Kada gledamo snimke s koncerata ili nastupe u medijima poznatih lica s estrade lako možemo zaključiti kako se s mikrofonom zarađuju milijuni i živi na visokoj nozi. No, stečajni dokumenti tvrtke koja je skrbila za karijeru Tonija Cetinskog a koju je vodila njegova bivša supruga Ivana Nobilo Cetinski dokazuju kako su priče o velikoj estradnoj lovi samo mjehur od sapunice.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Pjevač Toni Cetinski i njegova bivša supruga Ivana Nobilo, dok su bili u ljubavi i braku, nisu dijelili sao krevet nego i posao. Tako su poslovali preko tvrtke Nobilo i Cetinski koja je vodila pjevačevu karijeru. Bilo je to vrijeme kada je njihova ljubav cvjetala a kćer odvjetnika Ante Nobila bila i supruga, i majka njihove kćeri te menadžerica. Priča s zajedničkim biznisom započela je kada je Ivana Nobilo Cetinski u ožujku 2008. osnovala tvrtku u Mesničkoj 14 u Zagrebu.

Posao je ispočetka krenuo ali kako je nestajalo ljubavi i bračnog sklada, tako se sunovratio i biznis. U listopadu 2014. godine otvoren je stečajni postupak na tvrtkom pa je Ivana Nobilo Cetinski istupila iz društva. Zastupnici tvrtke bili su i Anthony Cetinski (kako glasi puno ime pjevača) i Splićanin Pavle Cicarelli koji je poznat kao bivši voditelj marketinga Hajduka i kroz slučaj spornog Hajdukovog kalendara. Tvrtka Nobilo i Cetinski, prvo je 2013. podnijela Fini zahtjev za predstečajnu nagodbu.

Tadašnje obveze  tvrtke iznosile su 9,062.915 kuna, a najveći je vjerovnik bio Ivanin otac – Anto Nobilo. U prijedlogu nagodbe tvrtke Nobilo i Cetinski navodilo se da su obveze prema dobavljačima 3,5 milijuna kuna, obveze za plaće 49.000, a ostale obveze 7,2 milijuna kuna. U toj posljednjoj stavci navodi se i obveza za zajmove prema građanima – Anti Nobilu u iznosu od 5,198.927 kuna. Jedan od vjerovnika bio je i Tony Cetinski, kojem je tvrtka Nobilo i Cetinski dugovala 187.784 kune.

No, tada ni otac ni bivši suprug nisu pristali, prema dokumentaciji iz Fine, na prijedlog Ivane Nobilo da joj oproste dugove i da se otpišu kamate. Tvrtka Nobilo i Cetinski, koja se uglavnom bavila organiziranjem koncerata i menadžeriranjem glazbenih zvijezda poput Tonyja, od 2008., otkad je osnovana, bilježila je stalni gubitak. Samo u 2011. tvrtka je imala 4,6 milijuna kn gubitka. Nakon propasti predstečajne nagodbe započeo je stečaj na tvrtkom Nobilo i Cetinski. Za stečajnu upraviteljicu imenovana je Vidonija Miletić Plukavec. Ona je u jednom izvješću napisala kako je osobno posjetila sjedište tvrtke ali da nitko ne posluje na navedenoj adresi.

Nakon više pravnih radnji, stečajni postupak nad tvrtkom Nobilo i Cetinski zaključen je kod suca Nikole Ribarića na Trgovačkom sudu u Zagrebu. Dogodilo se to 5. studenog 2019. godine. Poslije provedenog stečaja tvrtka nije imala niti za isplatu naknade stečajnom upravitelju pa je tako naloženo Trgovačkom sudu u Zagrebu završna isplata iznosa  od 3.500 kuna neto. Tijekom stečajnog postupka isplivali su ukupni dugovi u iznosu od 924.118,05 kuna. Stečajna upraviteljica uspjela je osporiti  tražbine dvaju vjerovnika drugog višeg isplatnog reda u visini od 226.958,02  kuna. U jednom trenutku postupak je bio obustavlje nzbog nedostatnosti stečajne mase. Ipak, fascinantno je kako su nestali dugovi od skoro osam milijuna kuna koji su postojali u predstečaju. Očito je otac Ivani na neki način otpisao 5 milijuna kuna. 

Prije pet godina Ivana Nobilo obratila se javnosti trvdnjama da je podigla kaznenu prijavu protiv Cetinskog jer nije plaćao alimentaciju za njihovu zajedničku kćer. On je to pak poricao. Sve to svjedoči o dubiozama s kojima se susreću estradnjaci kada osobno ili pak s članovima obitelji vode estradni biznis. Očito je za poslovni uspjeh na estradi nužno imati vrhunskog menadžera koji će se brinuti ne samo za ugovaranje gaža, promocije, meidjske istupe već poglavito i za ugovaranje sponzora. Inače, sve završi u debaklu s tvrtkama zaduženima kao Grčka. Također, nad drugom tvrtkom koju je osnovana Ivana Nobilo 'Komunikacije i upravljanje' otvoren je stečaj u kolovozu 2016. godine.