Mlikota je u sklopu ekspedicije promovirao svog sponzora i zato dečki i on krovu svijeta drže umjesto hrvatskog stijeg HEP-ov s porukom 'VLAJI NA HIMALAYI - UZ PRAVU ENERGIJU I HEP - VIŠE OD STRUJE'

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Direktor HEP - Elektre Predrag Bogičević opunomoćio je odvjetnika Duška Vučevca da poduzme pravne radnje protiv glumca koji se uoči izbora priključio Domovinskom pokretu Miroslava Škore i dospio u sam vrh stranke. Tijekom prvog vala korone privremeno su bile obustavljene ovrhe no od jeseni sve je krenulo iznova pa se na općinskim sudovima diljem Hrvatske ponovno donose rješenja o ovrhama potrošača. Nitko ne voli vidjeti službenu omotnicu u poštanskom pretincu a još je gore kada se potrošač sudskim putem obavještava kako je ovršen.

Takva nemila sudbina dogodila se popularnom glumcu iz Zagvozda sa zagrebačkom adresom Vedranu Mlikoti. Prijedlog za ovrhu ovjeren je kod javnog bilježnika Branka Jakića 28. listopada prošle godine. U prijedlogu ovrhe pozivalo se dužnika Vedrana Mlikotu da plati iznos od 677,48 kuna. Iz dokumenta se vidi kako u spomenutom iznosu sudjeluju troškovi odvjetnika sa 180 kn  te troškovi bilježnika od 270 kn. Napisano je i kako se, ukoliko ovršenik ne plati navedeni iznos u orku 8 dana,  isti uvećava za predvidive troškove u iznosu 400,30 kn. Taj iznos čine dodatni troškovi: odvjetnika i javnog bilježnika, Fininog prijedloga te dostava rješenja o ovrsi.

Neželjena ovrha Mlikotu je sustigla za neplaćeni račun Elektri za stan u Sokolgradskoj ulici u Zagrebu. Na toj kućnoj adresi Mlikota je u siječnju 2017. osnovao Planinarsko društvo Himalaya čiji je predsjednik. Preko tog društva Mlikota je 2018. i organizirao ekspediciju pod imenom Vlaji na Himalayi. Ironija sudbine je kako je HEP bio glavni sponzor Mlikotine ekspedicije, što je sve vidljivo na Facebook stranici Vlaji na Himalayi.

Na profilnoj fotografiji vidi se Vedran Mlikota kako s ostalim alpinistima - Vlajima - umjesto hrvatskog stijega drži stijeg HEP-a na krovu svijeta. Na toj slici, zapravo - HEP-ovom reklamnom plakatu piše: 'HEP VLAJI NA HIMALAYI - UZ PRAVU ENERGIJU I HEP VIŠE OD STRUJE'.Ta je slika objavljena 27. studenog i svjedoči o vremenu kada su se HEP, Elektra i Vedran Mlikota voljeli javno. No, brak iz interesa je očito prošao a Mlikoti će ostati gorka uspomena - skupi ovršni postupak koji mu je osigurala HEP - Elektra zbog neplaćenog duga.