Na Twitteru se liječnik i političar Trpimir Goluža predstavlja kao: 'Otac, suprug, brat, zet, ujak, liječnik, nastavnik, kolega, frend, Dinamovac, maratonac, zastupnik u GSGZ, vijećnik u Vijeću GČ Gornji grad Medveščak'. Već to što je naveo više je nego dovoljno da zaključimo kako ima brojne uloge u životu a i brojne funkcije. Kao liječnik, predavač i zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba taj ginekolog koji je poznat i po prizivu savjesti kad su abortusi u pitanju zacijelo zarađuje puno više od hrvatskog prosjeka. Nije čudno kada ljudi koji su na minimalcima, s dugovima, pod ovrhama i blokadama računa ne stignu platiti dospjele obveze. No, kada račune ne plaćaju čak i oni s vrha društvene ljestvice nije li to znak financijski ugroženim građanima da nam se kao društvu crno piše. Ne smijemo smetnuti s uma kako su ovrhe u Hrvatskoj veliki biznis za sve odvjetnike i javne bilježnike koji u njima sudjeluju. To im donosi veliki profit jer manjkavi Ovršni zakon u Hrvatskoj ne propisuje jedinstvene tarife pa tako netko može ovršne troškove uračunati 150 kn a netko 1.500 za iste ili slične vrijednosti ovrha. Ne čudi da za ovrhovoditelje rade odvjetnici i bilježnici povezani s moćnima. Zacijelo je takva pozicija zagrebačke odvjetnice Ermine Abdić - Klisović, supruge Nikole Klisovića, šefa pravnih poslova A1 Hrvatska i snahe Joška Klisovića, SDP-ovca, predsjednika zagrebačke Gradske skupštine i kuma aktualnog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića. S druge strane u istoj ovrsi nad Golužom s pozicije javne bilježnice sudjeluje Ljubica Čaklović, sestra člana NO-a Zagrebačkog holdinga Ratka Bajakića. Njih dvije združeno vode ovrhu A1 Hrvatska nad nesuđenim Mostovim saborskim zastupnikom Golužom. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Da je Trpimir Goluža uspio na Mostovoj listi ući u Sabor sada u službenoj biografiji ne bi bio nezavisni zastupnik ZG Skupštine. U 2.-oj izbornoj jedinici Mostovu listu za Sabor predvodio je Nino Raspudić a odmah iz njega na listi je bio Goluža koji, za razliku od Raspudića, nije uspio zasjesti na Markov trg. No, zato je Golužino ime oglasio Općinski građanski sud u Zagrebu. Nad Golužom naime A1 Hrvatska provodi ovrhu zbog neplaćenih računa iz studenog i prosinca 2021. godine. Iznos nije veliki, radi se o 337,63 kuna uvećano za zakonske zatezne kamate što onda ukupno iznosi 375 kuna. Od Goluže se traži podmirenje duga u roku osam dana a u protivnom pokrenut će se ovrha nad njegovom imovinom sukladno odredbama Ovršnog zakona. Pridodani su mu i troškovi odvjetnice Ermine Abdić - Klisović u iznosu 187 kuna te jednako toliki iznos javne bilježnice Ljubice Čaklović.

Ime te javne bilježnice postalo je poznato široj javnosti kada je friško izabrani gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u njenom uredu ovjerio smjene u ZG Holdingu a u kojem je kao član NO-a imenovan i brat Ljubice Čaklović - Ratko Bajakić. S obzirom da su oboje bili sponzori Tomaševićeve platforme Možemo pokrenut je u srpnju prošle godine postupak kod Hrvatske javnobilježničke komore, jer bilježnici ne smiju sponzorirati političke kampanje, ali sve do danas nije poznat ishod tog postupka. Znakovito je kako ni Abdić-Klisović ni Čaklović nisu Goluži razrezali veće troškove ovrhe. Naime, iz brojnih prethodnih ovrha koje je Abdić-Klisović vodila u ime A1 Hrvatska bilo je vidljivo kako razrezuje iznimno visoke odvjetničke troškove. O tome svjedoče i naši raniji članci.

Istaknimo članak iz siječnja prošle godine pod naslovom: 'MOBILNO-POLITIČKA SPREGA Brat i šogorica Joška Klisovića u tužbama i ovrhama protiv dužnika A1 Hrvatska'. Također i članak iz svibnja 2021. pod naslovom: 'SUMRAK BIVŠEG KRALJA SAPUNICA Šogorica Joška Klisovića traži ovrhu nad bivšim partnerom Jelene Veljače - Ermina Abdić Klisović u ime A1 Hrvatska papreno utjeruje dugove Kreativne produkcije'. Spomenimo i članak iz veljače ove godine pod naslovom: 'KRIM DUŽNIK A1 HRVATSKA Šogorica Joška Klisović pokušava ovršiti najpoznatijeg danskog gangstera koji živi u Zagrebu - Django David Levaković jedan je od bosova obiteljskog kriminalnog klana u Danskoj i zvijezda crnih kronika a sad se njime bavi i zagrebačka odvjetnica'. No, među brojnim ovrhama u kojima je sudjelovala zacijelo je javnosti zanimljiva i ona u kojoj je poslala ovrhu nad kapetanom Vatrenih na zagrebački sud. O tome smo pisali u članku pod naslovom: 'VATRENI NA METI VJEROVNIKA Šogorica Joška Klisovića pokrenula ovrhu nad Lukom Modrićem, Šukera progoni HEP - Saznajte koliko su naše nogometne legende ostali dužni te zašto im prijeti ovrha 'općenito nad imovinom'.