Prosječni pošteni građani Hrvatske koji jedva spajaju kraj s krajem trče podmiriti vrlo često i drakonske režije samo da ne duguju raznim komunalnim tvrtkama. Mnogi građani štede na hrani kako bi platiti svaki mjesec na vrijeme račune za vodu, struju, smeće... No, među nama postoje iznadprosječno bogati građani Hrvatske kakav je zacijelo bračni par Mađerić. Državna tajnica Ministarstva rada i socijalne skrbi Margareta Mađerić i njezin suprug, odvjetnik i partner u Odvjetničkom društvu Župić i partneri, vlasnici su impresivnog bogatstva kako u nekretninama tako i pokretninama. Imaju i iznadprosječna i redovita primanja. U njezinoj imovinskoj kartici upisane su vile u Zagrebu i na Pašmanu, stanovi u HR metropoli ali i druge nekretnine, istaknuti su prihodi od imovine, računi u banci da ti pamet stane, u garaži je skupi Jaguar..... da ne nabrajamo dalje. No, unatoč svem tom silnom bogatstvu muž državne tajnice od rujna 2019. nije plaćao račune za smeće na Pašmanu. Stigle su mu tri ovrhe u kratkom roku zbog više neplaćenih raznih računa. Slijede detalji......

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Nije nikakva tajna da je svojedobna HDZ-ova protukandidatkinja pokojnom ZG gradonačelniku Milanu Bandiću iznimno bogata osoba. Vidljivo je to i iz imovinske kartice državne tajnice Ministarstva rada i socijalne politike Margarete Mađerić. Ona je ujedno jedna od najimućnijih dužnosnica u državi s obzirom da posjeduje četiri stana, dvije kuće, automobil vrijedan 326.000 kuna te dionice i udjele u fondovima vrijedne 30-ak tisuća kuna. Bogat je i njezin suprug. zagrebački odvjetnik Luka Mađerić koji je jedan od partnera u Odvjetničkom društvu Župić i partneri. Zajedno sa svojom suprugom i njihovom djecom na banci imaju oko 400.000 eura. Mađerić je prvi put predala imovinsku karticu u prosincu 2015. kada je postala saborska zastupnica. Od prosinca 2016. do rujna 2020. bila je državna tajnica  Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kada je dospjela u sadašnju fotelju. Ta nesuđena zagrebačka gradonačelnica kao državna tajnica zarađuje bruto plaću od 24.833,76 kuna, odnosno neto iznos od 18.010,40 kuna. Njezin suprug Luka Mađerić također je HDZ-ovac koji je ranije bio je i predstojnik Ureda za ljudska prava i potpredsjednik Mladeži HDZ-a u Zagrebu. Njezin suprug ima bruto plaću 10.000 kuna. 

Od kapitala na godišnjoj razini Luka Mađerić zaradi 147.300 kuna, a većina nekretnina koje se navode u imovinskoj kartici je ili darovana, ili dio nasljedstva. Prvi stan kojeg je Mađerić navela u imovinskoj kartici površine je 100 m2. Procijenila ga je na 1.292.000 kuna, a stan je u vlasništvu njenog supruga. Stan je dobiven darovnim ugovorom te dijelom financiran kreditom. Uz njega tu je i drugi stan na Trnju od 86 m2 vrijedan 1.174.000 kuna, koji je dio nasljedstva, suprug je suvlasnik polovice trećeg stana na Vrapču, a ta nekretnina od 39 m3 vrijedna je 225.150 kuna. Treći, manji stan u Zagrebu od 21 m2 vrijedan je 350.000 kuna, a suprug Mađerić kupio ga je prihodima ostvarenim od nesamostalnog rada.Milijun kuna vrijedna je kuća s okućnicom na Pašmanu od 209 m2 koju je Luka Mađerić naslijedio. Druga je kuća s okućnicom u zagrebačkim Gračanima u vlasništvu tajnice Mađerić, nekretninu od 200 m2 vrijednu 1.292.000,00 kuna stekla je darovnim ugovorom. Mađerić u kartici navodi  i garažu od 17 m2 vrijednu 121.600 kuna, koja je također nasljedstvo njenog muža.

