slatke roditeljske brige nisu jedini problemi poznatog para. Naime, otkako je podignuta optužnica za malverzacije u Agrokoru te počelo suđenje Ivan Todorić je u problemima zbog adrese i nemogućnosti uručenja poziva. Vjerojatno s tim svjesno kalkulira. Naime, prema podacima iz švicarskog registra on se odjavio s adrese u Zürichu  i prijavio na drugu adresu. Radi se o bogataškom selu Flims koje se nalazi u švicarskim Alpama. Tamo je prijavljena i švicarska tvrtka Ivana Todorića, odnosno VIM Business and Services AG,. I ta tvrtka, koja je u Hrvatskoj upisana kao vlasnica Todorićevih hrvatskih firmi, prema Sudregu, ima adresu u Zürichu iako je prema ažurnijim švicarskim podacima od tamo odjavljena i preseljena u Ulicu Promenada u Flimsu. Na kraju istaknimo da je Flims osim kao selo bogataša poznato i kao mondeni ski resort pa je izgledno kako će treća generacija Todorićevih zacijelo od malena savladati osim stranih jezika i skijaške vještine.