Mediji nas bombardiraju slikama koje stilist objavljuje na društvenim mrežama a na kojima pozira s dečkom u prestižnom ambijentu istarske vile. Istražili smo pozadinu tih objava na društvenim mrežama i medijima i posumnjali kako Modni mačak sve vrijeme vodi uspješnu medijsku kampanju koja mu je dobro plaćena od tvrtke koja se bavi iznajmljivanjem luskuznih vila.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Modni mačak Marko Grubnić svoje sljedbenike na društvenim mrežama svako malo oduševi nekom novom fantastičnom destinacijom na koju je otputovao u društvu svoga zaručnika Momčila Gurovića. Također, javnosti već skoro godinu dana najavljuje spektakularno vjenčanje za koje tvrdi kako je odgođeno zbog korona krize jer taj svečani događaj želi obaviti u inozemstvu. I dok mnogi zavide tom kralju instant promocije i fotošopiranih slika, istina je očito negdje zamagljena. Naime, kada Marko Grubnić objavi svoju sliku u kupaćim gaćicama kako se ležerno izležava na otmjenim ležaljkama ispred istarske vile, zacijelo svi koji to vide pomisle kako on pliva u novcu dok si može priuštiti luksuzan odmor o kojem većina tek sanja.

Mediji redovito izvještavaju gdje su otputovali i odsjeli Grubnić i zaručnik Momčilo Gurović. Dosad nigdje nismo vidjeli da je napisano čime se bavi Grubnićev zaručnik. Zato mi otkrivamo kako on radi kao marketing menadžer za Villas Borghetto. Iza tog imena skrivaju se vile kojima upravlja tvrtka F.I.N.M.A.V.I. iz Poreča. Radi se o marketingu za luksuzne vile: Hermitage, Cipriana, Luna, Constanza i Adele. Vila Borghetto Hermitage je upravo ona ista u kojoj se Grubnić s Momčilom slikao ovo ljeto i to plasirao na svojim profilima na društvenim mrežama.

Osnivači tvrtke su Maurizio Vivoda iz Poreča i Sandra Moškun iz istarskih Varvara a čiji je direktor Vivoda. On je  lokalni ugostitelj koji je bio gradski vijećnik IDS-a. Maurizio Vivoda je 2006. pozvao novinare da bi, kako je rekao, sprao s imena ljagu koju su mu priskrbili mediji prije četiri godine, optuživši ga da je udario vozača pauka koji mu je pokušao ukloniti nepropisno parkiran automobil ispred porečkog Doma zdravlja. Vivoda je novinarima tada pokazao dva rješenja Općinskog suda koja ga oslobađaju krivice. Prije osam godina mediji su objavili kako je "Svjedočenjem zaštićenog svjedoka pod imenom Oliver na Županijskom sudu u Puli nastavljeno suđenje porečkom ugostitelju Sefedinu Bilaliju (72), Miri Đuriću (41) zvanom Bombaš iz Đakova i Nikici Ćuriću (45) iz Osijeka, koji se terete za poticanje i pokušaj ubojstva Ede Kosa, bivšeg dogradonačelnika Poreča i trenutnog predsjednika Uprave Hrvatskih cesta".

Taj je zaštićeni svjedok iskazivao kako: 'Po povratku u Zagreb razgovarao sam s prijateljem, koji je predložio da u posao uključimo još jednu osobu. Opet sam išao u Poreč naći se s Bilajlijem, radi prikupljanja informacija o ljudima koje sam trebao likvidirati. Zaboravio sam naglasiti da mi je na komadu papira napisao četiri imena: Edo Kos, Edi Štifanić, Boris stolar ili staklar (Josip Bratulić, poznatiji kao Pino staklar, op. a.) te Mauricijo Talijan (Maurizio Vivoda, op. a.). Taj sam papir s imenima naknadno uništio', rekao je tada Oliver.

U međuvremenu Vivoda je uspio razviti biznis s luksuznim vilama a u isti je, kako vidimo, kao marketipnškog stručnjaka uključio Momčila Gurovića. Za danju kampanju za luksuznu vilu Borghetto u Vabrigi kraj Poreča zaslužan je Modni mačak je na sva zvona oglašava luksuz vila čiji je marketinški uposlenik njegov Momčilo. U kompi s Grubnićem je i njegova najbolja prijateljica Maja Šuput čiji je muž Istranin Nenad Tatarinov također vezan uz hotelski biznis.