Na Pašmanu je Mađerić suvlasnik brojnih livada, oranica i vinograda. Suprug je također vlasnik Jaguara F Pace iz 2019. procijenjenog na 350.000 kuna. Državna tajnica Mađerić osobno posjeduje 69 dionica HT-a pojedinačne nominalne vrijednosti od 139 kuna, isto vrijedi i 21 dionica koju posjeduje njen suprug, Mađerić također ima udjele vrijedne 15.912 kuna u ZB plusu te udjele u fondu ZB aktiv vrijedne nešto više od četiri tisuće kuna. U imovinskoj kartici spominju se i dvije dječje ušteđevine zajednički vrijedne oko 15.000 eura, koje su također stečene darovnim ugovorom. No, na popisu ušteđevine je i 388.763 eura, koji su ušteđevina muža državne tajnice Mađerić. Sve što je navedeno u impozantnoj imovinskoj kartici državne tajnice Mađerić nije očito dostatno da njezin suprug Luka Mađerić servisira uredno svoje režijske račune. Zbog neredovitog plaćanja komunalija u kratkom roku tri se puta našao na sudskoj ploči zbog ovrha. Tako je netom oglašen zbog duga zagrebačkoj Vodoopskrbi i odvodnji.

Ta tvrtka traži od zagrebačkog Općinskog građanskog suda donošenje Rješenja o ovrsi.  Uz ime ovršenika Luke Mađerića upisana je njegova adresa u zagrebačkoj ulici Radnički dol. Prema evidenciji te tvrtke iz sastava Zagrebačkog holdinga Mađerić duguje 126,77 kn uvećanih za zakonske zatezne kamate koje teku od veljače ove godine, odnosno 131,64 kn. Od Mađerića se traži podmirenje duga u roku osam dana zajedno s 'odmjerenim troškovima postupka u iznosu od 218,75 kn uvećanim za zakonske zatezne kamate koje teku od dana donošenja rješenja o ovrsi pa do isplate'. Sudu je upućen i ovršni zahtjev, određivanje ovrhe 'na predloženom predmetu i predloženim sredstvom ovrhe', odnosno 'ovrha općenito na imovini sukladno odredbama Ovršnog zakona'. No, nije to jedina ovršna nevolja bogatog odvjetnika i HDZ-ovca Luke Mađerića. S obzirom da su mu pristigle i dvije ovrhe zadarske komunalne tvrtke Čistoća očito ne plaća ni za odvoz smeća za vilu na Pašmanu. Uz Mađerićevo ime u dokumenut je upisana zagrebačka Zvonimirova ulica. Da se radi o njemu provjerili smo usporedbom OIB-a. Čistoća je pokrenula dvije ovrhe nad Mađerićem, prvu je javni bilježnik ovjerio u siječnju 2021. zbog duga u iznosu 215,40 kn a drugu radi duga u iznosu 316,20 kn. U oba slučaja tražena je ovrha 'općenito na imovini ovršenika'.

Zanimljivo je kako suprug državne tajnice odvoz smeća na Pašmanu nije plaćao od rujna 2019. do siječnja 2020. godine. To je dodatno kompromitantno uzme li se u obzir da bračni par Mađerić pliva u milijunima, da je ona državna dužnosnica te da zacijelo ne spadaju u onaj hrvatski prosjek koji jedva sastavlja kraj s krajem ali svejedno prvo nastoje podmiriti komunalne račune. Očito za Mađeriće vrijede sasvim druga pravila nego za prosječnu poštenu hrvatsku obitelj koji često 'odvajaju od usta' da bi platili nerijetko previsoke režije. Mađerići sa svim svojim impresivnim bogattsvom, prihodima, bogatstvu na bankovnim računima nemaju senzibilitet da budu i uzorni građani u navedenom smislu. Inače, Margareta Mađerić blisko je u zagrebačkom HDZ-u surađivala s Karlom Seifertom, mužem nestale pobjednice regionalnog Big Brothera Marijane Seifert o čemu smo pisali. Radi se o članku pod naslovom: 'NEPOZNATO O KARLU SEIFERTU Suprug nestale BB Marijane zamijenio je državnu tajnicu Ministarstva rada i socijale, doznajte tko mu je dao indeks s brojem 007'.